Jump to content

Featured Replies

Da ne otvaram novu temu, pitacu ovde. Da li je neko kupovao on-line kartu za AirIndia letove. Drugar se nesto buni oko konacne cene, pa ne zna kako da proveri da li ima i naknadnih nekih placanja.

Da ne otvaram novu temu, pitacu ovde. Da li je neko kupovao on-line kartu za AirIndia letove. Drugar se nesto buni oko konacne cene, pa ne zna kako da proveri da li ima i naknadnih nekih placanja.

Pa ako nema drugih nacina, onda je najsigurnije da na racun uplati tacno onoliko koliko "misli da treba da plati"...ako nema naknadnih troskova, moralo bi proci ;)

Pa to za naknadne troskove mi je bitno, jer je cena sasvim primamljiva i niza od nekih ostalih (sve cene je uporedjivao na samom sajtu airindia), pa da ga ne zezne nesto posle.

Prikriveni troskovi, ukoliko postoje, prikazu se pre nego sto se ukucaju licni podaci, broj kartice, i svega ostalog sto sledi.

• 3 weeks later...

Je li zna neko Visa Electron kartice kojih domaćih banaka prolaze na internetu? Easyjet ne naplaćuje proviziju na njih, pa zgodno dođe tih 10-ak eur razlike.

svih

clap.gif' alt=':clap:'>

Naravno, pretpostavljam da se podrazumeva da kartica mora da ima svih 16 cifara, kao i trocifreni kod na poleđini. Moja ima neki broj tipa "xxxx yyy" na onoj traci gde se potpisuje. Je l' ovo "yyy" CVV kod? Inače je u pitanju Hypo banka.

I siguran si da će svaka takva kartica proći?

• 1 month later...

imam visa elektron karticu vojvodjanske banke. Na poledjini nemam nikakav broj, a napred pored broja kartice imam jos dva cetvorocifrena broja...Sta je tu cvv???

imam visa elektron karticu vojvodjanske banke. Na poledjini nemam nikakav broj, a napred pored broja kartice imam jos dva cetvorocifrena broja...Sta je tu cvv???

Kako si objasnio, deluje da kartica nema CVV tj da je ne mozes koristiti za net placanja ;) !

A kakvi su uslovi pri placanju s Master odnosno s American Blue... kakva su vam iskustva? jel su one povoljne za placanje, wizz kad je u pitanju posebno?

Nedavno si mi te u banci napravili

U sustini, kod Wizza nema povoljnih i nepovoljnih za placanje. Za sve kartice kojima moze da se plati, taksa je 5 evra po letu po osobi. Osim za njihovu posebnu karticu, za koju nema taksi i za bank transfer, za koji vazi nesto niza taksa.

Mozes to videti u padajucem meniju desno, kad odaberes letove, imas opciju da biras nacin placanja i vidis za koliko se promeni cena.

A za ovo sto kazete da kod Easyjet-a ne ide ta provizija kad se placa Visa electron karticom, jel to vazi i za jos neku kompaniju? Jer u tom slucaju valjalo bi je izvaditi, onda ispadne bolja od Master i American...

U sustini, kod Wizza nema povoljnih i nepovoljnih za placanje. Za sve kartice kojima moze da se plati, taksa je 5 evra po letu po osobi. Osim za njihovu posebnu karticu, za koju nema taksi i za bank transfer, za koji vazi nesto niza taksa.

Mozes to videti u padajucem meniju desno, kad odaberes letove, imas opciju da biras nacin placanja i vidis za koliko se promeni cena.

A kako može da se dobije ta posebna kartica,njihova??

A kako može da se dobije ta posebna kartica,njihova??

Postojale su pre dve vrste kartica sa kojima nema provizije, jdena je bila Freedom (tu ja jos imam ali samo odrzavanje kartice i provizije na uplatu kreditia posto je prepaid kartica su toliko velike da se neispalti koriscenje) a druga je standardna Wizz kreditna kartica, nju nemam jer treba da imas prijavljen boravaka u Madjarskoj (sad vidim da ima opcija i za Rumuniju) ali i da imam sredjen boravak pretpostavlajm da je sa njom ista prica da ce da ti uzimaju svaki mesec pare evra za odrzavanje kartice tako da ako neces da kupujes svaki mesec vise od 10 karti mislim da se nesiplati

• 1 month later...

da li postoji neka kartica koja se u Srbiji moze dobiti a da se ne placa provizija za koriscenje kartice pri placanju za ryanair?

Koliko ja znam, jos uvek ni jedna banka u Srbiji nije pocela da izdaje prepaid MasterCard. Voleo bih da me neko ispravi :)

da li postoji neka kartica koja se u Srbiji moze dobiti a da se ne placa provizija za koriscenje kartice pri placanju za ryanair?

Nema.

aha hvala na odgovorima a da li bi mogla da se koristi matercard prepaid sa moneybookersa...izdavanje mislim da kosta 10 evra i to je cenagodisnjeg odrzaanja ima li ko neka iskustva?

Koliko ja znam, jos uvek ni jedna banka u Srbiji nije pocela da izdaje prepaid MasterCard. Voleo bih da me neko ispravi

hm, zar se to ne zove maestro? Nisam bankar, niti koristim master card pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim. ja imam maestro karticu i visa electron i virtuon. Preko njih sam kupovao sa amazona dosta puta i nije bilo problema.

aha hvala na odgovorima a da li bi mogla da se koristi matercard prepaid sa moneybookersa...izdavanje mislim da kosta 10 evra i to je cenagodisnjeg odrzaanja ima li ko neka iskustva?

"For EU residents only."

Koliko ja znam, jos uvek ni jedna banka u Srbiji nije pocela da izdaje prepaid MasterCard. Voleo bih da me neko ispravi

hm, zar se to ne zove maestro? Nisam bankar, niti koristim master card pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim. ja imam maestro karticu i visa electron i virtuon. Preko njih sam kupovao sa amazona dosta puta i nije bilo problema.

Ne, nije maestro. Procitaj ovu temu od pocetka i saznaces o cemu se radi.

ne prolaze VISA ELECTRON   Postanske stedionice

kazu da je najbolje i najbezbednije placati tokenom,  jer odmah dobijas i verifikaciju da ti je skinut iznos sa racuna  tj. da si platio

• 3 weeks later...

Easy jet ima opciju placanja:

VISA Electron (bez provizije),

VISA Debit (~7€ ) i

VISA Credit (~13€)

Juce sam pazario 6 karata do Lisabona, medjutim uplata nije mogla nikako da prodje sa VISA Electron karticom, nazvao sam banku, koja me je uputila u 'informaticki' sektor, objasnim coveku o cemu se radi i on mi otvoreno kaze da je nedavno razgovarao sa covekom iz VISA i da ima saznanja da mnogi stavljaju opciju placanja sa Electron karticom, medjutim u praksi to ne funkcionise, jer, navodno, ta kartica nije namenjena za online kupovinu (?!).

Probao sam da stikliram VISA Debit, medjutim ni to nisu prihvatili, ali zato jesu VISA Credit, koja je i najskuplja opcija.

Nije problem u 13€ ili to sto evro obracunavaju po kursu od 109 RSD (?!), vec u cistom gubljenju vremena i necijem bezobrazluku.

Eto ako neko bude pazario da zna, mada bez obzira na ovo easy je uz ryan, po meni, u vrhu low-cost kompanija.

Zavisi od koje je banke kartica. Npr, ja sam isti problem imao sa visa electron karticom od AIK banke. Tad se kod Ryanaira nije placala taksa za kupovinu visa electron karticama i zbog toga sam i izvadio bas visa electron karticu. Posto prilikom kupovine aviokarte transakcija nije prolazila, posle raznih cimanja, zvanja banke, razgovora sa sluzbenicima saznao sam da kartica ipak radi, ali ako izaberes opciju "visa". Ali, to nije bilo ono sto sam ja zeleo. Epilog je da sam izvadio visa electron kod Intese koja prolazi svuda bez problema, pa i kod Easyjeta.