Jump to content

Featured Replies

Da li je dovljono da se u ambasadi (u mom slucaju italijanskoj) preda samo istampana potvrda wizzera o kupljenoj karti ili bi trebalo da im  donesem samu kartu?

I jos nesto.. Da li je problem (u ambasadi) sto je nas petoro na jednoj rezervaciji, a tu se nalaze moji detaljni podaci, jer sam ja placao, i jos samo njihova imena?

Nije problem.

Ja sam kupila kartu za nas dvoje pa je na njoj napisano da letimo nas dvoje. Samo iskopirajte kartu u 5 primeraka da svako ima svoj primerak za vizu.

Sasvim je dovoljno predati samo to.

• Author

ljudi,upravo sam kupio avionske karte i moram priznati da se mora paziti na odredjene stvari"

posto sam uzeo karte do svedske i nazad,ali sa razlicitom avio-kompanijom,na razlicite stvari sam i naisao.

karte od svedske do madjarske sam uzeo preko wizzair-a.primetio sam da na ponudjene cene dodaju neke takse,koje i nisu toliko velike,doduse.zatim su mi naplatili nacin placanja?!  :? naime,maplatili su mi nekih 10 evra zato sto placam viza karticom?! mozda to nije vama cudno,ali ja se srecem prvi put sa tim,jer i prvi put kupujem tako kartu.

ali,ako je to uobicajeno,onda imam mnogo bolju varijantu da vam ponudim!

po preporuci drugara iz svedske,karte  do svedske iz budimpeste,sam kupio preko norwegian airlines. ne znam da li ste upoznati sa tom kompanijom,ali je hit kod njih u poslednje vreme.

ono sto se meni svidelo kod iste je to,sto nema nikakvih taksi!!!! takodje nema ni naplate koriscenja usluga viza karticom!!!

ako znate nesto o ovim stvarima,pisite.

takodje bi hteo da pitam o proceduri putovanja,sto se tice karte.da li moram da odstampam primerak elektronske karte,ili samo da se pojavim sa "brojem odobrenja" koji mi je stigao na mail?

Таксе су вероватно већ урачунате у цену.

Корисно је одштампати пар примерака потврде о куповини карте која је стигла на маил, мада њима треба само број. А могу наћи путника и по броју пасоша.

• Author

e,moguce je to za takse,nisam pomisljao na to.

a,sto se tice rucnog prtljaga,koliko su rigoroxne kontrole?ako odstupa malo od dimenzija,da li zavrcu usi,ili su labilni?

• Author

a,da...preko wizzaira sam morao da platim dodatnih 10 evra,zato sto sam kupovao kartu za dve osobe?! e,sad da li je tako za svaki dan,nisam siguran,mislim da za neke druge dane cena nije bila veca u zavisnosti od toga koliko karata kupujem...

ja sam plaćao preko regularne (dinarske) viza kredite kartice u Raiffeisenu. i s njom nisam imao nikakvih probleme.

Nesto sam nacuo da preko Cacanske banke se moze izvrsiti transfer novca u devizama samo da im treba profaktura (predracun). Oko 1% je na devize i oko 200 dinara. Sad da li je to prava informacija? Pisem opet kad budem imao vise detalja.

EDIT: U stvari ne.

bank transfer and cash payments

It is possible to pay for your booking by cash or via bank transfer!

In case that you do not have a credit/debit card or that your card is not accepted to make online payments, it is possible to pay for your flight via bank transfer.

Conditions

Reservations can be pre-booked online via wizzair.com for flights departing from:

* United Kingdom

* Ireland

* Belgium

* Bulgaria

* Czech Republic

* Finland

* France

* Hungary

* Italy

* Germany

* Netherlands

* Norway

* Poland

* Romania

* Spain

* Sweden

* Ukraine

All other reservations must be made via the call centre.

Kod wizz-a se placa 4 eura po osobi u jednom pravcu po svakom letu transakcija po kartici. Za Vizu se placa 4 eura, za maestro 2 eura a za master mislim cak i 10eura, nisam sigurna.

Evo sad je neki promotivan period pa Ryanair ne naplacujte tu taksu za vizaelektron karticu

Kod wizz-a se placa 4 eura po osobi u jednom pravcu po svakom letu transakcija po kartici. Za Vizu se placa 4 eura, za maestro 2 eura a za master mislim cak i 10eura, nisam sigurna.

Evo sad je neki promotivan period pa Ryanair ne naplacujte tu taksu za vizaelektron karticu

Hiljadu puta pokusah da platim srpskom visa elektron karticom preko ryan air, ali oni samo prihvataju te kartice iz UK

Проблем са плаћањем виза електрон картицама преко интернета је у самом корену електрон картице. Наиме она је по дефиницији само за употребу на ”card present" терминалима, односно само тамо где може физички да се провуче кроз пос терм. Из истог разлога велики број електрон картица ни нема одштампан цео број, већ само прве 4 цифре (идентификација типа картице) и последње 4 (делимична идентификација власника) - а остатак је записан на магнетној траци.

До забуне долази када се у причу уведу специјалне ”електрон” картице којима је омогућено плаћање путем интернета, али то никако нису регуларне електронке као ове код нас. Трећа варијанта су ткз виртуон картице, које нису ни једна ни друга (класик ни електрон), а служе искључиво за коришћење путем интернета.

• Author

ja sam platio viza classic karticom.stigla mi je potvrda da sam uspesno kupio karticu,ali imam jedan "problem"!

nisu mi skinute pare sa racuna!!! da li inace treba da prodje neko vreme da skinu novac,ili su mi poklonili karte,ili sam kupio corak???!!!  :?

Ne brini, skinuce ti pare

;D

Ako si dobio potvrdu da si uspesno kupio karte i ako si dobio mail od njih onda je sve ok i skinuce ti pare.

Sto se tice Viza Elektron kartice i kupovine preko neta sa njima. Pokusaj da umesto viza elektron stavis viza. Mislim da ce tako proci bez problema.

• Author

e,bas si me utesila sad! a,koliko su rigorozne kontrole sto se tice tezine i velicine prtljaga?ako odstupa malo od dimenzija,da li zavrcu usi,ili su labilni?

Pa ti se potrudi da poneses velicinu rucnog prtljaga.

Ako bash bash preterash naterace te da doplatis za prtljag.

;D

a to probaj da izbegnes jer je 10-15 evra po kg. mada ako je samo 1 kg nekad oproste.

Проблем са плаћањем виза електрон картицама преко интернета је у самом корену електрон картице. Наиме она је по дефиницији само за употребу на ”card present" терминалима, односно само тамо где може физички да се провуче кроз пос терм. Из истог разлога велики број електрон картица ни нема одштампан цео број, већ само прве 4 цифре (идентификација типа картице) и последње 4 (делимична идентификација власника) - а остатак је записан на магнетној траци.

До забуне долази када се у причу уведу специјалне ”електрон” картице којима је омогућено плаћање путем интернета, али то никако нису регуларне електронке као ове код нас. Трећа варијанта су ткз виртуон картице, које нису ни једна ни друга (класик ни електрон), а служе искључиво за коришћење путем интернета.

Hiljadu puta pokusah da platim srpskom visa elektron karticom preko ryan air, ali oni samo prihvataju te kartice iz UK

Ne samo UK! Prihvataju i srpske visa electron kartica. Sa Visa Electron karticom Banka Intese kupio sam na hiljade karata kod skoro svih evropskih low-cost avio i bus kompanija (najvise Ryanair), hostela, knjiga, tehnike, opreme... Nikad mi ni najmanji problem nije pravila. I uvek selektujem visa electron, tako da mi nikad ne skida kod Ryanair-a taxu za transakciju.

A ta "promocija" za besplatnu transakciju visa electron karticom traje od kad postoji Ryanair, znaci desetak godina. Nek potraje jos toliko i bicu zadovoljan :)

Ne samo UK! Prihvataju i srpske visa electron kartica. Sa Visa Electron karticom Banka Intese kupio sam na hiljade karata kod skoro svih evropskih low-cost avio i bus kompanija (najvise Ryanair), hostela, knjiga, tehnike, opreme... Nikad mi ni najmanji problem nije pravila. I uvek selektujem visa electron, tako da mi nikad ne skida kod Ryanair-a taxu za transakciju.

Hvala na informaciji, a jesi li ti je ta Intesina kartica debitna ili kreditna, i da li si si njome mogao da platis EasyJet kartu i WizzAir?

Hvala na informaciji, a jesi li ti je ta Intesina kartica debitna ili kreditna, i da li si si njome mogao da platis EasyJet kartu i WizzAir?

Visa Electron kartica je debitna. Besplatno je izdavanje, otvaranje i odrzavanje racuna.

Da. Njome sam placao karte kod Ryanair-a, Wizzair-a, Easyjet-a, Skyeurope-a, Myair-a, Germanwings-a, Orangeways-a, knjige, tehnika, oprema...

• Author

hvala ovim curicama sa mnogo zvezdica!!! odo ja da uplatim za jednu torbu,pa cu,ako trebe da ponesem i kamenje,zainat!!! :ang:!!!

Nasao sam karte po ceni od 0,01 evra od Pize do Sicilije (Ryan air), ali ne znam zasto ne mogu da platim svojom visa electron karticom, iako imam vise nego dovoljno para za tu transakciju. Ako je neko voljan da mi ucini, pokusa sa svojom karticom to da plati i casti me sa 2 centa, ja mu vracam pivom :D

reci ime i prezime, datum i vreme leta