Jump to content

Featured Replies

Mislim da je neko pisao na forumu da je otisao u banku i uspeo da ih ubedi da otkazu pogresnu rezervaciju, bio je Spanair u pitanju, ako se ne varam. Probaj i ti. Mozda mozes da pokusas sa "visa electron" opcijom, trebalo bi da postoji.

Zamolio bih vas za pomoc. Pre dva minuta sam prvi put kupio karte preko Ryanair-a. Sve je bilo ok do trenutka prenosa transakcije kada mi je izbaceno da mi kupovina nije prosla. Proverim ja na svojoj kartici iznos novca i skinut je tacan iznos na koji je glasila karta. Nije mi stigao niti jedan mejl sa njihove strane. Ne znam sta da radim?

Meni se desila ista stvar, pa pošto sam u međuvremenu uradila još dve rezervacije jednu za drugom, uplašila sam se da će sve tri proći pa sam povukla novac sa kartice, možda je samo trebalo da uradim ono što sam uradila drugi put, a to je da pozovem njihov call centar. Čovek me je pitao osnovne podatke i rekao da je sve u redu i da će mi poslati potvrdu da je transakcija prošla.

• 1 month later...

Aman ljudi koji broj tel da upisem kod Pegasus-a priliko kupovine karte??? Imam bosanski pasos i kucam bosanski mobilni i nece, probam srpski broj nece, lupim neki turski ali nece????

Moguce da nije dobar format u kom upisujes broj. Da li ima padajuci meni za odabir zemlje? Ako ima, onda ti izbaci za Srbiju, npr, +381, pa ti posle dopises broj mobilnog ili fiksnog ili bilo kog vec broja. Ponekad u formatu bez pocetne nule. Probaj neku od tih opcija. Ili, ako nema menija sa odabirom zemalja, onda probaj sa 0038164... (primer za Srbiju, ne znam koji su brojevi u Bosni). Ili probaj umesto 00 da stavis +...

Moram da pitam par stvari:

1. Da li moram da imam placeno osiguranje kada letim sa Pagasus-om (jer u opcijama ima da platim njihovo, a mogu i da ne platim) Da li je obavezno odiguranje da bi leteo sa njima, dakle da li mogu da uzmem u Srbiji neko osiguranje i da letim ili mi uopste ne treba?

2. Kada zavrsim ceo proces kupovine, sta se onda desava? Da li na mail dobijem kartu?

3. Da li je chek in bolje uraditi preko sajta?

4. Da li i koliko naplacuju proviziju ako placate VISA virtuon karticom Rajfajzen banke?

1. Osiguranje je opcionalno, mozes da letis bez njega. A pozeljno je imati ga zbog tebe licno, a ne zbog avio kompanije, tako da mozes da uzmes bilo koje, obicno je najpovoljnije UNIQUA.

2. Na mejl dobijes kartu.

3. Chek in je uvek lakse odraditi preko sajta, i obicno je besplatno.

4. Kad budes naveo "nacin placanja" videces koliko te sve ukupno kosta.

Moj ti je savet da placanje uzmes u evrima ako nije moguce u dinarima, da ne bi, posto to vecina banaka radi, doslo do duple konverzije, odnosno, recimo, lire to euro i posle jos jedna euro to dinari, ukoliko ti je kartica dinarska.

• 2 weeks later...

Pitanje za ovde ili me teleportujte u placanje karticama.

Ko zna: imam  Internet karticu Banke Intese i sta mi je bolje da uradim kada placam karte wizz-u. Da li da odaberem evre (jer sam iste uplatila u banci) ili da platim u dinarima. Mislim, da li oni rade dvostruke konverzije i da li uopste treba menjati iz dinar u eur.

Hvala  :comp:

i da li ti se ucinila velika provizija na kraju tj da li imas utisak da su radili neku konverziju pride?

Ne, tacno su mi skidali onoliko koliko je pisalo na konkretno Wizzair-ovom sajtu. Barem do sada takva iskustva imam.

Pitanje za ovde ili me teleportujte u placanje karticama.

Ko zna: imam  Internet karticu Banke Intese i sta mi je bolje da uradim kada placam karte wizz-u. Da li da odaberem evre (jer sam iste uplatila u banci) ili da platim u dinarima. Mislim, da li oni rade dvostruke konverzije i da li uopste treba menjati iz dinar u eur.

Hvala  :comp:

Izbegavaj bilo kakve konverzije kod Intese, jer imaju mozda i najgori kurs od svih banaka. Samo baci oko na njihov kurs, pa ti nece pasti na pamet da vise pitas bilo sta slicno :) Kupi evre u menjacnici, uplati na racun i placaj u evrima.

e, jos jedna stvar. Priznajem da sam za ovo prvo kalirala jer sam ostavljala da se plati u dinarima  :bang: :bang: a imam devizni racun.

Karta do memmingena je 1090dinara. Nista ne odaberem od dodatnih usluga i kada kliknem na visa karticu izadje 1970din . Ako je 660din provizija za placanje, gde mi odlete jos 300din. Mislim,. nije nesto ali je glupo sto ne napisu...

seljanka...  :party: :party: :party:  880din naknada za placanje karticom Master i Visa, 660 za Maestro i 440 bankovna doznaka... Mislim, 9e za proviziju... vidim da cu put pod noge pa u banku.

Katastrofa! Znači opet ispada povoljnije plaćati u Unicredit banci nego karticom. Dok opet ne izjednače takse, naravno na veću vrednost...

WF via TT

Katastrofa! Znači opet ispada povoljnije plaćati u Unicredit banci nego karticom. Dok opet ne izjednače takse, naravno na veću vrednost...

WF via TT

samo sto je sad bas bas mnogo isplativije placati u banci....880din za povratni let....

Trend poskupljenja karata kod lowcost kompanija se, nazalost, nastavlja :bag: Izgleda da malo skripi u celokupnom konceptu ili ekonomska kriza uzima maha...

Trend poskupljenja karata kod lowcost kompanija se, nazalost, nastavlja :bag: Izgleda da malo skripi u celokupnom konceptu ili ekonomska kriza uzima maha...

mnogo su nas razmazili svi bismo da letimo za 5eu :)

Ako bi neko bio ljubazan.... za Beograd. koja ekspozitura Uni Kredita je upoznata sa ovim tj, gde da odem a da me ne gledaju kao telad...

Na Banovom brdu su upoznati sa procedurom,u Resavskoj nemaju pojma.Otvaranje racuna je dzabe,provizija smesna,a zatvaranje 300 dinara,cini mi se.

mnogo su nas razmazili svi bismo da letimo za 5eu :)

Cuj, 5 evra, sto je mnogo, mnogo je :) Pre 3 godine se kupovalo na desetine karata za po 1 evro ili 1 cent! A sad to zvuci kao naucna fantastika, kao sto je, uostalom, zvucalo i tad ;D

Danas sam prvi put kupovao kartu preko neta, izvrsio uplatu u Unikredit Banci na Vidikovcu (gledali su me belo, telefonirali, virili u neke papire). Uglavnom, pitanje za upucene je: Kada mogu ocekivati neku vrstu potvrde od Wizair-a da je uplata prosla? Hvala!

Sto se tice bankovne doznake, na sajtu Wizza lepo pise :

Ако не добијете потврду резервације у року од 5 дана од уплате банковном дознаком, контактирајте позивни центар да бисте проверили да ли је ваша уплата примљена. Може вам бити затражено да пружите доказ о уплати у случају да она не може бити пронађена.

Unikredit na vrhu 29.novembra/despota Stefana... znaju o cemu se radi, veoma brzo sve bilo gotovo. 113din mi je bila provizija  :?