Jump to content

Featured Replies

Sad sam pokusala da kupim kartu na www.sunexpress.com, ali nisam uspela jer Srbija uopste nije ponudjena na listi zemalja,  po njima ja zivim u Jugoslaviji a +381 je pozivni broj za Češku. Poslala sam im jedan ne bas ljubazan mail, ali ne verujem da ce ga iko procitati, pogotovu zato sto je na engleskom.

Probaj sa nekom susednom zemljom, meni je par puta prolazilo na nekim krš sajtovima.

Danas sam ipak kupila kartu, nisam uspela da ukucam svoj broj mobilnog jer je u polje gde se unosi pozivni broj za zemlju (381) dozvoljeno da se unesu samo 2 cifre, pa sam ukucala turski broj, a iako je sajt na engleskom i imena svih zemalja napisana na engleskom, na kraju sam ipak nasla u listi nasu zemlju, ali nije zavedena kao Serbia vec kao Sirbistan (a Yigoslavia je i dalje na listi). Sve u svemu, bitno da je karta kupljena.

Malo mi je bilo cudno sto mi nisu trazili broj pasosa, no dobro, pretpostavljam da su dovoljni ime, prezime, datum rodjenja i adresa.

Je li neko pokusao kupiti karte kod wizz-a danas? Ja pokusavam citav dan, sa tri razlicite kartice i ni jednu ne prihvata. 2/3 kartice su vise puta koristene za placanje, a zadni put karta uspjesno kupljena prije 7 dana.

Meni je to jednom radio u Turskoj. Ništa nije htelo da prođe, pa sam čekao do sutra.

Probaj sa njihovom aplikacijom ako imaš pametni telefon.

Rado bih ti pomogao, ali sam sve pare iscedio juče sa računa :/

Probala i preko aplikacije. :( Probala opet danas, i dalje ista situacija... Koliko im klikam po onoj stranici, dok "proradi" kartica ima da poskupi karta ;)

Probala iz chrome-a, mozille i explorera, nista nije radilo. Danas je u neko doba kartica "proradila" tj prihvacena je. :)

Pozdrav narode. Treba mi savet. U Kini sam, hteo bih da kupim povratnu kartu Kina-Srbija-Kina. Nemam evre, ali imam juane i kinesku Union Pay karticu. U Kini inače banke izdaju samo Union Pay kartice, a Vizu i ostale nisam video. Poenta je što Aeroflot i sve strane kompanije kojim planiram da letim prihvataju samo Vizu i te ostale, a ne Union Pay. Ja bih da se ratosiljam juana. Nemam pojma kako da platim. Prosto izgleda nemoguće.

Predložili su mi da odem do neke turističke agencije ovde i pitam, što ću i da uradim. Mada, koliko sam čuo, agencije naplaćuju tu uslugu tipa 20-30 eur, što baš i nije sjajno jer bacaš pare bukvalno nizašta. 

Ako neka ima neki pametan savet, zahvalan sam! 

Mislim da drugačijim očima gledamo na to šta spada u bacanje para. 

Kako god, nije to bila poenta pisanja, već činjenica da Union Pay karticom DEFINITIVNO ne možeš da platiš online letove mnogih vankineskih agencija.

Edited by Tales

Mislim da drugačijim očima gledamo na to šta spada u bacanje para. 

Kako god, nije to bila poenta pisanja, već činjenica da Union Pay karticom DEFINITIVNO ne možeš da platiš online letove mnogih vankineskih agencija.

S obzirom na svu frku oko vize i Rusije, koliko sam citala oni su presli na union pay sistem i mozda si mogao da vidis da se vraztis preko Moskve, a jos nesto, nemoj ni da gledas direktno sajtove avio kompanija, nego probaj neki kineski sajt, i probaj da kupis kartu, jer kako uopste onda kinezi putuju ako im ta kartica ne funkcionise, a znam da sa union pay Rusija zaobilazi sankcije. Dakle vidi tako

Hehe, Kinezi, tj. oni najbogatiji putuju po Evropi i nadalje, i to u 99,9999% slučajeva sa agencijama. Backpacking i samostalna putovanja ovde skoro pa da ne postoje. Agencije, naravno, plate juanima. A ako neko ide individualno, to rešava taobao (kineski e-bay), na njemu bukvalno SVE mogu da srede - drugim rečima, agencije im sređuju uz tih famoznih 20-30 evra nizašta. Snašao sam se juče. Kako god, hvala na savetu! ;)

• 2 weeks later...

Ljudovi, ima li neko Visa Electron karticu? Posto vidim da se na fluege.de ne placa provizija za nju. Ako bi neko izasao u suret da mi pazari karte.

Iz Bg-a sam ako nesto znaci, dao bih prvo novac u ruke ili uplatio na racun. Kontakt preko PM-a.

Hitno mi je u toku dana, da ne poskupi do sutra. :P

Edited by d.stole

Nabavio Visa Electron karticu Komercijalne Banke za placanje preko neta...I nece, nesto, vraca me na prethodnu stranicu gde su podaci o putnicima. Jel ima neko iskustva sa bukiranjem na fluege.de, da pojasni malo...Mozda ne radim nesto dobro. :-/

Mozda nesto nije dobro popunjeno? Ili je mozda neophodno da vlasnik kartice bude i putnik? Ili mozda kartica mora da bude "Verified by Visa"? Stoji li to negde na sajtu? Treba da imas malo vise novca na racunu, od same cene karte, je l' imas? Mozda kartica treba da se odblokira, proveriti sa bankom. Mozda novac koji si uplatio na racun jos nije legao. Ima milion potencijalnih razloga.

Nego, je l' moguce da bas nema nikog iz BGa da kupi coveku kartu??

Edited by Dragance

1. Popunjavao vise puta, isto me vraca nazad.

2. Vlasnik kartice putuje samnom

3. To ne bih znao. Kaze Visa Electron Plus. Nasao objasnjenje preko googla -> https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20120916181726AAuc3PZ

"2. VISA PLUS:

2.1 Plus (also known as Visa Plus or the Plus System) is an interbank network that covers all Visa credit, debit, and prepaid cards, as well as ATM cards issued by various banks worldwide.

2.2 Plus cards can be linked in the following ways:

- as a standalone network,
- linked with a local interbank network and/or
- linked with any Visa product displaying the Visa flag on the front (Visa, Visa Debit and Visa Electron)."

4. Novca ima vise nego sto kostaju karte

5. Drug je redovno koristi. Novac danas uplacen na racun i pojavljuje se na e-bankingu.

Moze i van BG-a, pare ce biti uplacene preko tekuceg racuna. :-/

@Pedjalon Ova kartica sto sam pokusao je debitna i koristi se bas za placanja preko neta. Ovaj treci sto putuje sa nama ima isto Visu Electron komerc. banke, ali ona nema pozadi CVC cifre (ono kao security number)

Resio problem. :)

Nasao jos jeftinije karte na AirFastTickets.de :dance: Placa se Visom ili Master karticom i nema nikakvih provizija za placanje. :banana:

Edited by d.stole

Super! 

Za ubuduce, Visa Electron od Intesa banke obavlja posao jako dobro, a ne kosta apsolutno nista! Samo malo dobre volje da covek ode u poslovnicu, otvori devizni racun i trazi karticu. Cak prolazi i na sajtovima kao kreditna kartica.

Je li ta Intesina kartica Electron (posto ne pise na njoj)?

Znam da je debitna. Kako god, zadovoljan korisnik iste vise godina - nikad problema. S njom sam prvo i probao, al' nije uspelo. Sumnjao sam naravno da je do kartice, jer "pokusavam da varam sistem". Al sad sve vise sumnjam da je taj fluege.de neka prevara od sajta i da moz se plati samo onom njihovom Master Gold karticom. ::crazy:

Edited by d.stole