Jump to content

Featured Replies

Placam visom electron Intesa banke

Imam Visu Electron Intesa banke, ali nisam znao da moze online? Za internet koristim virtuon, jer su mi upravo za Electron u Intesa banci rekli da ne moze da se koristi na netu!?

Nemaju pojma, ocigledno. Probaj, pa ces videti. 5 evra po letu manje kod Ryanaira, svaki put. I ja imam Visa internet od Intese, ali je nikad nisam ni koristio.

@ Dragance  :pivoooo:

Razumem sluzbenike u banci da me fortaju da uzmem jos jednu karticu, ali ako nisu znali  :roll:

Izvadio sam pre 2 godine Visu Virtuon Reiffeisena, i otada je preko nje proslo i letova i hostela i jos koje cega, i radi zaista dobro, ali sad znam i za Electron kod Ryan-a!

5 eura manje, taman za sendvic  ;D

Stan'te malo ljudi.

Dajte mi savet, koje kartice kod Rajanera, Izidžeta i Wizera ispadaju najjeftinije za provlačenje?

Ok, kod Vizera znamo da je 5 e za Intesa Viza Elektron. Dalje?

Ima li neke gde je besplatno?

To sam skontao. No džabe, nema Rajana blizu ni kilometrima daleko...  :cryy:

• 1 month later...

Mene zanima da li je neko plaćao wizz air-u preko bank transfer-a, pošto karta ispadne jeftinija..ali opet kad banka uzme proviziju, verovatno dođe na isto..hvala! :)

i još nešto, pošto prvi put planiram da putujem low cost-om, zanima me, opet konkretno za wizz, da li treba uzeti i osiguranje? hvala puno  :)

Mene zanima da li je neko plaćao wizz air-u preko bank transfer-a, pošto karta ispadne jeftinija..ali opet kad banka uzme proviziju, verovatno dođe na isto..hvala! :)

ako letis npr iz temisvara sve ce ti biti u RON - e sad ako placas kreditnom karticom ostaje ti cena u RON i onda tvoja banka po obracunskim kursevima prebaci RON u evre (ne znam da li ste znali ali sve transakcije u bankama se rade preko dolara znaci ovde RON - $ -eur)  i tako dobijes manje-vise srednji kurs. Ja sam recimo kartu platio 160RON i to su mi preveli u evre po kursu 4.27 pa je izaslo oko 37eu.

Da sam izabrao bank transfer cena karte bi bila 140RON po kursu 4.1 sto znaci oko 34eu.  I naravno sto je cena karte veca to je manja razlika recimo 300RON je 70eu a bank transferom bi 280RON bilo oko 68-69eu ;)

ova prica pada u vodu ako recimo letis Rim-Temisvar-Rim jer su tada cene izrazene u EU i ne mozes da profitiras na kursnim razlikama :)

Meni je razlika u ceni bila 11EUR (karta je bila 105EUR) na letu Bud-Pariz-Bud (naravno, prevedeno iz HUF). Što se bank transfera tiče, mayathebee, pročitaj ovu temu ispočetka, ja sam podrobno objasnio kako ide plaćanje preko OTP express-a, što ti je bank transfer između dve OTP banke, a srećom Wizz ima račun u Mađarskoj i Rumuniji upravo u toj banci, tačnije samo u Rumuniji je račun na koji se mogu uplaćivati euri, što jedino i možeš iz Srbije. Mislim da možeš na taj rumunski račun da uplatiš bez obzira koji je let u pitanju dok god navedeš onaj confirmation number, jer sam ja platio tako let iz Budimpešte. OTP express ti je najjeftinija opcija, bank transfer iz/u bilo koju drugu banku nije, zbog visine provizije.

Evo našao sam linkove za postove u kojima sam to objasnio:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2118.msg32457#msg32457

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2118.msg37362#msg37362

Hvala puno na informacijama  klanj::, nekako sam skepticna prema upotrebi kartica za plaćanja na netu, pa ću se verovatno opredeliti za ovu drugu opciju...

A imam još jednu nejasnoću, doduše nevezanu za ovu temu, po sajtu wizz air-a, ali i Fiumicina, let Temišvar-Rim u odlasku traje 45 minuta a u povratku 3 sata!?!?!?! O čemu se tu radi? :?

Hvala puno na informacijama  klanj::, nekako sam skepticna prema upotrebi kartica za plaćanja na netu, pa ću se verovatno opredeliti za ovu drugu opciju...

A imam još jednu nejasnoću, doduše nevezanu za ovu temu, po sajtu wizz air-a, ali i Fiumicina, let Temišvar-Rim u odlasku traje 45 minuta a u povratku 3 sata!?!?!?! O čemu se tu radi? :?

vremena su lokalna a rumunija je na +1 casovnoj zoni u odnosu na ostatak evrope (+2 u odnosu na veliku britaniju) :)

Prica o bank transferu je postavljena na stranicu "jeftini letovi" koja se nalazi u sekciji iskustvenik.

Hvala nvukelic!

;D

Moracemo, izgleda, da menjamo  Visa electron kartice za MasterCard (prepaid) ako hocemo besplatno da letimo Ryanair-om. Naime od 1.12.2009. ne placa se provizija za placanje MasterCard (prepaid), a od 1.1.2010. transakcija sa Visa Electron ce se naplacivati 5e po putniku po letu.

E, divota! Samo mi jos jedna kartica fali! Sta im sad to znaci? No, sta je tu je, bitno da smo informisani, pa vec treba da krenemo da se snalazimo. Elem, je l' zna neko u kojoj banci je najpovoljnije izvaditi taj Mastercard prepaid? Da ne kosta nista i da radi kod Ryana :)

http://www.bankfreedom.com/ da li neko zna kako ovo radi? i da li je to ona ista freedom card sa kojom je kod wizza najmanja provizija?

koliko videh ovo je samo za USA....zar ne?

a inace ja imam MasterCard revolving karticu - kako ce oni znaci koja je debit a koja kredit? :)

Elem, je l' zna neko u kojoj banci je najpovoljnije izvaditi taj Mastercard prepaid? Da ne kosta nista i da radi kod Ryana :)

Koliko ja znam MasterCard Prepaid u Srbiji ne postoji, mada nisam bas u toku.

MasterCard Prepaid uglavnom nije besplatna, kosta od 5-20e, mada se moze po nekad naci besplatno na promociji (ja sam je besplatno dobio od FC Milan za vreme promocije). MasterCard Prepaid nije vezana za bankovni racun vec se kupuje na trafici, internetu, posti, bankama, nekim firmama... treba samo pokazati licnu kartu kao dokaz da si rezident zemlje u kojoj se izdaje. Na pomenutim mestima se i dopunjuje i za svaku dopunu se placa nekoliko eura ili u nekim slucajevima procentualna provizija. Neke imaju mesenu ili godisnju taksu za odrzavanje. Imaju i ogranicenja koliko mozete da je maksimalno dopunite.

i da li je to ona ista freedom card sa kojom je kod wizza najmanja provizija?

da, mislim da je to ta...

a inace ja imam MasterCard revolving karticu - kako ce oni znaci koja je debit a koja kredit? :)

u onom sesnaestocifrenom broju neki od cifara su sifra - koja je vrsta kartice.

http://www.bankfreedom.com/ da li neko zna kako ovo radi? i da li je to ona ista freedom card sa kojom je kod wizza najmanja provizija?

Ne znam kako radi konkretno ova kartica ali sve PrePaid kartice rade tako da dok imas para mozes da trosis. Treba samo da obratis paznju da nema mesecnog odrzavanja. Inace ovo nije ona freedom kartica sto kod Wizz-a nema provizije. Moja devojka ima tu Freedom karticu ali je prilicno problematicno dopuniti tu karticu, to mora da vam uradi neko licno u UK.

Elem, je l' zna neko u kojoj banci je najpovoljnije izvaditi taj Mastercard prepaid? Da ne kosta nista i da radi kod Ryana :)

Koliko ja znam MasterCard Prepaid u Srbiji ne postoji, mada nisam bas u toku.

MasterCard Prepaid uglavnom nije besplatna, kosta od 5-20e, mada se moze po nekad naci besplatno na promociji (ja sam je besplatno dobio od FC Milan za vreme promocije). MasterCard Prepaid nije vezana za bankovni racun vec se kupuje na trafici, internetu, posti, bankama, nekim firmama... treba samo pokazati licnu kartu kao dokaz da si rezident zemlje u kojoj se izdaje. Na pomenutim mestima se i dopunjuje i za svaku dopunu se placa nekoliko eura ili u nekim slucajevima procentualna provizija. Neke imaju mesenu ili godisnju taksu za odrzavanje. Imaju i ogranicenja koliko mozete da je maksimalno dopunite.

MasterCard Prepaid je ustvari MAESTRO kartica, ja posedujme jednu od BancaIntese, ja sam je izvadio jos kao student i neplacam odrzavanje kartice, verujem da se jos moze izvaditi.

MasterCard Prepaid je ustvari MAESTRO kartica, ja posedujme jednu od BancaIntese, ja sam je izvadio jos kao student i neplacam odrzavanje kartice, verujem da se jos moze izvaditi.

nisam bas siguran....imam i ja maestro intesinu ali ja nigde na njoj ne mogu da nadjem CVC kod koji je potreban za placanje preko neta :)

To nema veze jedno s drugim, i debitne kartice (mogu da) imaju CVC kod, evo ja imam VISA Internet i VISA Electron, a imao sam i debitnu VISA Classic, sve su imale CVC.