Jump to content

Featured Replies

Mislim da umesto pozivnog pisma može da posluži i potvrda o rezervaciji hotela/hostela a to bar nije teško nabaviti.

Molimo građanina Srbije koji 19. decembra poslednji bude napustio zemlju da ugasi svetlo.

Vlada Republike Srbije

clap.gif' alt=':clap:'>  :LOLLL:

Policajac na granici moze da Vam trazi sta god zeli i da Vas ne pusti jer mu se jednostavno ne svidjate. Medjutim takve stvari se u praksi ne desavaju, a i oni sami zele da se predstave, nama divljim balkancima, kao dobar i kulturam svet, pa vrlo, ali vrlo retko potezu pitanja pozivnih pisama, novca, vaucera i dr. U praksi ne ocekujte da ce vas iko ista pitati, osim mozda kuda idete.

Moj savet je da osiguranje ipak kupite. Nije skupo, ali ako Vam se nedaj boze nesto desi, necete morati da prodajete kucu ili stan da biste platili eventualno lecenje u EU. Neke zemlje EU imaju potpisan ugovor o priznavanju naseg zdravstvenog osiguranja. Bilo bi dobro saznati koje su to zemlje, jer za njih ne treba kupovati putno osiguranje.

• 10 months later...

Ne znam da li je ovde zapoceta prica o ukidanju viza sa gradjane Srbije, pa ako nije neka neko premesti post. Jednostavno sam morao da prokomentarisem ovo:

Ako nam posle sinocnje (ne)odigrane utakmice protiv Italijana opet ne uvedu vize onda stvrano treba da to proslavimo debelo????????

Kad sam video onog Gosn Ivana sa maskom i tetovazama mogu samo da zamislim koliko su svacarci recimo namokrili pantalone.Slazem se u potpunosti sa prethodnim postovima i ja strahujem.

Sta se palite, tesko da ce to da se desi.

Moze i gore da se desi. Zaboravili ste onaj helikopter u Svedskoj?

Rumuni i Bugari lopovisu po Evropi na sve strane pa niko ne pominje da ce da ih izbace iz EU.

Rumuni i Bugari lopovisu po Evropi na sve strane pa niko ne pominje da ce da ih izbace iz EU.

Ne ali zato cemo mi da platimo tu njihovu "neozbiljnost"  :psuje:, dok neutegnemo zemlju da bude kao Svajcarska (mislimo po pravnom sistemu a po ekonomskom nikada necemo biti ni 10%) nema sanse da nas prime u EU. Jednom su se opekli sa Rumunijom i Bugarskom i nece vise. Pogledajte sta hrvatima rade, pa vec su pohapsili pola prethodne i sadasnje vlade, e kad se to desi u Srbiji onda cete znati da smo blizu EU.

Nov talas azilanata iz Srbije, moguće negativne posledice po bezvizni režim, upozorava Đelić:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=10&dd=17&nav_category=11&nav_id=465884

Đelić: Sve više zahteva za azil

17. oktobar 2010. | 17:53 | Izvor: B92 Beograd -- Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da je u poslednjih nekoliko nedelja veliki broj građana Srbije zatražio azil u Švedskoj, Belgiji i Nemačkoj.

Đelić smatra da to može negativno da utiče na održavanje belog šengena.

On je naglasio da će svi koji pokušaju da zloupotrebe beli šengen biti deportovani u Srbiju.