Jump to content

Featured Replies

A onda ce da se jave neke zemlje recimo Holandija koja smatra da nisu ispunjeni neki (mahom politicki) i jos Madjarska i Grcka koje ce da izracunaju koliko miliona evrica godisnje zaradjuju na izdavanju viza pa im ukidanje nije isplativo u uslovima krize. ;)

To za Madjarsku i Grcku uopste ne stoji.

Svi ce navaliti u Madjarsku da kupuju i preko Madjarske na zapad, putarine, gorivo, hrana...

A u Grcku ce svi na odmor, mnogi jedva cekaju ukidanje viza. Nama je posebno interesantna predsezona i podsezona kada su tamo cene, zaista, povoljne.

A onda ce da se jave neke zemlje recimo Holandija koja smatra da nisu ispunjeni neki (mahom politicki) i jos Madjarska i Grcka koje ce da izracunaju koliko miliona evrica godisnje zaradjuju na izdavanju viza pa im ukidanje nije isplativo u uslovima krize. ;)

Verhagen je jos ranije izjavio da NL podrzava viznu liberalizaciju i da to ne dovodi u vezu sa Haskim tribunalom, a slicnu podrsku je Srbija dobila od kljucnih zemalja schengen zone, odn. Francuske i Nemacke. Ova odluka se inace moze doneti vecinom glasova, konsenzus nije neophodan, tako da cak i ako se pojavi neko ko je protiv, vize mogu da prodju. Mada, iskreno, tesko da ce neko rusiti saglasnost koja sada postoji, posebno ne iz tako trivijalnih razloga kao sto su prihodi od konzularnih taksi.

Opušteno ljudi, zezao se čovek, a možda i malo paranoja i tako to.

Jbg, razumem ja sve nas, nakupilo nam se svega svih ovih godina, UOPŠTE nam nije lako. Posebno kada vidimo neke fosilne zemlje tipa Bul koji su još i članovi EU, zemlja liči na ruševinu, naša zemlja liči na zemlju a evo gde smo i šta smo svih ovih godina, gde god hoćeš da odeš moraš 2x u Bg u redove, pa kao stoka, udri...

No, mislim da je to sve za nama, Bog se smilovao, dobićemo i mi šta zaslužujemo.

:party:

• 1 month later...

Usvojilo ga!  8-) Još samo jedan korak....

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=12&nav_category=11&nav_id=392131

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su izveštaj kojim se predlaže ukidanje viza za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije od 19. decembra 2009.

U predlogu se ocenjuje da bi vize trebalo da budu ukinute od 19. decembra, a ministri unutrašnjih poslova zemalja Evropske unije bi odluku o tome trebalo da donesu na sastanku 30. novembra.

Meni ova radost stize u najgorem trenutku u zivotu  :cryy:, ali neka samo kad je stigla :happyyy:

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2009&mm=11&dd=16&nav_id=392837

jaoj, vidite ovaj deo o zabludama i predrasudama pa i nas sa KPS me odusevljava  lol::

Svestan da mnogi građani nemaju novca za željeni odmor, direktor nacionalne asocijacije trustičkih agencija Radisav Stanković kaže da će putovanja preko agencija biti povoljnija, nego da ih građani sami organizuju.

“Razemniti iskustva sa svojim dosadšnjim turističkim agnecijama jer biće onih koji će misliti da sami mogu da urade više, to je zabuldua, jer profesionalci, ako su pravi, oni će napraviti prave aražmane, najpovoljnije i najkvalitetnije”, poručuje Stanković.

Ima neke istine, zavisi od toga šta želite da vidite, gde želite da budete smešteni i sl. Mnogi nemaju vremena da se bakću sa pronalaženjem sajtova koji nude smeštaj, pa još i jeftin, a o prevozu i da ne pričam...

Ne znam da li sam ranije pisao o tome - želim da idem u Pariz, tamo negde u aprilu, i tako pronađem jedan sajt na kome su mi prikazali spisak nekih 940 hotela i hostela po svim kategorijama. Napravim neke upite, izaberem datum, kad imam šta i da vidim - retko gde sam uspevao da nađem noćenja ispod 80 evra, a da iole pristojno izgleda. Možda sam još zelen u ovim stvarima, ali bih Pariz ipak prepustio agenciji, sobzirom da idem sa devojkom koja nije zainteresovana za noćenje po tuđim stanovima ili nekim hosteliima, a ima lepih aranžmana koji su oko 350 evrića...

pa da ne idem off topic, ko je za kaficu u Budimpešti od Nove godine?

Pariz je preskup,hostel ne mozes da nadjes ispod 40 eur. Ali veruj mi,agencija te dere u svakom slucaju... Ok je da sa devojkom ides u pariz,okej je da budete i u hotelu,mozete npr u Etapu (u kome sam ja bio) http://www.etaphotel.com/gb/hotel-2585-etap-hotel-paris-porte-de-bagnolet/index.shtml cena je od 35-50 eur,hotel je nov,cist,sobe su skroz ok,kao i kupatila,3 zvezdice... To ti je na porte de banjolet,obilaznici oko pariza,imas trzni centar,imas metro preko puta,u centru si za 5 minuta.

znaci,dajes za kartu 2x100 eur (iz temisvara,i to je maksimum),dajes za sobu,za dve osobe 5x50 eur,to te izadje 450 evra. Jel tako?

A ti,npr,kontikiju,dajes za 2* 425 eur,za 4 nocenja,plus 127 eur za aerodromsku taksu,to ti dodje 552 eur,u losijem hotelu,po OSOBI!

dakle,imamo u tvom aranzmanu,vas dvoje za 450 ili da te vodi cikica iz Kontikija za 1104 eura!!!

Ako ti je vec do toga,da prodjes skupo,idite mesec dana na Tajland za te pare.  ;D

Ok,i ja sam bio u hotelu u Parizu sa devojkom,ne kazem,postujem to,ni ja ne bih sa njom isao u hostel,ali mislim da si ovim primerom video koliko te agencije u stvari deru.

Ja razumem,moju mamu,kada ode preko agencije,to mi je ok,ali ovo,je cista glupost,pogotovo,kad nam budu ukinuli vize...

@ Makaveli13

Ispravio bih te. Dajes za povratnu kartu uz sve takse preko Maleva u promotivnom periodu 100 evra iz Beograda. Postoje najave da ce u Frn leteti i FlyNikki. Ali, dok se to ne desi...

@bee beep

Daj boze,mada je bolje po meni iz tm-a,jer nema presedanja,opet,mozes ako je duze presedanje i malo da se promuvas po pesti :)

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2009&mm=11&dd=16&nav_id=392837

jaoj, vidite ovaj deo o zabludama i predrasudama pa i nas sa KPS me odusevljava  lol::

Svestan da mnogi građani nemaju novca za željeni odmor, direktor nacionalne asocijacije trustičkih agencija Radisav Stanković kaže da će putovanja preko agencija biti povoljnija, nego da ih građani sami organizuju.

“Razemniti iskustva sa svojim dosadšnjim turističkim agnecijama jer biće onih koji će misliti da sami mogu da urade više, to je zabuldua, jer profesionalci, ako su pravi, oni će napraviti prave aražmane, najpovoljnije i najkvalitetnije”, poručuje Stanković.

Није нужно грешка. Агенције узимају хотеле на велико и тиме имају мању цену собе. Слично важи и за превоз. Дакле, све је од случаја до случаја.

Bicemo im zanimljivi prva tri meseca,a posle toga ce da se prelazi granica kao da je nema... U ostalom,kad budem usao u sloveniju kolima reci cu mu da idem na 3 dana i sta mi moze :)

Meni ovo sto pise u tom linku bas i nije jasno, svi na beloj listi imaju pravo boravka 90 dana u sest meseci, zasto bismo mi imali toliko za celu godinu, mislim da taj ko je dao tu izjavu bas i i nije obavesten. A da ce nam traziti da pokazemo novac na granici, to je sigurno.

Gluposti. Ko još nosi novac u kešu za celo putovanje? Pokažeš im karticu i kažeš "pare su tu".

ali to moras potkrepiti nekim papirom......znaci izvod iz banke recimo.... (bar je tako bilo do sada - i cak je moralo i bar recimo 500eu da imas nevezano za period boravka mada to niko nikada nije trazio).

Bicemo im zanimljivi prva tri meseca,a posle toga ce da se prelazi granica kao da je nema... U ostalom,kad budem usao u sloveniju kolima reci cu mu da idem na 3 dana i sta mi moze :)

naravno......ili recimo ako ides vozom u budimpestu......mislim da oni nece previse pitati

ali ako krenes kolima i zatraze ti pare sigurno ih neces imati jer ce ti ih do granice pokupiti panduri jer novi zakon o saobracaju stupa na snagu 10.12. :D

samo se nadam da nece smarati na izlasku sa prijavama boravka :/

Ne mora značiti da je agencija UVEK najskuplja. Ako nemaš kola i saputnike koji će da podele troškove, a hoćeš da istražuješ npr. okolinu Kušadasija (ima mnogo interesantnih mesta) maja meseca, kada su turske temperature ok, imaš aranžman za 80-90 evra, sa 10 noćenja, prevozom, agencija ti vadi vizu... Pa ti sve i da ideš sa saputnicima ne možeš naći jeftinije, nikako.

Odredjenih peripetija na granicama ce na pocetku sigurno biti, jer je dobar deo ljudi u EU i dalje uveren da ovde ima "vise ubica nego ptica". Sve ce biti bolje posle nekog vremena kada shvate da nismo takvi  :roll:

• 2 weeks later...

heh, imam jednu ideju ...

ako se ovo stvarno desi ... da li ste za to da se organizuje neka novogodisnja poseta horgosu, i onako u fazonu u ponoc predjemo granu bez vize? jeste da bi propala jedna novogodisnja zurka, ali ovo bi bilo super zajebancija, a mogli bi i mediji doci pa da se cuje o KPSu ;) moze ekipa KPS iz Nisa i okoline isto da uradi na bugarskoj grani, a mi idemo na horgos :)

mozda ova tema zasluzuje neku drugu rubriku u akcije i okupkjanja? prebacite ako treba

Jeste da nije 1. januar ... ali da li je ovako nesto ivodljivo i dalje? :)