Jump to content

Featured Replies

Mislim da nisi dobro video. Nema karte iz Maroka za manje od 150 evra u tom periodu, nista se nije promenilo. Ukljucujuci Easyjet, Jet4You, Rajanove letove iz Sevilje i Fara, itd.

eto ponovo sam proverio i jeste kao sto sam ti rekao. Od 14 avgusta pa na dalje(ukjucujuci i 21 avgust). Cena karte Milan -Tangier 12 evra.

Gledo sam, nema nista jeftino ni iz Sevilje + brod kosta minimum 35 evra.

Al ko sto kazes sad je vec kasno  :cry22:

Ako je za utehu, sad je Rajanova karta oko 200 evra za taj datum iz Tangera, tako da se tesim time da je moglo biti i gore

• 3 months later...

Sve pohvale za forum i svaka cast svima koji su na bilo koji nacin doprineli da ova tema bude ovoliko opsirna, pomocu koje sam saznala dosta korisnih i interesantnih stvari. . .  :)

Ja imam u planu da idem u Maroko sledeceg leta. To bi mi bio prvi put da se upustim u takvu avanturu , u dalekoj, i tako drugacijoj zemlji od nase. Najveci problem bi mi predstavljao put do tamo, karte, takse i sve to. . . Jer bih sto jeftinije da prodjem, pa ako neko zna, neka mi kaze, kad bi bilo idealno vreme da se karte rezervisu, da se dobije viza i sve sto jos treba??? I da li studenti imaju neke popuste i na sta?  :) 

Dobrodosla na forum!

Sto se tice najboljeg nacina da stignes u Maroko, dobro procesljaj sekciju "Jeftini letovi", da se malo blize upoznas sa low cost letovima. I koristi opciju search.

Sto se konkretnog predloga tice kako najjeftinije stici do Maroka, moj ti je savet da koristis niskobudzetnu aviokompaniju Ryanair. Lete u nekoliko mesta u Maroku - Fes, Tangier, Agadir, Casablanca, Marrakesh... Evo, recimo, nekoliko mogucih kombinacija: Wizzairom iz Temisvara za Milan (Bergamo), a odatle Ryanairom do Fesa ili Tangiera ili gde je vec najpovoljnije. Najbolje kupovati karte negde oko 2 meseca unapred, kad su na promociji, i moze te izaci prilicno jeftino. I najbolje da izbegnes spic sezone, jer su tad karte uglavnom skupe. Van sezone, mozes proci za ispod 100 evra povratna karta. Pa ti sad pretrazuj :)

• 1 month later...
  • 1 month later...

Caooo svima..Ja sam nova ovde i bas se lose snalazim...Ja sam sada predala za marokansku vizu, ali mi traze potvrdu o izdrzavanju .. Nije mi jasno da li su vama ovo trazili? Hvala  :)

cao svima,ja planiram da idem za Maroko pocetkom aprila,kada bi trebalo da predam za vizu?

cao svima,ja planiram da idem za Maroko pocetkom aprila,kada bi trebalo da predam za vizu?

Dve nedelje pre putovanja, ako hoćeš sve opušteno da uradiš. Inače, ako nisi iz BG, možeš ih zamoliti da ti vizu izrade istog dana. Obično izađu ljudima u susret.

Cula sam da od narednog meseca krecu sa izdavanjem biometrijskih viza i novim nacinom viziranja,da ne zna neko nesto o tome?

• 3 weeks later...

Treba da putujemo u Maroko za 2 nedelje...poslednjih par dana proveravam situaciju i vesti, ali i dalje nisam sigurna koliko je pametno otici s obzirom na desavanja u okolini. Da li mozda neko ima pametan savet ili informaciju? Hvala

Koliko vidim iz vesti, strance ne diraju ni u jednoj od tih zemalja u kojima su pobune. Čak ni naši turisti koji su tamo neće da se vrate kući. :D Mi smo bili u Maroku početkom januara, kada je već krenula frka u Tunisu, tamo je i dalje bilo potpuno mirno, a čini mi se da je i sada. Inače, od svih zemalja u kojima su nemiri, "u okolini" Maroka je jedino Alžir, a i tamo je mnogo mirnije nego u Tunisu ili Egiptu. BBC ovde daje pregled situacije po zemljama na severu Afrike. I oni kažu da najverovatnije neće biti nikakvih nereda... Naravno, nikad ne znaš 100%, ali rekao bih da možete slobodno da putujete.

Hvala  :)

I jos jedno pitanjce...posto putujem sa deckom , da li moze da bude problema sa hotelom i sobama, ili to pravilo (za nevencane parove isl) vredi samo za marokance? ( vec smo bukirali smestaj)

Hvala svim na odgovorima :-) Kracemo u nedelju i jedva cekam

p.s sto se tice vadjenja viza, u ambasadi su bili maksimalno ljubazni, prvi put smo im se javili pre mesec dana i zakazali datum koji je svima odgovarao (nedelju dana pred put), papiri su standardni (potvrda o smestaju, transportu,potvrda sa posla/prihodi)  viza nije biometrijska i uradili su je za 2h