Jump to content

Featured Replies

Probala sam i tu varijantu. Nema povoljnih karata Ryanom iz Brisela za bilo koji grad u Maroku. Evo, sada opet provjerih, u nadi da su cijene možda pale, ali ne, i dalje je isto :(

Hvala na savjetu  ;)

Dobila sam, takođe, savjet da pogledam AirArabia-om iz Milana. Za jul ima karata, od toga je jedna samo na popustu, pa cijena ispadne oko 200e povratna, što je opet mnogo. Međutim, ukucala sam ranije datume, za 15. maj i našla povratnu za 120e. Pošto svakako ne planiram da putujem u maju, da li mislite da će (kad se jul približi) cijene pasti po istoj logici, ili sam uhvatila majski proomotivni period?

Dobila sam, takođe, savjet da pogledam AirArabia-om iz Milana. Za jul ima karata, od toga je jedna samo na popustu, pa cijena ispadne oko 200e povratna, što je opet mnogo. Međutim, ukucala sam ranije datume, za 15. maj i našla povratnu za 120e. Pošto svakako ne planiram da putujem u maju, da li mislite da će (kad se jul približi) cijene pasti po istoj logici, ili sam uhvatila majski proomotivni period?

ja mislim da u junu, julu i avgustu mogu samo da budu skuplje, a da naon tog perioda cene opadaju.

Dzabe sto ima svaki dan iz Budimpeste let, kad su karte min 32eur po pravcu, po osobi. A jos treba stici di budimpeste.

@awinaken

Da li si gledala EasyJet?

Jesam, jesam. Još uivjek ništa povoljno. Problem je samo zbog jula, kako mi se čini. Da je bilo koji drugi mjesec u pitanju, mislim da bih imala više sreće.

Danas je krenula akcija za jul, pa pogledaj ponovo. Sumnjam da ce biti jeftinije. Inace, imaju bas puno linija prema Maroku, naci ces vec nesto, ne mora bas da bude Fes.

Samo da se javnem i kažem da sam kupila karte. Malo više cimanja, al' isplatilo se, jer se datumi, konačno, poklapaju :) (12-23. jul)

Bukurešt - Rim FCO - Fez - Rim FCO - BGD

wizz + ryan = 35 + 12 = 47e povratna, bez uračunatog voza do bukurešta (30e) i karte od Rima do Beograda. Čekam 19. možda bude promocije :) Ono što je bitno je da se sve po datumima poklapa, nema čekanja u Rimu i sl.

Cheers!  :pivoooo:

Po meni bi bolje bilo 3 low cost leta, nego klackanje vozom do Bukuresta. Sigurno ima nesto da se iskombinuje. Mada dobro, putovanje vozom je posebna pustolovina :)

Po meni bi bolje bilo 3 low cost leta, nego klackanje vozom do Bukuresta. Sigurno ima nesto da se iskombinuje. Mada dobro, putovanje vozom je posebna pustolovina :)

Da se iskombinuje za ove datume što su mi potrebni - uh, vjeruj mi, namučila sam se i s ovim. Mada, ne mora da znači da ne postoji, već da ja nisam uspjela da ih pronađem :D Meni je jedini problem bio Rim, kako stići do njega tog datuma, ne uključujući zadržavanje u njemu. Nije problem klackati se do Bukurešta, a i odlučili smo da prespavamo i da se prošetamo, kad smo već tu :)

Cao svima,

planiram putovanje u Maroko ili krajem jula ili krajem oktobra. Prijatelj iz Maroka mi je rekao da je najbolje putovate krajem godine. Sad citam ove postove i vidim da ima ljudi koji putuju preko ljeta, pa me zanima kako je? Je li previshe vruce, moze li se izdrzati??? Znam ja da cu izdrzati, ali kad je ipak bolje :)))

po meni kraj septembra i oktobar su najbolji. Mada zavisi gde ides. Leti je mnogo vruce u unutrasnjosti gde mozes da racunas na temperature po 40 stepeni. A na obali atlanskog okeana je lepo i nije mnogo vruce. Okean je malo hladniji pa odrzava temperaturu na oko 30 stepeni. To u delu oko Kazablanke.

Prosječna temperatura u Fesu je npr. 33 stepena. Key word: prosječna :D A voda ipak nije toliko topla, kada je Atlantik u pitanju. Wish it was. Ne prelazi preko 22 stepena u julu/avgustu, što je meni hladno za brčkanje. Ja sam primorsko dijete, navikla sam da ljeti temp. voda bude +27 :D

Meni je recimo najgora kazna provesti ljeto u Beogradu tokom jula/avgusta, nego kao što sam bila prošlog ljeta na Mrtvom moru gdje je temp. bila 47 stepeni u istom periodu. Dakle, vlažnost vazduha je presudna stvar :D

ja sam bio prosle godine septembra u mestu Mohamedia, pored Kazablanke. Voda je bila fantasticna i prava topla, bas kako treba, veliki talasi i sitan pesak kao mulj. Nisam joj merio temperaturu ali sam se brckao samo tako, gledajuci mlade marokance potencijalne maratonce kako trce u ranim jutarnjim casovima. Temperatura vazduha od 25-30 stepeni

• Author

Ja sam bila pre 2 god sredinom juna. U unutrasnjosti je malo toplije, ali nije neizdrzivo. Kupali smo se na samom jugu, nesto pre granice sa zapadnom saharom. Voda nije bas bila posebno topla, ali ok.

• 2 weeks later...

Zdravo ljudi, po svim nekim mojim proračunima trebalo bi da ovog leta posetim Maroko, tačnije Kazablanku. Ono što me zanima je vaša procena koliko bi mi novca trebalo samo za hranu za 6 nedelja?

Ako neko ima predstavu, ili barem iz ličnog iskustva - svaka informacija je dragocena!  flowers::

Zdravo ljudi, po svim nekim mojim proračunima trebalo bi da ovog leta posetim Maroko, tačnije Kazablanku. Ono što me zanima je vaša procena koliko bi mi novca trebalo samo za hranu za 6 nedelja?

Ako neko ima predstavu, ili barem iz ličnog iskustva - svaka informacija je dragocena!  flowers::

Ili ako barem znate neke konkretne cene u Maroku? Rovarim po internetu ništa konkretno ne pronalazim, sve informacije su stare.

(Da li sam ja ćorava ili edit više ne postoji?  :o)

Za slučaj da nekada nekome zatreba, evo nekih cena iz prve ruke:

Kroasani i slicna peciva za dorucak: 3-5 dh

Vekna hleba (francuska bageta ili okrugli marokanski hlebovi) 1.5 dh do 3dh finije stvari ( hleb sa maslinkama i slicno: 5dh

U pekarama isto za sve obroke razna peciva u fazonu mini pizza, raznih pitica ili rolnica sa mesom, piletinom, sirom, ribom ili rakcicima od 10 - 15dh

Sendvic 15dh

Sendvic sa picem i krompiricima u MkDonalds: 35-50dh

Sendvic sa picem i krompiricim  ( lokalna varijanta cak i bolja): 20-30dh

Litar mleka: 7-8 dh

Litar soka: 7-10 dh negaziran (gusti ili bistri)

Koka kola i ostala sranja 1.5 l  :

Casa cedjenog voca u kaficu narandža ili banana, kivi 8-12dh

Konzerve sardine 3-6 dh

Konzerve tunjevine marokanska TAM-TAM (boli glava) 10dh

Jaja 1.2dh komad 

100 gr salama i slicnih stvari  10 - 15dh

Pizza u restoranu 40 - 50 dh

U restoranu: supe ili salate 35-45 dh

Glavna jela 80 - 140  , ima i za 250 :)

1dh je sada oko 8.5rsd  :mah:

• 4 weeks later...

Podrav clanovima foruma. Iako nisam bio clan redovno sam citao postove i dosta su mi pomogli u planiranju mog puta koji je planiran za kraj jula. Neka zamisljena tura je fes-chefchaouen-rabat-casablanca-essouira-marrakesh. Zanima me misljenje nekog od iskusnijih putnika sto se tice rezervacije smestaja u ovim gradovima tj rezervisati unapred ili ne ? A pomogla bi i neka informacija o aktuelnim cenama smestaja...  cene na netu su oko 15e noc u fesu, chefchaouenu i essaouri, rabat i casablanca oko 25e? Ako neko ima informaciju i o aktuelnim cenama prevoza bilo bi lepo da je podeli samnom  :) Moj plan je bio autobus izmedju svih ovih gradova, bilo kakav savet o prevozniku, mestu polaska, ceni... je dobrodosao  ;D Zahvaljujem unapred

Ono što mogu ja da ti pomognem (idem 12. jula za Maroko) - Casablanca hotel "Central", noćenje 17e. Meni će voz biti glavni prevoz u Maroku :Dhttp://www.oncf.ma/index_en.aspx

Malo više o tome: http://goafrica.about.com/od/morocco/a/moroccotrain.htm

Bus prevoz - Supratours: http://goafrica.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=goafrica&cdn=travel&tm=63&f=21&su=p531.51.336.ip_&tt=2&bt=1&bts=1&zu=http%3A//www.supratours.ma/

• 3 weeks later...

fes-chefchaouen-rabat-casablanca-essouira-marrakesh

Za sva ova mesta vazi ako stignes dovoljno rano da ces naci pristojan hotel po pristojnim cenama i jos ces moci da se cenjkas za cenu. Sloba i ja smo u Chefchaouenu ostali u hostelu Mauritanija koji je bio potpuno lep, cist i cenjkali smo se za cenu sobe. Doduse, leti ima malo vise turista svuda pa mozda Marrakesh nije na odmet rezervisati i mozda Casa posto je velika pa da se ne vucete po gradu sa torbama (doduse tamo nema potrebe ostajati duze od jednog prepodneva, samo da se vidi dzamija)

Manje vise svi hosteli i hoteli vredni ostajanja su u medinama ili oko medina.