Jump to content

Featured Replies

Posted

Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2022. — Galebovi svojim kljunovima prodiru u ljepljivu unutarnjost ribe na pločniku. Poput nezasitnih strvinara kidaju glave, repove i kosti, razbacuju ih pod podnevnim suncem i pustoše već prazne stolove za kojima su do prije samo nekoliko minuta stajali ribari. Miris ribe skoro djetinje prkosno zadirkuje horde ljudi koje se prelijevaju uskim ulicama poput valova znatiželjnih sanjara. Za sada sjedim; plaše me ljudski valovi i nepredvidljivost s kojom zapljuskuju ulice, zidove, trgove, malene drvene štandove pune preskupih plišanih igračaka koje na hrpi izgledaju poput jezovitih figura koje ožive noću i ispremještaju stvari u kući pa se čim svane vrate na svoje mjesto. Za sada sjedim i čekam da prođe ta nesnosna bura ljudi koji za sobom ostavljaju miris znoja i ushićenosti koja me iscrpljuje. Brodovi su čudni, pomislila sam dok sam sa konobarom pila kavu na palubi. Jutro je i samo što smo krenuli. Hladno je, osjećam se pomalo prazno, tek dovoljno...

Pročitajte Tjeskoba u pohodu na plutajući grad