Jump to content

Featured Replies

"Konuzin je podsetio i na obim privredne i energetske saradnje Srbije i Rusije, ocenivši da će ruska ulaganja pomoći Srbiji u prevazilaženju posledica ekonomske krize.

Dodao je da bi sporazum o ukidanju viza za građane Srbije koji putuju u Rusiju trebalo da stupi na snagu u junu što će, kako je ocenio, posebno biti korisno za privredu. "

bilo bi lepo da bude tako.....

U junu ali koje godine :)

U Rusiji Duma ide na odmor polovinom juna a i nasa Skupstiona ce takodje da odmara (mislim da i ovde kod nas nisu ratifikovali sporazum).

Znaci prvo da ratifikuje nasa Skupstina, pa onda ruska Duma a sporazum stupa na snagu 30 dana od poslednje ratifikacije.

Znaci da bi bezvizni rezim krenuo u junu sve treba da je vec zavrseno u oba parlamenta.

Ili bar do 1. juna, mada je to  :?

Nas je ratifikovao.

У Дану за гласање, 29. априла, народни посланици усвојили су у целини Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 200 9 . годину, са предлозима одлука о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама финасијских планова за 200 9 . годину Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Републичког завода за здравствено осигурање и Националне службе за запошљавање . Усвојен је и предлог да Служба Народне скупштине, пре достављања овог закона на објављивање, у сарадњи са надлежним службама у Влади, изврши техничко усаглашавање текста закона са усвојеним амандманима.

Народна скупштина усвојила јеу целини и Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара,Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана,Предлог закона о изменама Закона о акцизама,Предлог закона о изменама и допунама Закона о судским таксама,Предлог закона о измени Закона о мировању и отпису дуга по основу доприноса за обавезно здравствено осигурање,Предлог закона о привременом смањењу плата, односно зарада, нето накнада и других примања у државној администрацији и јавном секторуи Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о условима узајамних путовања држављана Републике Србије и држављана Руске Федерације.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда ове седнице и одлучивање о њима, председница Народне скупштине Славица Ђукић-Дејановић закључила је Пету седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години.

ma ja u to ne verujem :) mada kako god ja imam plavi pasos te za mene to ne vazi...vaucer sa kupio u momi i ja mogu da putujem (sutra inace idem na aerodrom pa cu da vidim sa ljudima tamo da li je vaucer ok)

Moma toursov vaucer ne prolazi - bar ne kod nasih. Bio sam na salteru aeroflota i oni su mi rekli da samo R-tours i Putnik imaju ovlascenje da izdaju vaucere za rusiju kod nas. Za moma toursov vaucer kazu da "mozda i moze da prodje u rusiji" ali da oni za svaki slucaj ne pustaju sa njim. Uz to su mi rekli da ce do kraja juna najverovatnije biti ukinute vize tj ove gluposti sa vaucerima.

Probaj Montaviu oni pustaju svakoga samo da se vozi kod njih.

Problem je sto imaju let samo subotom ali imaju povoljnije uslove nego JAT.

pa dzaba sve to kad sam vec kupio kartu kod aeroflota......mislim verovatno mogu da se napravim lud na check in-u i kazem da su me pustili tj da moze ali bih boleo da znam da li je neko isao sa moma torusovim vaucerom i da li je bilo ok? ja koliko kapiram ruse bas briga i za taj vaucer(mislim moras da imas neki) ali nasi insistiraju na tome.....steta sto ranije nisam saznao za r-tours (tj nisam ranije dosao na forum :) ) i kupio kartu preko njih....ali sta je tu je 3500din cu izgleda morati da dam njima :(

Aeroflot - Tupoljev im je malo razdrnadan ali zato lepo ofarban, daju bolji rucak nego JAt (tako je barem bilo).

Nezgodacija sto kasno stizu na Sermetjevo, dok se izvuces sa aerodroma i stignes do Moskve vec je mrak.

Ja sam isao turstickim vaucerom jednom ali nije bio Momin nego bese Putnik. Doduse isao sam vozom iz Ukrajine, granica se presla u dva ujutro, bio sam jedini stranac u celom vozu, pospani carinik me samo pitao da li imam mozda neke cigare i ja sam ga pocastio sa nekoliko paklica "Staraja Krepost". Teska krdza iz PMR, ionako sam ih drpio tamo i to pandurima. Ali carinik se odusevio retkim produktom iz starih SSSR vremena toliko da mi je samo lupio pecat u pasos i migracionu kartu i to na moje insistiranje da ne bih kasnije imao problema. A ostalo nije ni gledao, bas ga briga).

Putnik ima licencu od ruskog ministarstva turizma da izdaju vaucere, u Putniku mi je zenska pokazala to tako da je legalno i zato toliko i kosta. R-turs imaju verovatno i oni, znam nekada je to radio i Unis turs sada ne znam. Moma da li ima rusku licencu ne znam.

Zdravo svima!

Imam nekoliko pitanja, od kojih neka ne ulaze direktno u ovu temu, ali, ajde, da ne otvaram novu, odma bi me neko napao kako treba da koristim search  ;):P

Elem, zeleo bih da idem u Rusiju, ali nekim jeftinijim prevoznim sredstvom, iliti kopnom. Kakve su mogucnosti: sta vozi od Bg do Moskve (voz, autobus, trotinet... :) ), koliko kosta i koliko traje?

Dalje, kako se regulisu tranzitne vize za Ukrajinu, Rumuniju ili kuda se vec ide? Je l' se mnogo tesko dobijaju?

Hvala unapred, a ako bude jos pitanja necu se ustrucavati da pitam  ;D

ne znam koliko je kopnom ali karta kod aerofota je sada oko 225eu jer je dolar mnogo slab a cene vezuju za dolar......(naravno ne ako kupujes danas za sutra :) ) to je ako kupujes direktno preko njihovog sajta karticom...ali s'obzirom da ti treba vaucer koji je 3500din njega dobijes uz avio kartu dzabe ako kupis preko R-tursa ali te onda karta verovatno izadje malo vise. Recimo da te onda izadje sve oko 235eu - tako nekako.....ako ides kopnom znaci sigurno placas vaucer min. 3500din vaucer za rusiju,  za ukrajnu 10ak eu (na sajtu se pominje i neka konz taksa od 15$) + prevoz + 3 dana jahanja :) tako da mislim kada se sve sabere da neces proci mnogo jeftinije :) osim da nadjes nekog kamiondziju koji vozi za rusiju da te poveze :D

ima sigurno ljudi koji su isli pa cemo da vidimo kako izgelda kopnom...i mene zanima :)

Mozes vozom do Moskve preko Madjarske i Ukrajine ili preko Rumunije i Ukrajine. Kad se uracujanaju voznja, cekanje, presedanje treba ti do Moskve 1-2 dana.

Preko Madjarske ti treba sengen (tranzitni).

Za drugi nacin ti je ovakva sema. Za Ukrajinu ti ne treba tranzitna viza, kupis turisticki vaucer u agenciji Moma turs sa kojim mozes da ostanes u Ukrajini valjda do 90 dana. Treba ti dva vaucera jedan kad ulazis iz Rumunije a drugi kada se vracas iz Rusije. Na osnovu tog vaucera uzemes tranzit kroz Rumuniju, nije neki problem.

U Ukrajini mozes da se odlucis da u Rusiju ides direktno iz Ukrajine ili da odes u Belorusiju pa odatle u Moskvu.

Za Belorusiju nije potrebno nikakva viza.

Kako se to radi pregledaj temu o rumunskoj vizi. Naravno pre svega toga resis kako da udjes u Rusiju tipa pozivno pismo ili vaucer. Zavisno kada planiras put jer se govori o ukidanju ruske vize sledeceg meseca. A suska se i o ukidanju ukrajinske vize mada je to jos uvek  :?

Kada se sve sabere avionom nije mnogo skuplje ali si u Moskvi za 2,5 sata. Ali avionom je ok ako se u Rusiji ostaje neko duze vreme. Opet vozom se dobija prilika da se prodje kroz jos dve zemlje i avanturizam drndanja po vozovima.

Treba imati na umu da vozne karte po Ukrajini i Rusiji nisu vise jeftine kao sto su nekada bile.

Hvala na odgovorima!!!  clap.gif' alt=':clap:'>

Zavisno kada planiras put jer se govori o ukidanju ruske vize sledeceg meseca.

Auuu! To bi bilo mnoooogo lepo, jer ako budem putovao, ici cu u julu!

A je l` to info u fazonu lepih zelja Vuka Jeremica ili se to realno ocekuje?  ;D

ja sam pitao na aerodromu nesto ove iz aeroflota i kad sam rekao da putujem 30og juna oni mi rekose - do tada ce ukinuti ali imaj u vidu da na sajtu ambasade pise da vazi samo za crvene pasose! a da li ce to stvarno biti...niko ne zna :) ali uvek ti ostaje mogucnost kupovine vaucera dan pred put.....klasican harac agencija :)

Viza za Rusiju jos malo pa ukinuta !!!!!

Ruski MIP danas doneo odluku da se vize ukidaju 10. juna.

Prestaje vazenje pozivnih pisama i vaucera, boravak je do 30 dana.

Ovim ja nisam zadovoljan kada su ostalima davali 90 dana. :x

Ne kaze se izricito ali bezvizni rezim je samo za nove crvene pasose.

Evo zvanicnog saopstenja ruskog MIP-a tako da nema zabune:

http://www.mid.ru/brp_4.nsf/0/D8E1AAC88C9CF4F9C32575C300563310

Valjda razumete ruski? :)

Sahalin evo me stizem samo da mi FSB odobri dozvolu :shh:

• 2 weeks later...

pozdrav ljudi !

planiram svoj odlazak u rusiju (novosibirsk) 3. jula tekuce godine na 3 ili 4 dana.

zbog nedostatka vremena nisam u mogucnosti da izvadim novi tj. crveni pasos.

procitah ceo topic, ali nisam nasao sledecu informaciju koja me interesuje.

na sajtu ambasade stoji:

"nosioce starih pasoša (plavih – obrazac SRJ) bilo koja putovanja u Rusiju od navedenog datuma če moraju da se obavljaju na osnovu viza"

i kao sto videh ovde na topicu, vauceri i pozivna pisma se ukidaju (za nove pasose??!)

da li neko ima informaciju da li je moguce uci u rusiju samo sa vaucerom, bez vize, i plavim pasosem??

moj prijatelj je bio prosle godine sa plavim pasosem i vaucerom (bez vize) i nije imao nikakvih problema.

posto je donesen novi sporazum, zelim biti siguran da li je ovo moguce.

inace putujem avionom, aeroflot, beograd - moskva - novosibirsk.

hvala unapred,

pozdrav !

pozdrav ljudi !

planiram svoj odlazak u rusiju (novosibirsk) 3. jula tekuce godine na 3 ili 4 dana.

zbog nedostatka vremena nisam u mogucnosti da izvadim novi tj. crveni pasos.

procitah ceo topic, ali nisam nasao sledecu informaciju koja me interesuje.

na sajtu ambasade stoji:

"nosioce starih pasoša (plavih – obrazac SRJ) bilo koja putovanja u Rusiju od navedenog datuma če moraju da se obavljaju na osnovu viza"

i kao sto videh ovde na topicu, vauceri i pozivna pisma se ukidaju (za nove pasose??!)

da li neko ima informaciju da li je moguce uci u rusiju samo sa vaucerom, bez vize, i plavim pasosem??

moj prijatelj je bio prosle godine sa plavim pasosem i vaucerom (bez vize) i nije imao nikakvih problema.

posto je donesen novi sporazum, zelim biti siguran da li je ovo moguce.

inace putujem avionom, aeroflot, beograd - moskva - novosibirsk.

hvala unapred,

pozdrav !

http://www.mfa.gov.yu/Srpski/konz/vizni_rezim_po_zemljama/rusija.htm

znaci ukida se mogucnost putovanja sa vaucerom tj za plavi pasos je potrebna viza.....ako imas dokaz da putujes dobices novi pasos za 48h (tako bar pise) imas vise o tome u temi o  vizama

hvala na odgovoru,

tako sam i mislio,

sto se tice novog pasosa, jedini problem koji imam jeste bukiranje avio karte

jer ljudi koji ce mi uzeti kartu (najverovatnije sutra)imaju fotokopiju starog pasosa,

ne znam da li je moguce naknadno izmeniti rezervaciju na broj novog pasosa

ili podici kartu sa plavim ne vazecim pasosem.

hvala na odgovoru,

tako sam i mislio,

sto se tice novog pasosa, jedini problem koji imam jeste bukiranje avio karte

jer ljudi koji ce mi uzeti kartu (najverovatnije sutra)imaju fotokopiju starog pasosa,

ne znam da li je moguce naknadno izmeniti rezervaciju na broj novog pasosa

ili podici kartu sa plavim ne vazecim pasosem.

to nije problem....niko to ne uporedjuje ali ako hoces da budes bas siguran ponesi oba pasosa ako te neko nesto pita na aerodromu ti im pokazes i stari ali nece :) Ime ,prezime i datum rodjenja mogu da provere u novom......

hvala :)

pozvao sam aeroflot, rekli su da nije problem,

samo da im javim ranije da izmene br pasosa, :)

tako da je sledeca misija vadjenje novog pasosa :)

hvala josh jednom, pozdrav!

• 4 weeks later...

Evo, ja probao i uspeo.

Presao sam granicu vozom , prvo je dosao jedan pandur pogledao pasos i rekao da mora da proveri da li Srbima trebaju vize i otisao. Vratio se sa nekom sveskom i tu listao neka imena, kad me nije nasao na tom spisku (neki crni spisak 100 %) opet je otisao. Onda je dosla pandurka i uz par pitanja, gde , zasto, kako putujem mi lupila pecat u pasos. Onda je dosla jos jedna koja je pregledala pasose ostalima pa i meni. Inace bio sam u vozu punom Moldavaca tako da je provodnica bila veoma sumnjicava po pitanju bezviznog rezima pa je na granici rekla pandurima da ima jedan Srbin bez vize trako da su odma dosli do mene.

Sad mi je jedini problem registracija, teba da ostanem u Moskvi do 13. a vec sam ovde 3 dana. Domacini ne zele da me registruju a da placam nekom hostelu nemam nameru, idem na srecu.

Ako neko zna neku dobru spiku za pandure povodom eegistracije kad te zaustave na ulici neka slobodno napise.

Ajd' zdravo  ;D

ja bio i vratio se,

nikakvih problema nisam imao na aerodromu sto se tice pasosa (isao sam sa crvenim),

kada sam se vracao nisu trazili nikakvu fizicku registraciju, samo imigracioni papir koji je obavezan

da se popuni pri sletanju u moskvi.

poz

Sajbno mnogi si bre sumnjiv, pazi da te ne posalju u Abakan :)

Ako te startuju sutrodnici milicije (a male su sanse) ti im kazes da si odseo u hotelu i da ti tamo nisu stavili pecat registracije u migracionu kartu. Dosta hotela u Moskvi tako sada radi, pozovi se na hotel Izmailovo Vega.

E sada mogu da ti kazu da vidimo racun za hotel ili tako nesto mada su male sanse.

Mada probaj kod svojih domacina da te registruju u posti (tamo gde se predaju preporucena pisma), nije potrebno da idu sa tobom ali moras da pokazes dokument svog domacina koji ima "propisku" na istoj adresi.

To u posti kosta 150-200 rubalja.

Ako domacin ne zeli da te registruje onda je i on ilegalno u Moskvi ;)

Inace na izlazu iz Rusije kao i do sada samo se preda migracioni list i nista vise mada mogu da ga i ne traze narocito kada se ide vozom u gluvo doba noci.