Jump to content

Featured Replies

Pre par dana predali zahtev za izdavanje slovenacke vize, medjutim posle se setili da smo napravili malu gresku kad smo popunjavali.  :D

Naime, u polju gde pise "Molim za vizu na....dana" mi napisali 7, a sa druge strane datum ulaska u RS napisali 20.09. a datum izlaska 27.09. , dakle to je onda 8 dana !  :? Na rezervsciji hotela stoji 20-27 , kao i na osiguranju... Da li nas zbog te greske mogu smarati, ili nam mozda i ne izdati vizu ? Verujem da je pitanje mozda glupo, ali nemamo bas iskustva u pojedinacnom vadjenju sengena....

U principu,na njima je da odluce koliko ce ti dati,ali moze da se desi da ti daju vizu na 8 dana sa boravkom od 7  :bang: :bang: ,ali misli pozitivno,posto je moguce da bude sve ok  :D

Narode. Molim za pomoć.

Planiram put Španije, ali vadim slovenački šengen, jer sa Špancima ne mogu da se cimam.

Imam garantno pismo koje mi je poslao rođak.

Zanima me sledeće:

- Pošto za Španiju putujem preko Mađarske, da li će mi iko na granici praviti probleme zbog toga što u pasošu imam slovenački šengen, a prvo ulazim u Mađarsku, I da li mi na aerodromu u Budimpešti isto gledaju vizu ili ne?!

Neki komentari su me malo uplašili, tipa da su turistima koji su išli put Nemačke sa mađarskim šengenom pravili probleme zašto prvo ulaze u Nemačku sa mađarskim šengenom i sl. .

- Sledeće. Šta mi predlažete da li da pokušam kod Španaca. U principu mogu da nabavim sva dokumenta, imam rezervaciju hotela i avionske karte im mogu dati na uvid.

Molim za savet, pomoć!

Unapred hvala!

Narode. Molim za pomoć.

Planiram put Španije, ali vadim slovenački šengen, jer sa Špancima ne mogu da se cimam.

Imam garantno pismo koje mi je poslao rođak.

Zanima me sledeće:

- Pošto za Španiju putujem preko Mađarske, da li će mi iko na granici praviti probleme zbog toga što u pasošu imam slovenački šengen, a prvo ulazim u Mađarsku, I da li mi na aerodromu u Budimpešti isto gledaju vizu ili ne?!

Neki komentari su me malo uplašili, tipa da su turistima koji su išli put Nemačke sa mađarskim šengenom pravili probleme zašto prvo ulaze u Nemačku sa mađarskim šengenom i sl. .

- Sledeće. Šta mi predlažete da li da pokušam kod Španaca. U principu mogu da nabavim sva dokumenta, imam rezervaciju hotela i avionske karte im mogu dati na uvid.

Molim za savet, pomoć!

Unapred hvala!

moja mama je vadila,i dobila je bez problema,ali po 100 put,isao sam sa madjarskim sengenom u pariz,sa austrijskim u barselonu,poenta sengena i jeste u tome,jedna viza za sve! Jedini problem koji mozes imati je da ti ne izdaju ponovo vizu,jer nisi isao u tu zemlju ni jednom...

Mozda ponavjam nekog ali imam nedoumicu!

Da li je moguce sa Slovenackim sengenom sa JEDNIM ulazom uci i izaci iz Svajcarske bez problema, znam da za italuju nema problema, ali Svajcarci nisu u EU ali su u Sengenu, pa me buni?! pozzz....

Mozda ponavjam nekog ali imam nedoumicu!

Da li je moguce sa Slovenackim sengenom sa JEDNIM ulazom uci i izaci iz Svajcarske bez problema, znam da za italuju nema problema, ali Svajcarci nisu u EU ali su u Sengenu, pa me buni?! pozzz....

Mozes sigurno...

Pazite sad ovo:

Dobio sam slovenacki sengen na 8 dana turisticki (na osnovu lazne rezervacije :-\), od 20-27.09. Planiram da idem 21, da li moze da bude problem? Odnosno, da li mogu da mi traze rezervaciju ili tako nesto, da li da ponovo rezervisem u tom periodu neki hotel?

ma nece ti niko nista traziti na granici.

P.S Da li samo Spanci i Francuzi daju besplatne vize za studente ( koji idu turisticki)?

Za Spance sam cuo da daju besplatne vize za studente do 25 god, a Slovenci naplacuju ko i ostali 35e...

Za Spance sam cuo da daju besplatne vize za studente do 25 god, a Slovenci naplacuju ko i ostali 35e...

iz licnog iskustva :) spanci ne naplacuju za studente koji idu turisticki :)

putnici, da li sa nemackom shengen multi vizom mogu da avionom iz beograda idem u oslo, tj da mi norveska bude prva zemlja ulaska.

koje su najgore posledice koje mogu da mi se dese?

hvala

Aj malo procesljaj forum i nacices odgovor na tvoje pitanje! Hvala!

Procesljao sam i samo sam se zbunio, kao i uvek do sad na ovom forumu, mnogo podeljenih misljenja.

Da li je tesko da mi odgovoris na ovo meni jako znacajno pitanje ?

Bez cinizma - HVALA!

Aj malo procesljaj forum i nacices odgovor na tvoje pitanje! Hvala!

Procesljao sam i samo sam se zbunio, kao i uvek do sad na ovom forumu, mnogo podeljenih misljenja.

Da li je tesko da mi odgovoris na ovo meni jako znacajno pitanje ?

Bez cinizma - HVALA!

mozes, samo se opusti pici gde si planirao

Ja dobijam informacije sad, vratice te nazad, zabranice ti 5 godina da ulazis u zemlju itd..Jel ima istine u tome?

Ja dobijam informacije sad, vratice te nazad, zabranice ti 5 godina da ulazis u zemlju itd..Jel ima istine u tome?

Nema !

Gledaj ovako...

Postoje neke zemlje,npr,Italija,Francuska,Nemacka.

I oni se odluce za zajednicki vizni rezim.

Zasto?

Da bi se zvali zemlje Sengena? Da bi imali lepse vize? Ne... Nista od toga. Jedini nacin,da se u Evropi skinu granice je bio,da se napravi zajednicki vizni rezim,sto ce reci "JEDNA VIZA ZA SVE ZEMLJE SENGENA"

Da francuska izdaje jednu vizu,Nemacka drugu,Italija trecu,nikada ne bi mogli da skinu granice,jor ko bi garantovao da "Homus Balkanikus" nece sutra sa Italijanskom vizom da udje u Francusku?

Dakle,MOZES,da udjes u Norvesku sa sengen vizom,kao sto su stotine nas ulazili u razlicite zemlje,sa razlicitim vizama. I nemoj biti nervozan,nema tu nicega kontradiktornog.

Hvala puno Makaveli na odgovoru!

Ali sta da kazem ako dobijem pitanje od namcora da je to Nemacka viza i da moram prvo uci u tu zemlju? Sta ako hocu da se vratim iz te zemlje isto avionom ?

Pazi,on moze da te provocira,da ti kaze,ej,kako ti to,a ti mu lepo i smireno reci,da si dosao na par dana do norveske a onda ces vecinu svog puta da provedes u Nemackoj. On nema prava da te vrati cak i ako mu kazes,sta te briga,ali ce da te drka. A kada izlazis,toliko im je drago sto ides,da ni ne pitaju vise  ;D salim se... A sta npr da si danas dobio Nemacku vizu,i kroz dve nedelje hitno iskrsne da trebas da ides za Norvesku. Jel trebas da ponistis Nemacku vizu i da vadis Norvesku? Ne trebas...

Samo se opusti,a sanse za neko cimanje (pritom ti ne mogu nista) su jako male...

• Author
On nema prava da te vrati cak i ako mu kazes,sta te briga,ali ce da te drka.

Službenici na granici imaju pravo svakome da odbiju ulazak u zemlju, bez obzira odakle dolazi, da li ima vizu ili mu uopšte i ne treba itd. Pri tom ne moraju ni da se pravdaju, to im je diskreciono pravo :)

On nema prava da te vrati cak i ako mu kazes,sta te briga,ali ce da te drka.

Službenici na granici imaju pravo svakome da odbiju ulazak u zemlju, bez obzira odakle dolazi, da li ima vizu ili mu uopšte i ne treba itd. Pri tom ne moraju ni da se pravdaju, to im je diskreciono pravo :)

e bre chivitli sto to radis, sto plasis ovoga coveka, stvarno mi nije jasno  ::crazy:...

naravno da je to tacno, ali vrlo dobro znas o cemu je ovde bilo pitanje...a to diskreciono pravo imaju sluzbenici svih granicnih prelaza svih zemalja ovog sveta...

nekad stvarno mislim da su neki ljudi u pravu kad kazu da se jos vise zbune od kontradiktornih informacija i poplase citajuci postove na ovom sajtu...

a pogotovu je lose ako to rade moderatori sajta...

pa vi bi ovde prvi trebalo da pomazete ljudima koji ne znaju, ane da ih jos vise zbunjujete...

brb, nece ti niko zabraniti ulazak u norvesku, ti imas sengen i mozes da putujes po svim zemljama sengenskog prostora, jer to je sad kao jedna zemlja, sto se granica tice...

ja jos nisam cuo da su nekoga nesto pitali na taj nacin, tipa-zasto prvo ulazis ovde, a ne tamo....a ako te sluuucajno pitaju, samo kazes da ostajes nekoliko dana u norveskoj, pa picis dalje....

Samo sam hteo da ga ohrabrim,sigurno nije lud covek da odjebe policajca  :D Kada si Srbin,mogu da te odbiju i da kod svetog Petra...  ;D

booozeeeeee, hoce li se ova tema ikada zatvoriti!?!?!?

i dokle vise pitanja tipa imam sengen za jedne, mogu li kod drugih...

aaaaaaaaaaaaaaaaa  :bang:

moooozeeeeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sa bilo kojim sengenom u bilo koju sengen zemlju!!!

booozeeeeee, hoce li se ova tema ikada zatvoriti!?!?!?

i dokle vise pitanja tipa imam sengen za jedne, mogu li kod drugih...

aaaaaaaaaaaaaaaaa  :bang:

moooozeeeeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sa bilo kojim sengenom u bilo koju sengen zemlju!!!

clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'>

zna li neko koliko su rigorozni meci za osiguranje? moram da platim 1200 din za 10 dana.moje iskustvo do sad je samo za italijanskim sengenima, a njima sam navikao da platim samo 2,3 dana bez obzira na koliko trazi vizu.

Guest
This topic is now closed to further replies.