Jump to content

Featured Replies

Povratna karta Bratislava-Budimpesta poskupela sa 16 na 17,5 evra!  :psuje:

Jeste, još 11. decembra. Nije strašno, opet je jeftino odnosu na neke drugi vozove gde deru, gde bi mogli malo da spuste doživljaj  8-)

Bice da je tako....ako se secas kad sam pisala u februaru da mi i u Madjarskoj obracunase neki bzv.kurs,ali je to ipak bila veca cena karte. Evro po evro ode iz novcanika!  :cry22:

Vi ste svi sjajni ovde, puno mi je pomogao ovaj topik  clap.gif' alt=':clap:'> Imam jos jedno pitanje, posto vidim da cesto putujete na ovoj relaciji. Koliko cesto kasni ovaj voz BG-BUD. Vidim za nocni da je red voznje dolaska u BUD 6h ujutru ali da li on stvarno stize tako ili obicno kasni po 2,3 sata. Da li su vagoni sa kupeima ili bez, klasicni? Zanima me pogotovo nocni posto bi da krenemo u petak sledeci uvece i budemo u Bratislavi u suobtu pre podne. Hvala unapred  :mah:

Vi ste svi sjajni ovde, puno mi je pomogao ovaj topik  clap.gif' alt=':clap:'> Imam jos jedno pitanje, posto vidim da cesto putujete na ovoj relaciji. Koliko cesto kasni ovaj voz BG-BUD. Vidim za nocni da je red voznje dolaska u BUD 6h ujutru ali da li on stvarno stize tako ili obicno kasni po 2,3 sata. Da li su vagoni sa kupeima ili bez, klasicni? Zanima me pogotovo nocni posto bi da krenemo u petak sledeci uvece i budemo u Bratislavi u suobtu pre podne. Hvala unapred  :mah:

Koliko znam, taj noćni uglavnom dolazi na vreme, ali nikad se ne zna, kažu uvek ima izuzetaka koji potvrđuju pravilo. Za Bratislavu polazi u 07:25, mislim da neće biti problema da na njega stignete, čak iako ne stignete, sledeći je u 09:25.

Kad izađeš na peron, zadnja dva vagona (tj. prva dva na koja naiđeš) su sa kupeima - http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/H/MAV_Bmz-2191-0.php, a treći na koji naiđeš je sa otvorenim salonom - http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/SRB/ZS_Beelmt.php, pa biraj  :)

Videla sam da je u jednom pravcu do Budimpeste 15 eura ali je neko spomenuo ovde na prethodnim stranicama da se placa jos nekih 7 eura pride neka rezervacija?! Jel ja kad kupim voznu kartu kod nas na Z.Stanici u BG-u za 15 eura to to ili treba posle nesto da doplacujem jos u vozu?

Ne treba. Za 15 eur se voziš u II razredu i sediš ako ima slobodno mesto, a veruj da će biti.

Vraticemo se verovatno kobi prevozom Balkan Expres koji je 35 eura u jednom pravcu iz Bratislave i krece u 18h sto nam odgovara a odavde cemo vozom posto ni jedan kombi prevoz ne krece uvece, samo voz, i zato nam odgovara  :gossip: Hvala  :party:

Dobro, samo da znate da Budimpešta - Bratislava uzmete povratnu pošto košta isto koliko i u jednom smeru, a posle možda možete da prodate nekom u povratnom smeru, ili da je poklonite u krajnjem slučaju ako je ne koristite...

Kazem ja evro po evro iz novcanika..i taj Balkanexpress je vozio za 30 evra, a sad 35....Posto vas je dve,pokusajte da se cenkate...sad je njemu "mrtva" sezona za Slovacku,pa ce mozda i spustiti cenu.

Ljudi, pa zar sedite na ušima...

Ne postoji specijal Novi Sad - Budimpešta, već samo Beograd - Budimpešta. Međutim, obična povratna karta Novi Sad - Budimpešta (23,80 EUR) je jeftinija od specijala Beograd - Budimpešta (26 EUR). Blagajnici u Novom Sadu očigledno to ne znaju, pa prodaju specijal Beograd - Budimpešta iako je skuplji  :maddd:

Ko bude sledeći kupovao u Novom Sadu nek kaže da ne želi specijal, već običnu povratnu jer je jeftinija. Verujem da će se blagajnik vrlo iznenaditi... :bag:

Ko o cemu, babahaker o ceni NS-BP. Dakle,jutros na stanici u N Sadu: pitam koliko kosta POVRATNA KARTA NOVI SAD-BUDIMPESTA? Odgovor: 26 evra puta 113 dinara :shockkk:....dakle nekih 2.900 ( nesto...mrzi me da racunam) ja opet pitam: "Kako 26 evra kada je bila 23,80 i on (šalteraš) mi kaze to je cena jer je SPECIJAL. Onda ja kazem da necu specijal nego povratnu kartu Novi Sad-Budimpesta i odgovara mi:" Eeeeeeeeeee,pa to je mnogo skuplje ,to je nekih 5.000 dinara i da je specijal (26 evra) najjeftinija. Dakle, ja sam vec umorna od te karte, a mozda i vas samaram,pa se necu ljutiti ako mi niko ne odgovori jer sam i sama sebi vec dosadna, a i ljuta jer tu nesto smrdi (mislim?!) :psuje::? Da li da odem da to raspravim sa sefom blagajne,jer sam vec pisala ŽS pa su mi isto odgovorili: 26 evra i od BG-a i od NS-a! Inace povratna karta BP_NS jeste 23,80 i znam da je nekad cena u obrnutom smeru niza,ali opet.........???????????????????????

Ih,pa naravno ,napamet...a pri tom smo se dovikivali kao u sumi,jer je svaki put ponavljao:"Molim, ne cujem vas" I proturao uvo kroz salter!...A sto pitas? Mislis da je to vazno zbog karte ili onako !?  Rece bas tako: "Pet hiljada i nesto, da ne racunam sad"! Doslovno!

Mislim da se treba obratiti nekom nadleznom organu, prvo nekom nadleznom iz Zeleznica Srbije, potom vec nekom nadleznom za tu oblast, da li Udruzenju potrosaca ili zastitniku gradjana, ne znam vec pod ciju bi to delatnost moglo da potpada? Vise puta sam isticao iskustva sa saltera ZS, narocito u NSu i jeste da su u pitanju 2-3 evra, ali je to ocigledna kradja ili obmana putnika, kako god. Mozda najbolje, ako neko ima kontakt, objaviti to u medijima, pa tek ako odjekne u javnosti, mozda ce dati efekta. U Insajder ih staviti :) Ali, obzirom kolike se pare "obrcu" po raznim javnim preduzecima, sumnjam da ce ovo privuci ikome paznju, nazalost. Mozda, ako neko ima petlju, doci im na salter sa sve kamerom i mikrofonom, i intervjuisati ih kroz ono staklo, pa pitati koliko kosta ta karta :D Ko uradi to, ima pice ;D Ma, gajbu!

Joooj, ma ja cu im se maj***  :psuje:, samo da odbolujem jutrosnji odlazak mog deteta...a bas jutros cekajuci voz bila neka tv ekipa snimali,teretnjak i neki voz za BG....msm, sta snimate,jadna nam majka,prljavstinu,rdju...Dakle,obavezujem se da obavim ovu misiju...Uf,kada me ovako narajcaju,a vec sam bila u totalno aut fazi! :cryy:

I proturao uvo kroz salter!...A sto pitas? Mislis da je to vazno zbog karte ili onako !?

Mislim da on nikad nije ni pogledao koliko zaista karta košta i da odokativno ceni da je oko 5000 din. Trebala si ga pitati da ti pogleda tačnu cenu povratne karte, čisto da vidiš njegovu reakciju kad ugleda cenu od 2689 din (23,80 eur x 113).

Mislim da bi se i on obradovao, jer bi računao da ne vrati kusur do 2700 dinara, jer "nema sitno".

Mislim da bi se i on obradovao, jer bi računao da ne vrati kusur do 2700 dinara, jer "nema sitno".

:LOLLL:

Nego, Rax, je l' moze ta informacija o ceni karte negde online da se proveri ili da se takva karta i po toj ceni kupi u Putniku ili Wasteelsu? Da im se napismeno doturi tamo na salteru kad se vec prave blesavi?

Nadam se samo da ti nisi u "krivu", jer, mozda obicna karta NS-BD, ali u jednom smeru, kosta 23,80 evra? To bi za povratnu znacilo negde oko 5000din :?

Ma ja sam imala kartu kada sam putovala u februaru na kojoj je pisalo *Beograd-Budimpesta*.....a kupila je u Novom Sadu,posle 10 minuta usla u voz u NOVOM SADU, a u dnu je pisalo: Novi sad,datum...., a na karti *Beograd -Budimpesta*  i htela da idem da raspravim ali  je moj muz bacio da ne bih isla tamo da "isterujem pravdu" :maddd: Ma tu nesto debelo ne stima! 

Ako se naši "gade" na keš, možete kupiti kartu u Budimpešti sa polaskom iz Novog Sada.

Evo ovo je moja prepiska od februara sa Odelenjem za prodaju ZS:

Sent: Thursday, February 23, 2012 7:47 PM

To: [email protected]

Subject:

Postovani ,zanima me koja je cena povratne karte na relaciji Novi Sad/Budimpesta  /Budimpesta specijal/ za putovanje vozom Avala?

Hvala na odgovoru!

-----------------------------------------------------------------------------------

Ana Tesanovic [email protected]

феб 27.

коме: мени

Poštovana,

Cena vozne karte od Novog Sada do Budimpešte u 2.razredu iznosi 15,00Eur-a, a cena povratne vozne karte iznosi 26,00Eur-a.

Polazak voza iz stanice Novi Sad je u 8.37-15.25.

S poštovanjem,

Odeljenje za tarife i prodaju

коме: Ana

Postovana! Molim Vas da mi objasnite kako cena povratne karte moze biti ista i za relaciju Beograd-Budimpesta i za relaciju Novi Sad - Budimpesta? Polazak iz Subotice je (koliko sam informisana oko 18 evra),pa je logicno i da cena od Novog Sada bude manja nego iz Beograda!

коме: мени

Poštovana,

Redovna vozna cena od Beograda do Budimpešte u 2.razreduu jednom pravcu iznosi 22,30Eur-a , od Novog Sada do Budimpešte je 18,70Eur-a, a od Subotice do Budimpešte 14,30Eur-a. Obzirom na cenu vozne karte na određenoj relaciji, sporazumom železničkih uprava je dogovorena posebna ponuda Budapest Special. Cene voznih karata po ovoj ponudi su kao što sam Vam već i rekla 15,00 tj. 26,00Eur-a za 2.razred. 

Uf, sto je dugacko....izvinite!

Pedjalon! Kako mislis??? Da li hoces da kazes da ja mogu online da kupim povratnu kartu Novi Sad-Budimpesta???? Uzela sam ja i Intesinu karticu za internet placanje,ali sam mislila da je koristim za kupovinu BP-Bratislava,ali im onda sajt nesto nije radio!

Pedjalon! Kako mislis??? Da li hoces da kazes da ja mogu online da kupim povratnu kartu Novi Sad-Budimpesta???? Uzela sam ja i Intesinu karticu za internet placanje,ali sam mislila da je koristim za kupovinu BP-Bratislava,ali im onda sajt nesto nije radio!

mislio sam da možeš da kupiš na šalteru u Budimpešti, a možeš i da kupiš preko neta od MAV-a.

Znaci do juna kada budem isla, cu prvo da raspravim ovo na stanici, a onda cu da *uforcam* muza da ode na sajt MAV-a i da  proba da kupi,jer kao sto je opste poznato engleski ne znam, a kamoli madjarski! (sramota) :bag:, ali sa slovackim stojim ho,ho,ho dosta dobro!!! clap