Jump to content

Featured Replies

U Putniku i Wasteelsu karta može samo od Beograda da se kupi, jer su u Beogradu. To su im magarci iz ŽS uveli to ograničenje, umesto da mogu da kao u svakoj normalnoj zemlji na bilo kojoj kompjuterizovanoj blagajni kupe kartu od bilo kog mesta. U svakom slučaju, najbolje probaj u KSR-u u NS.

Nije greška. U jednom smeru je 20,90 EUR (tu je jeftinija opcija specijal Beograd - Budimpešta), a povratna je 23,80 EUR.

• 1 month later...

Konacno odradih ono sto sam obecala: Dakle isla danas u KSR u Mileticevoj u NS-u...sedi jedan balzamovani AmonRa i dve tetke sa 'ladnim trajnama ( da ne bude zabune ja sa 53 izgledam kao mlada Titova omladinka)...lepo pitam:

1. Cena povratne karte Beograd-Budimpesta....AmonRa kaze 26 evra

2. Cena povratne karte Novi Sad-Budimpesta....AmonRa kaze 26,6 evra (????)

3. Pitam kolika je cena onda povratne karte Subotica-Budimpesta (zove nekog u SU,jer ne zna)...kaze 17,8 evra...(oko 2.090 dinara)

Dakle,opste ludilo...pitam kako je onda ista cena do Budimpeste i od BG-a i od NS-a...Kaze mi, to je po medjudrzavnom sporazumu izmedju Madjarske i Srbije, a ja ga pitam ,a gde se to onda nalazi Novi Sad...u kojoj drzavi? (ocigledno drugoj)...Bili su vrlo neljubazni, drski,samo su prevrtali ocima...i moje pitanje vama svima je :Sta sad raditi????

Ja sam jakoooooooooo :psuje:

Neko iz ŽS-a je očito uradio ofrlje svoj posao (čuj neko, sigurno omanja ili oveća grupica), jer je cena DUŽNA biti ista kao u Mađarskoj, a nije, skuplja je. Najgore je što cena NS-BP i SU-BP koju si navela jedna drugoj neodgovaraju, jer kada zaračunaš cenu po kilometru i uporediš sa dobijenim, ispadne da je za NS-BP popust 56%, a SU-BP 54%, a dužno je da bude 60% za sve relacije između SRB i HU. Kada sam čuo priče o kakvom se javašluku u ŽS radi što se tiče računanja cena i unošenja istih u sistem preko kojeg se prodaju karte, sve mi je jasno...Ne bi me čudilo da neko na tim malim razlikama u procentima dobro zaradi, ali po svemu sudeći, taj je mnogo više u hijerarhiji nego običan blagajnik...Mada ne bi me čudilo da niko tu ni ne krade, nego od javašluka nisu ni svesni da prodaju karte po višoj ceni nego što je propisano Bilateralnim sporazumom.

Stvari stoje tako...sta mislis da napisem pismo Udruzenju za zastitu potrosaca ili zastitniku gradjana....msm ima li smisla? Ili mozda da ga posaljemo kao grupa gradjana????....ne znam...ali da muljaju-muljaju....!!!!! Ja jos uvek imam te karte od februara gde pise BG_BP, a u donjem uglu Novi Sad....msm,muka mi je da dajem lopovskom kondukteru par stotina dinara do Subotice(da ne bih platila 1.000,koliko je domaca cena u tom vozi do SU),pa letim iz voza da kupim u SU za tih 17 eura,jer me ceka opet izletanje u Budimpesti....i to sve zato sto smo lopovska drzava i placamo ono troje od jutros da bleje u kancelariji u centru NS-a....ili gomilu zeleznicara koji nosaju neke cekice po pruzi...e to nisam nigde videla u tolikom broju.....Izvinjavam se na pisanju o svojim licnim impresijama i besu!  Probacu prvo da nadjem na netu taj cuveni bilateralni sporazum....

Umem i ja da cepidlacim i 1 evric, danima da lutam da nadjem hotelce za evric nize, i posle stucam gomilu evrica na gluposti. Sto ljudi sto cudi, ali ruku na srce, kako god, cena karte od 26 evrica je zaista niska. kad se uporedi koliko kosta voz beograd venecija, ili samo kad pomislim da mi je povratna karta beograd valjevo autobusom 1200 din, onda ovih 26 evrica je zaista smesno. Elem, kao sto smo elaborirali, to je budapest special i on se odnosi na cenu beograd budimpesta, znaci ne mora da bude jeftinija karta od novog sada samo zato sto je novi sad blizi. recimo postoje specijalne tarife milano venecija i za 9 evra (mini tarifa) a za isti voz milano do verone karta je 19 evrica, a verona je negde na pola puta ....

@Hekata, sve je to razumljivo, samo je stvar u tome što je ovde cena viša zato što je neki idiot u kompjuter uneo neke pogrešne parametre, ili da ti prevedem, kao da je na pakovanju x artikla u supermarketu pogrešan bar kod pa ti "legalno" naplati više. Inače, voz za Veneciju je ukinut pre pola godine još.

@Hekata...ma u pravu si i da nekad cepidlacimo , a posle kupimo neku budalastinu za skupe pare, ali kako je onda zaboga cena povratne karte Subotica-Budimpesta 17,8 (ili koliko vec zarez...zaboravila sam)...po toj logici bi onda sve karte od Beograda ili bilo kog drugog mesta iz Srbije do Budimpeste ,po njima trebale da budu 26 evra! Znaci,ja sam putovala i iz Subotice tim vozom i iz Novog Sada...A i onaj "spečeni" lik iz KSR mi je danas potvrdio tu cenu od SU do BP za 17,8!!!!

Kad sam ja putovao za Budimpestu,uzeo sam kartu iz Vrbasa i kostala je 23 evra,dok je drugar iz NS-a platio 26.

Karta iz Subotice za Pestu jeste 18 evra

Eto...izgleda da su njima BG i NS ista stanica, a sve ostale imaju nizu cenu od Novog Sada pa nadalje! Nema druge...sad cu ici na ŽS i to kod nekog sefa blagajne!

Iz Budimpešte do Vrbasa je povratna 20,80 EUR. Nema poente da se žališ bilo kakvom šefu blagajne, to je prosto greška nekog programera koji je nešto pogrešno uneo...

E ne znam sta cu, ali sam toliko besna i tvrdoglava kad me tako iziritiraju da cu stici do uhapsenog Sarancica...javim sta sam uradila...ma uvek i nad popom ima pop. A zapela sam kao mutava...no,mozda se nesto i uradi povoljno...ne kosta,samo zivaca i vremena.

naravno da ste u pravu, ali izgleda ja nemam vise zivaca da bi se prepirala oko par evrica, a cena subotica budimpesta je redovna cena u odnosu na udaljenost, a ova od beograda je special, znam da ste u pravu samo sam htela da ukazem da nelogicnosti postoje i u drugim zemljama, nista drugo :) a i ko me je vukao za jezik da se javljam po ovom pitanju :)))

@Hekata...nisu u pitanju evri, nego prosto,cini mi se da od nas prave magarce....samo ti pisi...svaki komentar vredi  :tt:

@Rax,ili ko vec zna,da ne otvaram sad posebnu temu.

Da li ja iz Srbije mogu nekako online da kupim (ili bar rezervisem) medjunarodnu voznu kartu iz Budimpeste?Radi se o relaciji Budimpesta-Hamburg (povratna),dakle destinacija nije iz/prema Srbiji.

Kupovala sam online kartu Budimpešta-Prag, tako da vjerovatno možeš. Kad izvršiš plaćanje poslaće ti jedan kod preko mejla. Taj kod ukucaš na jednom od automata na željezničkoj u Budimpešti i on ti izbaci voznu kartu (koja izgleda identično kao ona koju bi kupovao na šalteru). Ne postoji drugi način da dođeš do te odštampane karte jer mejl sa kodom ne predstavlja voznu kartu.

@Rax,ili ko vec zna,da ne otvaram sad posebnu temu.

Da li ja iz Srbije mogu nekako online da kupim (ili bar rezervisem) medjunarodnu voznu kartu iz Budimpeste?Radi se o relaciji Budimpesta-Hamburg (povratna),dakle destinacija nije iz/prema Srbiji.

Možeš u Putniku, tj. tehnički možeš i na bilo kojoj stanici u većim gradovima Srbije, pa i nekim manjim, ali 99% blagajnika ne zna to da uradi.

A kako bi mogao da im objasnim to sto oni treba da urade,a ne znaju?

Kupovala sam online kartu Budimpešta-Prag, tako da vjerovatno možeš. Kad izvršiš plaćanje ...

Jel primaju nase kartice (npr. ove iz Inteza banke)?

A kako bi mogao da im objasnim to sto oni treba da urade,a ne znaju?

Uglavnom nikako, jer su ubeđeni da ne može. Idi u Putnik, tamo znaju  ;)

Imam pitanje, da li noćni voz stize na vreme u Budimpestu. To jest da li obicno dolazi u 6 ujutro... ili ipak kasni. Hvala! :)