Jump to content

Featured Replies

Pedja,mislila sam da se salis kad ovo pitas....pa o ovom smo raspredali danima i jos nismo skontali da li je Novi Sad u Beogradu????  E stvarno...moram,ali moram ici od nedelje do ŽS ponovo...kusur? Sta je to?  Pa valjda treba neki baksis,majku mu! :hihi:

Pratio sam tu diskusiju ali možda će neko od nas  zvizhd morati da putuje vozom, u nedelju, u Peštu.

Da li je rešena dilema koliko košta vozna karta Novi Sad-Budimpešta u jednom pravcu?

So,zvanican (i praktican) odgovor je - 15 evra (dakle,ne za povratnu).

Kad mi je to rekla ona na blagajni u NS-u ("Gospodine,ista vam je cena u jednom smeru,bilo da krecete iz BG-a,NS-a ili SU-e - 15 evra vam je iz svakog od tih gradova") reko zeza se ili nema pojma.I odem ja u Suboticu i pitam posto je karta u jednom smeru do Budimpeste,kad ono - 15 evra (1700 i neki dinar).Reko,ona se ne zajebava... :o

I toliko sam je i platio...

Evo ovako:

Danas KONACNO isla do sefa putnicke blagajne u Novom Sadu:

Objasnila zeni,sve cene koje su se ovde pojavljivale,relacije koje su spominjne..ona je zvala svoju blaganicu ....EPILOG:

U sporazumu izmedju ŽS i MAV-a, koji sam citala kod nje pise doslovno: cena karte u jednom pravcu 15 evra,cena povratne 26 evra. Ne pise od kog grada do kog,nego samo te dve cene.

Njeno objasnjenje je sledece:

1. Redovna povratna karta Novi Sad-Budimpesta je 26,60 evra

2. Specijal povratna karta   Novi Sad-Budimpesta je 26,00 evra

Zbog toga oni putnicima prodaju ovu specijal, jer je jetinija za 0,6 evra

1. Redovna povratna karta Subotica-Budimpesta je 17,80 evra

2.Specijal povratna karta   Subotica-Budimpesta je 26 evra

Zbog toga oni putnicima prodaju ovu redovnu jer je jeftinija od specijala.

Sto se tice cene koju samo spominjali ( i ja ) od nekih cca 22 evra od Novog Sada do Budimpeste,ona kaze da je to bila redovna cena povratne karte do decembra 2011, kada je ona poskupela na 26,60,pa je sad skuplja od specijala.

E sad, u celoj prici je meni bilo kao jasno da je u specijalu cena ista bez obzira od kog grada idete da mi posle nije sinulo (vec sam otisla)  da je, dok je razgovarala sa blagajnicom iz Subotice,gde joj je zena rekla da je cena 17,8 evra povratna iz Subotice ...pitala i sledece: "I tu pored te cene Vam stoji po sporazumu ZS-MAV???"

Sad sam u dilemi sta je blaganica iz Subotice rekla??? Da li u njenom kompjuteru stoji cena 17,8 evra po sporazumu ZS i MAVA?????

Ja bih molila nekog iz Subotice da ode na stanicu i da pita:

1. Kolika je cena redovne povratne karte Subotica-Budimpesta?

2. Kolika je cena specijal povratne karte  Subotica- Budimpesta?

Msm,moze to i telefonom,ali mislim da je bolje licno!

Bila je bas u guzvi,ali se trudila da mi kao nesto objasni, a i cupkala je jer je zvao neki sefff(?),ali osnovno gde me sve buni je TA SUBOTICA,,i to sto mislim da oni bas nisu tako jako milosrdni da punicima automatski kucaju kartu sa NIZOM CENOM!!!!!!!!

Od mene za sada ovoliko....kusur niko nije spominjao!! :hihi:

Hvala lepo.

Iz Budimpešte je moguće kupiti karte do Subotice, Vrbasa i NOvog Sada za manju cenu nego do Beograda.

Sada sam u NS, a kada odem gore javljam tačne podatke.

Pedja i to znam jer je moja cerka u julu kupila preko neta kartu Budimpesta-Novi Sad po nizoj ceni od 26 evra!

Mi to moramo resiti iz Srbije,ali ti ipak javi koje su cene od BP do recimo:SU;Vrbas;Novi Sad;..... :)

@Pedja!

Da,da, nesto razmisljam...proveri kod MAV-a, jer ne moze u istom sporazumu biti kod nas jedno, a kod Madjara drugo! Sporazum je jedan,valjda!

Da razjasnim, nadam se poslednji put  :)

1) Sporazum ŽS-MAV podrazumeva - popust od 30% na jednosmerne karte i 60% na povratne na relaciju između bilo koje dve stanice u Srbiji i Mađarskoj.

Osnovicu za zaračunavanje popusta možete ovde naći - http://jizdenka.idos.cz/IT.aspx?Lang=69 (kliknite switch return da uključite ili isključite opciju povratne karte). Kada izaberete povratnu kartu pod Reduction će vam stajati Mnohostranna dohoda, i to je cena koja bi bila da kupujete kartu u Češkoj (tj. neki drugi popust, na osnovu nekog drugog multilateralnog sporazuma koji sad nije bitan). Umesto Mnohostranna dohoda izaberite prazno polje i dobićete osnovicu za povratnu kartu. Odete lepo na uvek ažuriranu stranicu MAV na kojoj pišu cene karata iz Budimpešte do Srbije - http://mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.php?mid=14945661a856e4. Uporedite cene sa MAV sajta sa onim dobijenim sa sajta jizdenka (sa zaračunatim popustom) i videćete da se cene apolutno poklapaju. Cene karata kupljenih u Srbiji su više nego u Mađarskoj. Zašto? Zbog javašluka, tj. zato što neko pogrešno uneo cenu u kompjuter. Cene sigurno neće ispraviti do 9. decembra, nadam se da će do tad neko uvideti grešku i ispraviti.

2) Što se tiče Special karte, postoje dve karte. Jedna koja se zove Budimpešta Special, kupuje se u Srbiji i važi za relaciju Beograd - Budimpešta i druga koja se zove Beograd Special, kupuje se u Mađarskoj i važi na relaciji Budimpešta - Beograd. U oba slučaja cena je 15 EUR u jednom smeru i 26 EUR povratna.

*Razlika između obične karte po sporazumu ŽS-MAV i Budimpešta/Beograd Specijal karte je u tome što je sa prvom kartom moguće u toku važenja karte (mesec dana) izvršiti neograničen broj prekida putovanja, neograničene dužine, dok druga karta važi samo za direktan voz.

@Rax: iskreno ja uopste tako nisam razumela da postoji karta po sporazumu ŽS_MAV i Karta Beograd-Budimpesta specijal...izricito mi je rekla da postoji redovna povratna karta i da postoji Budimpesta specijal koja je formirana po sporazumu izmedju ŽS i MAV-a....

Ne mislim da ce neko da decembra menjati cenu u njihovom sistemu, ali mislim da UOPSTE NECE MENJATI  nista ako ih neko ne pritisne....

@Pedja? Hoces samnom ponovo na stanicu???? Ipak dvoje ljudi mogu vise....

Ne mislim da ce neko da decembra menjati cenu u njihovom sistemu, ali mislim da UOPSTE NECE MENJATI  nista ako ih neko ne pritisne....

U decembru se menja red vožnje i nove cene ubacuju u sistem. U Novom Sadu teško da ćeš moći da pritisneš ikoga relevantnog, uostalom sad su se podelili po društvima, tako da ti to skoro dođe kao da odeš u Maxi da se žališ što je kiselom mleku kojeg si kupio u Rodi istekao rok...Videću ja šta mogu da učinim..Vi eventualno možete da pitate zašto su karte u Mađarskoj jeftinije nego u Srbiji, mada 99% će se zbuniti i neće znati šta da vam kažu ili će izmisliti neki razlog, jer nemaju pojma.

Ma da, tako je sefica i izgledala jer mi je na kraju rekla:"Znate Vi se mozete obratiti Beogradu...", a ja sam joj rekla da sam vec slala Ani Tesanovic u Beograd mail jos ranije,ali sve je ostalo na tome...da nista ne znam! A izgleda ni ona!

Lepidedronka, ti treba da budes znaci na aerodromu u 8 sati. voz stize u 6. realno nemas problem da stignes (ja sam imala let u 11 i nisam htela da se zezam sa tim i prenocila dan pre leta i lepo se provela). sve sto treba da uradis je sledece: Prvo moras da imas forinte da bi kupio kartu za prevoz. Kurs na zeleznickoj stanici je kriminalan....kartu u to doba mozes kupiti odmah kad izadjes sa voza videces otvorene trafike gde se prodaju novine. tebi trebaju dve karte: sa jednom ulazis u metro koji je odmah pored stanice i ides u smeru "Deli" i sidjes na trecoj stanici - Deak Ferenc . tu se ukrstaju linije metroa. I tu treba da predjes na "plavu liniju" (kad se menja metro na toj stanici ne moras da uzimas novu kartu) i hvatas smer kobanya i ides do kraja. Kad dodjes do te zadnje stanice, predjes put i tu ces videti gomilu stajalista. tebi treba 200E autobus i za njega ti treba ta druga karta. to je to.

Hvala ti puno, ja se samo brinem da taj voz ne kasni, msm ja nisam imala do sad problema sa njim, al znas kake su srBske zeleznice. Koliko mi to otprilike treba vremena od stanice do aerodroma? :D

I da, je l ima mozda i voz do aerodroma il jok?

Hvala jos jednom puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno  clap.gif' alt=':clap:'>

Ima voz, ali ne sa Keleti stanice gde ti dolazis, vec sa Nyugati(konsultuj google maps). I voz ide do terminala 1, a tvoj let je verovatno sa terminala 2, koji je udaljen par km, tako da ne znam koliko bi ti koristio voz. Ovako kao sto ti je objasnila hekata ti je sasvim ok.

ne znam gde da pitama pa ajd ovde....jel zna neko kako funkcionise prevoz orangeways iz budimpeste isao bi do dresdena ili praga u novembru pa me zanima jel saobraca taj bus i kakva su uopste iskustva...jel kartu kupujem preko neta i jel je moguce uopste kupiti iz srbije.....nesto sam cackao kod njih na sajtu i ne ide mi naj naj...

help

Orangeways,firma koja je trebala da ima polaske iz Srbije jos pre 3 godine))))) da nemaju jos na Srpskom obavestenja na njihovom sajtu?? haha))) babaroge)))

Orangeways,firma koja je trebala da ima polaske iz Srbije jos pre 3 godine))))) da nemaju jos na Srpskom obavestenja na njihovom sajtu?? haha))) babaroge)))

Otpalo im je dosta gradova..na kraju ce ostati samo Rumunija..Promasena firma..ne bih nikada presedao u Budimpesti da nastavim sa njima negde..Imas za Prag i Dresden isto iz Srbije,komotnije i komfornije,direktno.

dajte iskustva jel da se upustam u tu avanturu busom jel se vozio ko sa njima ? kakvi su busevi? itd