Jump to content

Featured Replies

Moj muz je umesto sinoc iz Novog Sada u 23.30 krenuoo tek sada u 9 h iz Subotice za BP...dve lokomtive od ukupno DVE su bile pokvarene...i cekali su neku iz Madjarske ,tako da Dragance, vodi racuna kako ces do Budimpeste u povratku.

Mađarska lokomotiva je uvek iz Bud. do Subotice, pa onda preuzimaju naši.

U aprilu kada sam putovala Mađari zavrnuli klimu, putnici se žalili i ništa, dođoše posle naši, proradi i Wi-Fi:smile:

4 hours ago, Dragance said:

Zena malopre stigla iz BGa za BUD jutarnjim vozom, tako da je proslo sve u redu :smile:

Ja sam pisala o nocnom od sinoc...znaci, moj muz je proveo celu noc na stanici u Novom Sadu jer je lokomotiva bila pokvarena negde na pola puta prema NS-u. A sve su pricali , evo sad ce za sat, za dva sata, za 45 minuta.Pricam ti ,da to sto je zena stigla nista ne znaci.....njima su se dve lokomotive proslu noc pokvarile,pa je na kraju dosao neki "svajcarski" crveni a motrovodju su budili da dodje da ih vozi do Subotice. Ovde je sve rizicno i nepredvidivo. A stigli smo na stanicu kao sve ok ....kasni "samo" 25 minuta.

10 hours ago, petrovna said:

Mađarska lokomotiva je uvek iz Bud. do Subotice, pa onda preuzimaju naši.

U aprilu kada sam putovala Mađari zavrnuli klimu, putnici se žalili i ništa, dođoše posle naši, proradi i Wi-Fi:smile:

Ovde se radi o polasku iz Beograda za Budimpestu i o nasim lokomativama. Znam da se  u Subotici menjaju. E ovenase nisu stigle do Subotice.

Edited by mamahaker

• 1 month later...

Da li je neko koristio prevoz Royal Transfers? https://royaltransfers.rs/ Cena za Budimpeštu je ista kao kod Gea tursa, a na njihovom sajtu piše "da koriste samo luksuzna Mercedes vozila, sva vozila imaju wi-fi i klimu, da su često u pratnji političara" i sve tako u tom haj stilu. Volela bih da neko potvrdi ako je koristio njihove usluge, da li stižu na vreme za letove iz Budimpešte... Ako je sve ovako kao što kažu, onda su naučna fantastika za Gea turs.

• 2 weeks later...

Mala fora kako da uštedite 3 evra za obaveznu rezervaciju sedišta ako idete noćnim vozom za Budimpeštu. Provereno radi.

Kupite kartu na blagajni pred polazak voza (ja sam kupio 20 minuta pred polazak) i tražite rezervaciju za kušet. Blagajnica će vam reći da je pratilac kušeta već preuzeo planove, ali da u kušetu ima još slobodnih mesta, te će vam izdati kartu bez rezervacije, i reći da doplatu za kušet platite direktno kod pratioca kušet kola. Kada dođete do voza, jednostavno zaboravite kušet kola i sedite na slobodno mesto u vagon sa sedištima.

može li se u Putniku kupiti Nbg-Bp bez rezervacije, ili samo na stanici Novi Beograd?

2 hours ago, du-ki said:

može li se u Putniku kupiti Nbg-Bp bez rezervacije, ili samo na stanici Novi Beograd?

Može, naravno.

Što se tiče izbegavanja plaćanje rezervacije u stanici Beograd Centar može još jedna fora.

Kupite kartu bez plaćanja rezervacije u agenciji Putnik ili stanici u NBG.

Ako polazite sa stanice Beograd Centar, tj Prokop kondukter vam sigurno neće pregledati kartu kad voz krene a i da krene brzo stižete u stanici NBG. Uvek je bila praksa da kondukteru pregledaju karte posle Batajnice, možda se nešto promenilo ya noćni polazak, pre neki dan sam išao sa jutarnjim vozom 344 kondukter gledao karte tek kod Stare Pazove.

Odakle kod da polazite nema problema bitno je kartu ne kupiti na salteru stanice Prokop.

Sem u Putniku ili na NBG-u,jel moguce jos negde kupiti kartu za taj voz bez rezervacije?

1 hour ago, Laza GNR said:

Sem u Putniku ili na NBG-u,jel moguce jos negde kupiti kartu za taj voz bez rezervacije?

Da, u stanicama gde staju me međunarodni brzi vozovi Beograd-Budapest 344, 342, 340 :  Stara Pazova, Inđija, Beška, Novi Sad, Vrbas, Bačka Topola, Subotica.

Druze,ja mislim da u Novom Sadu ne mozes da kupis kartu za Budimpestu a da je BEZ rezervacije (vec samo sa njom).Takodje mislim da je to slucaj i u jos nekim gradovima koje si naveo.

P.S. - Bar je tako bilo (da nece da ti daju samo kartu,bez rezervacije) poslednji put kad sam je trazio u NS-u.

Ja sam u NS kupovao kartu u agenciji Stephany World Travel, ulica Svetozara Miletica bez rezervacije sedista i nista mi kodukter nije rekao niti trazio doplatu.  Da je obavezna rezervacija kondukter bi insistirao. Samo su me u agenciji pitali da li putujem preko vikenda preporucuje se rezervacija zbog guzve vikendom, ali nista nije bilo obavezno.

Kupovao sam kartu Subotica/Budapest u stanici u Subotici i rezervacija nije bila obavezna.

Beograd Centar je samo obavezna rezervacija.

Kupovao kartu od Beograd Centra ili Novog Beograda, na karti će pisati isto - Beograd, isto kao piše samo Budapest na karti, pa možeš birati i Keleti i Ferencvaros, gde ti više odgovara. Tako da nema nikakvih problema.

On 10/23/2018 at 8:24 PM, Laza GNR said:

Druze,ja mislim da u Novom Sadu ne mozes da kupis kartu za Budimpestu a da je BEZ rezervacije (vec samo sa njom).Takodje mislim da je to slucaj i u jos nekim gradovima koje si naveo.

P.S. - Bar je tako bilo (da nece da ti daju samo kartu,bez rezervacije) poslednji put kad sam je trazio u NS-u.

Može se, ja sam to praktikovao dok nisam saznao da se i sa Novog Beograda može bez rezerviacije jer je vest pre godinu i po dana bila: 
Почев од 8. 5. 2017. године, обавезно је издавање резервације места из станице Београд за путнике у међународном саобраћају.

Poželjno je rezervisati sedište u vozu kad se ide na doček Nove godine, za 1. maj,  jer u protivnom putovanje može da se pretvori u pravo mučenje do Budapest.

• 1 month later...

Planiram da putujem do Budimpeste nocnim vozom od BG , interesujeme da li je siguran jer bile su price da ima lopova ?

Edited by putnik12

19 hours ago, putnik12 said:

Planiram da putujem do Budimpeste nocnim vozom od BG , interesujeme da li je siguran jer bile su price da ima lopova ?

Međunarodni brzi voz 340 Beograd Centar-Budapest Keleti je potpuno siguran nema raloga za brigu. Opreznost uobičajena kao bilo gde da ideš.

Kolegenica koja pre par godina putovala ostala bez pola stavri , interesuje me dali ima jos takvih slucaja na toj linji ?

On 12/29/2018 at 10:10 AM, putnik12 said:

Kolegenica koja pre par godina putovala ostala bez pola stavri , interesuje me dali ima jos takvih slucaja na toj linji ?

Nasa Kumica putovala pre desetak dana...bili su sve oni otvoreni vagoni ,bez kupea. Ali uopste nisu grejali. Smrzla se. Inace vagoni su ocaj,ocaja...dno dna. Da stanes i dobro razmislis da li da udjes. Nije ni dnevni mnogo bolji.

On 12/29/2018 at 10:10 AM, putnik12 said:

Nema.

Ako nema grejanja ponesi cebe i ne brini.

18 hours ago, mamahaker said:

Inace vagoni su ocaj,ocaja...dno dna. Da stanes i dobro razmislis da li da udjes. Nije ni dnevni mnogo bolji.

Šta je konkretno očajno u vagonu na slici koji ide za Budapest?

357q7w6.jpg

6 hours ago, easy rider said:

Šta je konkretno očajno u vagonu na slici koji ide za Budapest?

357q7w6.jpg

Ocajno je to sto ja nisam slikala pa bi video...ali, ima vremena putovace se dogodine!