Jump to content

Featured Replies

U slucaju da se opredelis za jednodnevni dolazak u Budimpestu, predlazem ti da poneses puno evrova, koje cemo ti mi rado uzeti, i nista vise ni manje.

Salim se, naravno, ne treba ti nikakve potvrde , rezervacije.

Na granici, sko te pitaju, kazi da ides u soping u Segedin.

Dobro dosao.

• 4 weeks later...

Samo da se javim i da vam kazem da sam uspesno pazarila karta online preko wizzair-a ali visa electron nije htela da mi prodje pa sam obavila predrezervaciju pomocu bankarske doznake a zatim otisla u OTP banku na Slaviji (BG) uplatila iznos i za dva dana mi je na e-mail stigla potvrda o uplati i rezervaciji od Wizzair-a iako su rekli da se ceka 5 dana.

Kako sam se nadala ,dobro sam se udala  :dance:

Dudo, reci mi, jel se vise isplati placanje tim bank transferom nego karticom? Manja je provizija to znam, ali kakva je bila provizija banke?

Dudo, reci mi, jel se vise isplati placanje tim bank transferom nego karticom? Manja je provizija to znam, ali kakva je bila provizija banke?

Pisao sam ja u temi Wizzair...

Meni je i preko telefona i zatim na samom salteru OTP banke, pomenuta cifra 0.1% (uz napomenu da se placa na racun isto u OTP banci) ili minimum 6din., koliko mi je i naplaceno na cenu karte od 13eura !  zvizhd

Banka nije uzela nikakvu proviziju, cak na protiv, kurs euro huf im je savrsen. Cena na sajtu je bila 39580huf=155eura, a kad sam dosla u banku i kad su oni preracunali (posto mora da se plati protivvrednost u eurima)rekli su mi da treba da uplatim 146eura.

Ček, ček! Ti nisi uplatila onaj iznos u eurima koji ti je dao Wizz već si samoinicijativno (tj. uz pomoć banke) primenila drugi kurs i Wizz ti je to prihvatio  :??!

Pa Wizz ce dobiti novac u HUF (OTP vrsi konverziju), tako da se oni malo pitaju. I kurs u OTP je realan (cca 271 huf za 1 E), dok Wizz solidno zaradjuje (neto preko 6%) na razlici (drze cca 255 huf za 1 E). Ukoliko sluzbenik u OTP-u zna kako da uradi taj transfer, b2b je znatno isplativije resenje.

Evo linka za autobus 200 E do aerodroma Ferihegy 2 (terminala 2 i 3) a staje i na Ferihegy 1 (terminal 1). Cini mi se ako sam dobro razumeo da do terminala 1 imate 4 stanice al vi jos proverite.

http://209.85.229.132/search?q=cache:Kt8La4QWY5wJ:www.bkv.hu/english/busz/200e.html+bus+200+e+Kobanya-Kispest&cd=1&hl=sr&ct=clnk&client=opera

Link za autobus 93 od KŐBÁNYA-KISPEST M do FERIHEGY 1 AIRPORT : http://www.bkv.hu/english/busz/93vissza.html po redosledu trebalo bi od KŐBÁNYA-KISPEST M do FERIHEGY 1 AIRPORT da sidjete na 28 stanicu :D. I ovde mozete naci sve ostale linije : http://www.bkv.hu/english/busz/index.html

Cene karata: http://www.bkv.hu/english/jegyinfo2009/fares.html

Pa Wizz ce dobiti novac u HUF (OTP vrsi konverziju), tako da se oni malo pitaju. I kurs u OTP je realan (cca 271 huf za 1 E), dok Wizz solidno zaradjuje (neto preko 6%) na razlici (drze cca 255 huf za 1 E). Ukoliko sluzbenik u OTP-u zna kako da uradi taj transfer, b2b je znatno isplativije resenje.

Da, ali ja kad sam uplaćivao, meni su rekli da transfer može da se uradi samo u eurima, na račun koji prima eure. U Mađarskoj ne postoji Wizz-ov račun koji prima eure već samo račun za HUF, a rečeno mi je da ta konverzija ne može automatski da se radi, tj. da je nemoguće da ja odavde pošaljem eure, a oni prime forinte, kao što odavde ne mogu da pošaljem HUF već samo EUR.. Zato sam i uplaćivao na račun u Rumuniji jer tamo imaju nekoliko posebnih računa - za HUF, RON, EUR i GBP.

Mislim, ako može ovako, odlično, time bi se izbegao taj Wizz kurs koji je kriminalan i onda bi OTP express bio povoljniji od kartica i do 15EUR, što nije zanemarljivo.

P.S. A s obzirom da je duda dobila confirmation mail, očigledno može  :banana:.

Da, ali ja kad sam uplaćivao, meni su rekli da transfer može da se uradi samo u eurima, na račun koji prima eure. U Mađarskoj ne postoji Wizz-ov račun koji prima eure već samo račun za HUF, a rečeno mi je da ta konverzija ne može automatski da se radi, tj. da je nemoguće da ja odavde pošaljem eure, a oni prime forinte, kao što odavde ne mogu da pošaljem HUF već samo EUR.. Zato sam i uplaćivao na račun u Rumuniji jer tamo imaju nekoliko posebnih računa - za HUF, RON, EUR i GBP.

Mislim, ako može ovako, odlično, time bi se izbegao taj Wizz kurs koji je kriminalan i onda bi OTP express bio povoljniji od kartica i do 15EUR, što nije zanemarljivo.

P.S. A s obzirom da je duda dobila confirmation mail, očigledno može  :banana:.

Evo kako je protekla moja uplata u otp banci u Beogradu. Došla sam u banku i rekla da zelim da uplatim novac o racun u Madjarskoj u forintama. Radnica nije imala pojma ali ja sam joj rekla da znam da su ljudi vec vrsili uplate na ovaj nacin. Ona je okrenula svoju direkciju-devizni sektor, i sluzbenica koja radi na tome je rekla da moze da se izvrsi ista onako kako sam joj ja rekla. Poslala je faxom primer nekog gospodina iz Novog Sada kako je on izvrsio uplatu i tako je i ona sprovela moju. Naime, prvo mi je otvorila devizni racun(besplatno je otvaranje). Na njega je uplatila 10 eura vise od cene moje karte posto tih 10 eura treba da ostane na racunu do zatvaranja. Onda je opet zvala sluzbenicu iz deviznog sektrora da joj pretvori po srednjem kursu 39850huf u eure. Nakon toga sam popunila neki obrazac sa mojim podacima , brojem racuna na koji uplacujem i onim brojem predrezervacije i naravno moj mail i broj telefona. uz to sam prilozila i odstampanu predrezervaciju. Ona je to poslala deviznom sektoru i rekla da ce me obavestiti kad novac bude uplacen. Nakon 4-5 sati sam dobila izvestaj na mail (swift) od OTP banke da je uplata izvrsena + su me kontaktirali telefonom a nakon dva dana mi je Wizzair poslao odgovor da je legla uplata i da je moja rezervacija aktivna. Tu se moja prica zavrsava  :D

Ekstra, da znam za ubuduće. Ja sam isto to uradio, samo sam uplatio u eurima, po Wizzairovom kursu, na račun u Rumuniji. Na ovaj način na koji si ti uplatila, otp express je jeftiniji od kartice za 15-20eura.

Da li je  neko koristio Airport shuttle do aerodroma? Imam karte za Malev i popust je dobar, samo me zanima koliko pre poletanja stize na aerodrom?

Da li ima potrebe da se rezervise sediste u vozu Beograd - Budimpesta?

• 2 months later...

Cao svima! Da li na Keleti-ju pri kupovini voznih karata moze da se plati karticom? Imam averziju prema bankomatima. Jos jedno pitanje: da li se u vozu sa Ferihegy-ja takodje moze placati karticom?Hvala

• 3 weeks later...

Zdravo svima!

Interesuje me da li mozda neko moze da mi kaze da li ima KONTROLE KARTE izmedju Kelebia (Madjarska granica, zadnja stanica) i Subotice?

Da li naprimer Carinici ili kondukteri traze ili gledaju karte izmedju Kelebia i Subotice?

Interesuje me da li je moguce kupiti kartu od Budimpeste do Kiskunhalasa ili Kelebia a ostati u vozu do Subotice.

Ima li iko savet ili iskustva? Da li vam iko kontrolisao karte na granici? :P

Pozdrav svima i hvala unapred! ;D:D:roll:

Moram da pitam, a nisam siguran u koji Forum ovo spada pa sam pisao prvo na jedan drugi. Mada mislim da spada ovde...

Za kupovinu karata na Keletiju:

1. gde se uzimaju karte? Ima li neki specijalan salter za inostrane relacije ako se ide za Srbiju?

2. da li moram racunati da se treba cekati u redu za kartu? Verovatno da necu imati puno vremena jer moram da idem sa Nyugati na Keleti. Verovatno da cu imati samo nekih 15 minuta do polaska.

3. Da li se moze uzeti karta na nekom automatu?

4. Ako bih isao sa Kőbánya-Kispest, onda bih mogao da idem sve do Kelebije ali u tom slucaju moram da presedam jer voz koji ide iz Kőbánya-Kispest staje u Kunszentmiklós-Tass i tu onda imam 16 minuta da sacekam voz koji ide sa Keletija prema Beogradu. Ovo je mozda malo rizicno? Specijalno ako se nemoze racunati da vozovi idu na vreme?

5. Da li kasne ti vozovi u Madjarskoj?

6. Da li se moze uzeti karta na Kőbánya-Kispest koja vazi do Subotice? Ima li salter ili automat na Kőbánya-Kispest stanici?

Puno hvala unapred!

Pozz

Uh puno pitanja, a postavio si ih na tri mesta!

Ne mogu mnogo da ti pomognem posto nikada nisam kupovao karte na keletiju ali jeste moja prijateljica i trebalo joj je vise od 15min. Ali to je bilo negde oko 13h pa kontam a je tada mnogo veca guzva nego uvece. Cini mi se da postoje automati a postoje i salteri za koje moras da vuces broj pa onda da cekas da ti se ispise na displeju iznad saltera. Molim ostale da me isprave ako gresim.

Ako si u mogucnosti bolje kupi povratnu u Srbiji, cisto zato sto ti je to mani cim. Od Subotice je oko 15e a od Beograda 26. Mislim da nema velike razlike u ceni bez obzira dal kupujes karte u Budimpesti ili u Srbiji.

Hvala tiberius!

Putujem preko Peste pa nemogu uzeti povratnu iz srbije nego moram uzeti kartu u BP.

Nista, onda cu potraziti Keleti, pa videti prvi voz koji ide, a to ce verovatno biti taj vecernji sto polazi u 23.00 ako nema nista drugo ranije.

Pitacu koliko kosta karta do Subotice a koliko do Beograda. Neki kazu da ponekad ima neki specijalni popust pa je mozda jeftinije uzeti kartu do Beograda.

Gledacu pa da "ubijem vreme" na neki nacin, mozda ako ima negde da se gledaju utakmice na TV sad kad je Mundijal.

U svako slucaju hvala na savetima!

P.S. Je li moguce da je povratna do Subotice samo nekih 15e a do Beograda 26e??? Puna tarifa??? Ja kako sam video na elvira.hu da karta u jednom smeru Keleti-Kelebia kosta 3080 HUF sto je nekih 11e (u jednom smeru!!!). Ako je tako onda se uvek isplati planirati pa uzeti povratnu kartu.

Pozz

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Naslov je savrsen za moje pitanje  :)

Dakle, ako sam dobro razumeo izmedju 13:00 i 23:00 (kad idu vozovi) ne postoji mogucnost da covek iz Budimpeste krene put Beograda (ili bar Subotice,Novog Sada)?Nema ni autobusa?  :(

@mire

Hvala, ali ja sam podvukao izmedju 13 i 23 jer stizem u Budimpestu u 13:45 iz Bratislave sa Student agency...

@spavac

aj prosvetli me koji bus i kada?Gledao sam na netu i razlicite info sam nalazio.Na fudeksovom sajtu nema linije Bp-Bg, a negde sam procitao da ni lasta ne ide?

A da li taj voz sto krece u 13:00 bude tacan,meni bi odgovaralo da kasni :)