Jump to content

Featured Replies

Pa i ja treba da stignem  iz Krakova (mozda  i ima nade  :) ). .. Problem je u tome sto nas je grupica i ne odgovara svima da ostajemo... Anyway tnx  to all

od 11. decembra stupio je na snagu novi red vožnje . Tako da noćno voz na liniji Beograd - Budimpešta sada kreće u 22:10 , iz Novog Sada u 23:38 , iz Subotice 01:57 u Budimpeštu stiže u 06:04. Pri povratku iz Budimpešte, nije više u 23:30 sada kreće u 22:20  , u 01.42 je u Subotici , u 04:27 je u Novovm Sadu i u 06:06 je u Beogradu. Ovaj red vožnje važi do 08.12.2012. godine.

• 1 month later...

Ima li nekih novosti za Orangeways Beograd - Budimpesta? Ili neki drugi bus? gea je mnogo skupa a vozom mi izgleda komplikovano.

Vidim Fudeks, povratna 40 evra. Znate li gde on staje i kako do aerodroma?

Pri povratku iz Budimpešte, nije više u 23:30 sada kreće u 22:20

Pu,majku mu j.,sve gore i gore (po onome sto meni odgovara) :x

Vidim Fudeks, povratna 40 evra. Znate li gde on staje i kako do aerodroma?

Dok sam ja koristio Fudeks (mada vec dugi niz godina ih ne koristim :roll: ) ako ima putnika za aerodrom uvek staju.Tj. vodja puta pita (neposredno pre Budimpeste) "Ima li neko da ide na aerdrom?",pa ako se javi neko onda staju naravno.Ili se javis njemu/njoj jos pre ulaska u bus.

Ma napravili su sr... sa tim sat vremena ranije polaskom iz BP i sat vremena kasnije iz BG. Em što se gotovo sigurno ne stiže na Orangways bus, ne stiže se ni na vezu vozova za Cirih i Hamburg za koje je mogla jeftina karta za 39 EUR da se nađe...Ako ništa barem sad idu pristojni vagon, po jedan kušet, spavaći i sedeći naših železnica i dva za sedenje mađarskih. Sva tri vagona za sedenje imaju klimu. Dva mađarska vagona imaju i utičnice u kupeima, ali nisam probao da li rade.

Sa ovom propašću Maleva, Ryan uvodi 31 let iz Budimpešte, ali nemam ideju kako nekomplikovano stići do tamo. Mislim, najviše bi mi odgovarao Gea taxi fazon, ali povratna karta je 60evra  :x Fudex, kažete, ide na aerodrom  clap.gif' alt=':clap:'> ali oni sigurno imaju neki termin, pitanje je da li stižu pre ili posle  :roll: željenog leta. Kako vi idete do aerodroma u Budimpešti?

Vozom do Keleti, onda peške do Nyugati i onda vozom do F1.

Može i metroom do Nyugati, nezgodno je malo peške 2.5km ako se nosi neki prtljag :).

• 4 weeks later...

Izgleda da ova tema nije izlizana: Prosle nedelje sam isla za Bratislavu: normalno "Avalom" , ali ovog puta iz Novog Sada, a ne iz Subotice....tetka salterusa mi je naplatila povratnu kartu Novi Sad-Budimpesta 26 evra. E sad koliko mene secanje sluzi ranije je bila od Novog Sada 22 evra ( od Subotice 16 evra)...pisala ZS..i odgovorise mi da je 26 evra povratna Novi Sad-Budimpesta....e sad jbg. kako moze povratna da bude i od Beograda i od Novog Sada ista cena  nije mi jasno.  Prvo mi ovo objasnite, a onda cu da pregledam i kartu od Budimpeste do Bratislava (kupila u Wastelssu)...tu me izgleda "zakopase" za kurs!!!!!  Sad sam besna i gladna i idem da jedem! :psuje::eat:

ispravnu cenu ti je naplatila , tolko je zaista povratna karta od N.Sada do Budimpešte. To je neka specijalna tarifa , između naše i njihove železnice i ista je iz Beograda i Novog Sada.

Ma meni se cini da je ranije bila 22 evra...znam ja da je to Budapest specijal,ali mi opet nije logicno da ista cena i od Beograda i od Novog Sada!

takodje je i kurs nepovoljan kad prebacuju sa 26 eura u dinare. ali opet to je najjeftiniji nacin da se dodje do budimpeste ne racunajuci stopiranje.

a cena je pretpostavljam takva je iz beograda polazak a novi sad, vrbas, backa topola i subotica su samo usputne stanice.

Ma kurs je u SRB bio manje vise...(valjda oko 110 prosle nedelje)...ali u Wastelssu ( se tako pise???) mi preracunali forinte u evre i platila kartu od Budimpeste do Bratislave 18 evra...Zar tamo ne primaju evre????  Sve u svemu, neslavno sam prosla...pa me put N Sad-Bratislava izasao 26+18=44...punoooo, a ja ne mogu da cimam na te vase "student" buseve!!!! (posto uvek teglim torbe "slatkoj maloj decici")

BG - Budimpešta jeste special tarifa, a NS-Budimpešta nije. Jesi li sigurna da ti je naplatila 26 EUR ili 2600 RSD, jer cena je 23,80 EUR, i to sve ide preko kompjutera te ne može da pogreši, plus piše na karti cena i u EUR i u RSD?

Povratna Budimpešta - Bratislava je 17,50 EUR. U Wastelsu u Budimpešti malo kradu, pošto je cena karte uvek fiksirana u evrima. Ono što faktički oni rade je to da evre preračunaju u forinte po zvaničnom kursu, pa ako želiš u evrima da platiš onda iz forinti preračunaju nazad u evre po "njihovom" kursu. Na karti piše samo cena u forintama. Na zvaničnoj blagajni MAV ti se to ne bi dogodilo, jer oni ukoliko u evrima kupuješ ne preračunavaju u forinte, već plaćaš po fiksiranoj ceni u evrima (17,50 EUR). Takođe i u Srbiji se to ne dešava jer na karti stoji cena i u EUR i u RSD.

Za Wastels mi je potpuno jasno da kradu na kursu,nisam imala forinte, a nisam htela da rizikujem da ne stignem da kupim kartu, ali na karti kupljenoj u Novom Sadu lepo stoji 26 EURA i 2.860 RSD....I opet mi nije jasno ako je Specijal od Beograda, a od Novog Sada nije,a kako je onda od Subotice isto povoljno...(bas cu zvati stanicu SU da pitam!!!!

Za Wastels mi je potpuno jasno da kradu na kursu,nisam imala forinte, a nisam htela da rizikujem da ne stignem da kupim kartu, ali na karti kupljenoj u Novom Sadu lepo stoji 26 EURA i 2.860 RSD....I opet mi nije jasno ako je Specijal od Beograda, a od Novog Sada nije,a kako je onda od Subotice isto povoljno...(bas cu zvati stanicu SU da pitam!!!!

Na karti piše Novi Sad -> Budapest ili Beograd -> Budapest 26 EUR? Prosto mi je neverovatno jer cena jeste 23,80 EUR. Od Subotice je povoljnije (15,60 EUR), iz prostog razloga jer je kraća relacija.

Na karti piše Novi Sad -> Budapest ili Beograd -> Budapest 26 EUR? Prosto mi je neverovatno jer cena jeste 23,80 EUR. Od Subotice je povoljnije (15,60 EUR), iz prostog razloga jer je kraća relacija.

Na karti pise BEograd -Budapest i kad sam joj rekla da ja ne putujem iz Beograd,nego iz Novog Sada,rekla mi je da je tako postavljeno u njenom racunaru i da mi "Novi Sad" pise dole u levom uglu ( br. karte, Novi Sad i datum)

meni su takodje racunali 26 eura iz NS. a verujem i svima drugima.

Jesam ja zena u godinama, ali sam 99,99 posto ubedjena da je bila manje od 26, jer je nasa cerka cesto putovala tim nocnim za BP...e sad nije to neka para, ali nisam htela da me bas prave idiotom!

Onda ti je lepo prodala kartu Beograd - Budimpešta, a ne Novi Sad - Budimpešta. To što u donjem levom uglu piše Novi Sad to je blagajna izdavanja. Nije tako postavljeno u njenom računaru, već gospođa ne zna svoj posao. Treba izričito tražiti povratnu kartu Novi Sad - Budimpešta koja košta 23,80 EUR. Lopovluk...

To je isto moguće i u Budimpešti.

Naime, na bilo kojoj stanici se može kupiti bilo koja vozna karta, ali ako kupite kartu za Specijal na Nyugati stanici naplati će vam puni iznos tj 26evra, bez obzi dokle putujete. Na Keleti možete kupiti kartu za isti taj specijal do Subotice, Novog Sad i Beograda, po cenama do tih destinacija.

Mislim da cu kartu pod misku pa na stanicu! Tog dana nisam imala vremena da se raspravljam jer je voz vec stizao. Javim sta sam uradila....inace ,mozda nisam pratila, ali u povratku iz Bratislave sam izasla u BP iz voza i pogledala putnicku medjunarodnu blagajnu koja je sad premestena i nalazi se levo od glavnog ulaza i nalazi se u zasebnoj prostoriji....Izvinjavam se ako je neko ovo vec pisao,ali evo info za one koji nisu procitali!

Mislim da cu kartu pod misku pa na stanicu! Tog dana nisam imala vremena da se raspravljam jer je voz vec stizao. Javim sta sam uradila....inace ,mozda nisam pratila, ali u povratku iz Bratislave sam izasla u BP * iz voza i pogledala putnicku medjunarodnu blagajnu koja je sad premestena i nalazi se levo od glavnog ulaza i nalazi se u zasebnoj prostoriji....Izvinjavam se ako je neko ovo vec pisao,ali evo info za one koji nisu procitali!

* na Keleti p.u.