Jump to content

Featured Replies

To je isto moguće i u Budimpešti.

Naime, na bilo kojoj stanici se može kupiti bilo koja vozna karta, ali ako kupite kartu za Specijal na Nyugati stanici naplati će vam puni iznos tj 26evra, bez obzi dokle putujete. Na Keleti možete kupiti kartu za isti taj specijal do Subotice, Novog Sad i Beograda, po cenama do tih destinacija.

Ne možeš nigde kupiti kartu za Special jer ne postoji železnička stanica pod tim imenom. Postoji Special samo na relaciji Beograd - Budimpešta i obrnuto. Novi Sad - Budimpešta i Subotica - Budimpešta i obrnuto nije Special već karta po redovnoj voznoj ceni u koju je uključen popust od 30% za jednosmerne i 60% za povratne karte po sporazumu između Železnica Srbije i Mađarske. Na Njugatiju takođe može da se uzme karta i do Novog Sada, Subotice, Niša itd. po normalnoj ceni, samo da blagajnika koji tamo radi ne mrzi da pregleda tarifne tablice i računa cenu (u Mađarskoj se to još radi ručno, za razliku od Srbije). Beograd Specijal već ima fiksiranu cenu od 26 EUR i najlakše mu je da kaže da samo može Special da ti proda...

Naravno mislio sam na Specijal kartu Budimpešta-Beograd i obrnuto.

A karta može da se kupi i na stanici Deli p.u., kao i na Nyugati p.u. i Keleti p.u.

Dakle mislio sam upravo to što je Rax... napisao a to je da je moguće i u Budimpeštanskim železničkim stanicama da platite više do stanica Subotica i Novi Sad tj punu cenu za "specijal".

Ja mislim da salterasi na zeleznickim stanicama u BGu i NSu vrlo dobro znaju sta rade i sve to rade svesno. Pre par godina sam relativno cesto isao vozom relaciju BG-NS. I redovno, ali, redovno su mi na salteru krali po 5-10 dinara, ponekad i vise. Recimo, npr, karta kosta 108 din, ja trazim dve, on/a sa saltera mi uvek kaze, 220din. Par puta sam, ne razmisljajuci, placao, da bih tek posle video pravu cenu. Mislim, to je stvarno sica, ali je to cist bezobrazluk. Kasnije sam uvek nosio tacno para, pa kad god kazu 220din, ja im namerno dam 216din i ispravim ih naglas, da svi cuju. Samo besno iskuliraju i viknu sledeci, obraz ko opanak! Jednog sam u NSu ispravio za cenu, on kaze, ja nemam sitno da ti vratim, a sica mu stoji meni ispred ociju. I sta sad, da se svadjamo, meni voz krece za 5 min, a njega boli uvo i nece da mi da kartu.

Vrhunac kradje i pokvarenosti je bio kad su u NSu poceli da mi uvaljuju kartu do Zemuna, iako ja izricito trazim do BGa. Znaci, odstampaju mi kartu do Zemuna, a prodaju po ceni do BGa, gde ucare i po 20-30din! No, posle je to meni dalo ideju, pa sam ja trazio i placao kartu do Zemuna, a vozio se do BGa, da im vratim za svu sicu sto su mi pokrali :hihi:

Ne znam zasto se tako ponasaju, ali, ocigledno su nezadovoljni platama, firmom ili cime, ili su jednostavno bezobrazni, navukli se i navikli da kradu od putnika i tako dodatno zaradjuju. Zamislite koliko putnika prodje stanicom, pa kad se od svakog uzme po 2-3din, koliko je to po danu?! A ovo za Budimpestu, ihaj, pa to je premija, tu se uzme 2-3 evra!

Nazvao bih ih sad mnogim pogrdnim imenima, ali, obuzdacu se...

To razumem da na karti piše jedna cena, a tebi naplate skuplje, ali mi je nejasno kako ukradu ako na karti piše 26 EUR, a tebi prodaju za isto...Mora da su našli način da prikažu kao da su prodali kartu NS-BP, a da na karti piše BG-BP, ko će ga znati. Skoro je bio slučaj krađe 700 obrazaca za karte, u Užicu valjda, ko zna kakav se biznis tu vodi...

Ma da, djavo ce ih znati...ali istrazicu to od nedelje! "Genijalni" smo za biznis,a tek kuvar i konobar u vagon restoranu koji su pred mojim ocima prepakivali prokole i ajvar u dzakovima....ali to nije tema, ali kod nas je sve tema : kad od cene karte dodjes do sverca zimnice! I stavrno ne razumeme sebe da se i u ovim godinama iscudjavam!

• 3 weeks later...

Jedno obaveštenje onima koji dolaze 24. (subota), marta u Mađarsku.

S obzirom da je ta subota radni dan, naplaćuje se parking kao i svim radnim danima .U Budimpešti od 08:00 do 18:00.

Hej ljudi, je l' putovao neko za Krakov od kad je promenjen red voznje vecernjeg voza Bg-Bud? Je l' izvodljivo stici sa Keletija  na stanicu orangeways-a za tih sat ili nesto manje vremena?

;D ma videh da je metroom blizu, i realno ne bi trebalo da bude problema, al' cisto da proverim je li ko probao, da ne rizikujem bas...

To može da bude prilično stresno.

Treba promeniti pare, kupiti kartu za metro. Menjati metro.

Da li će voz stići na vreme...

Ne bih se ja kockala sa tim jednim satom...i ako stigne na vreme, sto rece Pedjalon, zaista treba biti magicman pa sve to izvesti za sat vremena.....

Uh...hvala ljudi. Toliko su uprskali sa ovim redom voznje za Bud da vise nisam pametna kako bez muke otici u Krakov...gledala sam i ryan bud-kra, i to je ok opcija, ali je onda u povratku bezveze jer se propusta voz za bg  nono

Sve to jeste izvodljivo, ali nije bas preporucljivo. Najveci problem je sto se ne mozes pouzdati u voz da ce stici tacno na vreme. Ako stigne, sat vremena ti je dovoljno do Nepligeta. Forinte mozes i u Srbiji nabaviti, a kartu za metro moras kupiti na licu mesta.

Nisam isao bas tim vozom i tim busem, kojim tim planiras, ali, recimo, vracao sam se iz Beca Orangewaysom jednom, stigli smo po redu voznje u 22:10 na Nepliget, a voz za BG kretao negde u 23:35, ili nesto priblizno tako. Uglavnom, znam da smo jurili ko sumanuti da bi se na kraju ispostavilo da smo imali vremena da komotno odsedimo u Mekdonaldsu kod Keletija, porucimo nesto za pojesti, cisto da potrosimo poslednje forinte(inace ne zalazim u Mek) i lagano odsetamo na voz.

Dakle, moze, ali, problem je ako kupis kartu za bus, a voz ne stigne na vreme... I sto rece pedjalon, stresno je, jer ces citav put vozom provesti razmisljajuci da li ce kasniti ili ne i nervirati se svaki put kad voz stane :)

• 3 weeks later...

Ljudi, pa zar sedite na ušima...

Ne postoji specijal Novi Sad - Budimpešta, već samo Beograd - Budimpešta. Međutim, obična povratna karta Novi Sad - Budimpešta (23,80 EUR) je jeftinija od specijala Beograd - Budimpešta (26 EUR). Blagajnici u Novom Sadu očigledno to ne znaju, pa prodaju specijal Beograd - Budimpešta iako je skuplji  :maddd:

Ko bude sledeći kupovao u Novom Sadu nek kaže da ne želi specijal, već običnu povratnu jer je jeftinija. Verujem da će se blagajnik vrlo iznenaditi... :bag:

Da Rax ,u pravu si...znas kako sam ja prosla zimus kad su me oderali NS_BP 26 evra...i htela sam da idem da se svadjam sa sve kartama u rukama sa salterusama  :psuje:, ali je moj muz bacio karte ,samo da ja ne bih isla da se raspravljam.....i tako, sledeci put samo po tvojim uputstvima...hvala jos jednom!

Izgleda da ova tema nije izlizana: Prosle nedelje sam isla za Bratislavu: normalno "Avalom" , ali ovog puta iz Novog Sada, a ne iz Subotice....tetka salterusa mi je naplatila povratnu kartu Novi Sad-Budimpesta 26 evra. E sad koliko mene secanje sluzi ranije je bila od Novog Sada 22 evra ( od Subotice 16 evra)...pisala ZS..i odgovorise mi da je 26 evra povratna Novi Sad-Budimpesta....e sad jbg. kako moze povratna da bude i od Beograda i od Novog Sada ista cena  nije mi jasno.  Prvo mi ovo objasnite, a onda cu da pregledam i kartu od Budimpeste do Bratislava (kupila u Wastelssu)...tu me izgleda "zakopase" za kurs!!!!!  Sad sam besna i gladna i idem da jedem! :psuje::eat:

Prvi put sam na ovom forumu i imam pitanje za mamahaker. Posto planiram sledece nedelje da idem za Bratislavu drugaricama da li je opasno ici onim nocnim vozom, da li moze da se dremne ili treba biti budan cele noci zbog kradljivaca?

Da li u Budimpesti silazimo na stanici keleti i na toj istoj stanici hvatamo voz za Bratislavu? Da li taj voz ide na svaka 2 sata kao sto stoji na sajtu madjarske zeleznice? Hvala unapred na odgovorima  :party:

Ja sam uvek isla dnevnim vozom "Avala" (Beograd-Prag)!Ima nekih iskustava da nocni bas nije siguran,ali moja cerka je isla i tim nocnim,bez problema, ali taj nocni je Boegrad-Bec,koji stize ujutro u Budimpestu,pa se preseda u drugi voz za Bratislavu. Ako ides dnevnim ( iz Novog Sada polazak 08.37) onda kupis kartu Novi Sad-Budimpesta. Kad stignes na Keleti izadjes iz voza,odes do putnicke medjunarodne blagajne( desno od voza) ili do Wastelssa koji se nalazi sa leve strane kada izadjes iz voza i kupis povratnu kartu Budimpesta-Bratislava. I onda se vratis u ISTI voz.Problem je samo sto imas malo vremena,pa pozuri (oko pola sata, a na blagajni moze biti guzva,mada redje). Tako ce te karta izaci jeftinije.Nabavi u Srbiji forinte zbog povoljnijeg kursa jer Madjari menjaju evre  nepovoljnije. (ja sam,glupsonka, nosila evre,kao da ne znam i karta me izasla vise) Ne znam kada su ostali polasci iz BP z Bratislavu,ali ako pise na MAV-u onda je to to!

Inace za ostale info: Moja cerka dolazi veceras iz BA i kupila je online kartu Budimpesta-Novi Sad...sto znaci da MAV opet,posle prekida ,prodaje internet karte. Jako me nerviraju kao da su u srednjem veku.Doduse ,ipak smo mi najgori,definitivno, ubedljivo i konacno!Toliko od mene...zurim da pravim palacinke (Hortobagy  :eat:) za svoju cerku "Slovakinju". :party:

Nabavi u Srbiji forinte zbog povoljnijeg kursa jer Madjari menjaju evre  nepovoljnije. (ja sam,glupsonka, nosila evre,kao da ne znam i karta me izasla vise)

A zar nije bilo price da se karta na stanici u Budimpesti moze platiti i u evrima? Bas u tom Wasteelsu, ako se ne varam?

Karta za međunarodne polaske se može kupiti na šalteru u evrima. Istaknut je i kurs.

Meni prvo na digitronu pokazala cenu u forintama,a onda preracunala u evre! (kao i svakom debilu koji ne zna ni engleski,a kamoli madjarski)...dakle, platih u evrima,ali mislim da je povoljnije uzeti u SR forinte i platiti u forintama!

Karta za međunarodne polaske se može kupiti na šalteru u evrima. Istaknut je i kurs.

Jeste Pedjalon u pravu si, ali sam se ja plasila da je na blagajni guzva i otisla u taj Westeels!!!!

20.04.2012, Friday

exchange rate: 295,00 Ft/€

Dnevno ima 13 polazaka:

05:25 Budapest-Keleti 08:06 Bratislava hl. st.   2:41   - -

Details

07:25 Budapest-Keleti 10:06 Bratislava hl. st.   2:41   - -

Details

09:25 Budapest-Keleti 12:06 Bratislava hl. st.   2:41   - -

Details

11:25 Budapest-Keleti 14:06 Bratislava hl. st.   2:41   - -

Details

13:25 Budapest-Keleti 16:06 Bratislava hl. st.   2:41   - -

Details

13:28 Budapest-Nyugati 16:06 Bratislava hl. st. 1 2:38   - -

Details

15:25 Budapest-Keleti 18:06 Bratislava hl. st.   2:41   - -

Details

15:28 Budapest-Nyugati 18:06 Bratislava hl. st. 1 2:38   - -

Details

15:38 Budapest-Keleti 21:32 Bratislava hl. st. 3 5:54   - -

Details

17:10 Budapest-Keleti 21:32 Bratislava hl. st. 1 4:22   Helyjegy -

Details

20:05 Budapest-Keleti 22:46 Bratislava hl. st.   2:41   - -

Details

20:07 Budapest-Nyugati 22:46 Bratislava hl. st. 1 2:39   - -

Details

21:10 Budapest-Keleti 06:32 Bratislava hl. st.

A za Prag:

Details

05:25 Budapest-Keleti 12:36 Praha-Holesovice   7:11   - -

Details

06:05 Budapest-Keleti 14:37 Praha-Holesovice 1 8:32   Helyjegy -

Details

07:25 Budapest-Keleti 14:37 Praha-Holesovice 1 7:12   - -

Details

09:25 Budapest-Keleti 16:39 Praha-Holesovice   7:14   - -

Details

11:10 Budapest-Keleti 19:18 Praha hl. n. 1 8:08   Helyjegy -

Details