Jump to content

Featured Replies

Naravno da je nov logo ocajan samo tako, ovo resenje sto je predlozeno je predobro, u stilu zeleznice Nemacke. Inace pohvala za nase, ovo je bio 5. put da putujem u mesec i po dana do Budimpeste i u kontra smeru u minut ali bukvalno sam stigao, svaka cast. 

Jedino ka Budapest funkcoinise medjunarodni.Ka Jugu(Skoplje Solun  Sofia) bez kasnjenja dva ili dva i po sata nema price, uz ceste kvarove, nepotrebna ili potrebna stajanje, grejanje toplo-ladno..Ko ima vremena ovoga sveta bas ga briga.

Naravno, za Sofiju rredovno kasni, to mi i odgovara naspavam se i onda tek oko 10 po njihovom stigne. Dosta oduzima vreme u Nisu dok se promeni lokomotiva pa opet u Dimitrovgradu, pa Bugari nekad zadrze cesto voz duze i tako... Za Grcku ne znam, al opet 4 granicne kontrole i menjanje lokomotiva isto valjda...

Pa da tako i meni odgovara-.Jes voz za Budapest precizan, ali u vozu za Jug prava avantura, uvek upoznam zanimljive likove i cujem razne price, ima smek putovanje na Jug.Treba biti mudar putnik, mnogo ljudi ide u Skoplje i dalje ka Solunu s pri tome prolazi kroz Demir kapiju ne obracajuci paznju na taj  ocuvani dragulj prirode, vode, vina...treba stati, videti..

• 4 weeks later...

Zna li neko kolika je redovna cena karte na relacijama Beograd - Zagreb i Beograd - Bratislava?

Znači redovna cena karte, za odrasle, drugi razred, u jednom smeru, ne specijal i sl. što piše na sajtu.

Beograd-Bratislava,valjda moze da se kupi direktna karta (u smislu ne parcijalno Beograd-Budimpesta,pa Budimpesta-Bratislava),a cena je (valjda):15 evra (Beograd-Budapest) + 17,5 evra (Budapest-Bratislava) = ~32,5 evra.

Mada...

Bolje ti je da uzmes povratnu,jer je:

BG-Bud 26 evra + Bud-Bratslava 17,5 evra = ~43,5 evra (plus/minus evro)

A ne da placas dva puta po 32,5 evra...

Zadnji put kada sam isao BG-Budimpesta karta je bila 1700 dinara povratna,ali to je bilo pre godinu dana tako ne znam trenutno,ali pozoves stanicu zeleznicku i sve ti kazu lepo.
Budimpesta-Bratislava povratna je 20evra. (jefiinija ti je povratna ova u jednom smeru ti je tipa 60evra,logike bas i nema znam)

Ima neka direktna za Prag valjda i Bratislavu sad ali je to nesto bas bas preskupo i nikako ti se ne isplati.

Verovatno si mislio na jedan smer da je 1700, tj 15 evra, cena je ista nekoliko godina vec, a povratna je 26 evra.

• 4 weeks later...

Da li je kod nas uz Interrail ili BalkanFlexi obavezna rezervacija za neke vozove? IC, pretpostavljam? I da li se doplaćuje?

• 3 weeks later...

Пролеће стиже - цене возних карата ниже!

Београд, 18 3. 2016 . год.

"Србија Воз" а.д. обавештава путнике да ће у периоду од 20. марта до 20. априла 2016 год. на релацији Београд - Ниш - Београд увести промотивне цене које су у просеку ниже од редовних за око 30%.

Промо цене возних карата за путовања у једном смеру од Београда износиће 340 дин. до Велике Плане, 420 дин. до Ћуприје и Сталаћа и 550 дин. до Ниша.

На промо цене возних карата примењиваће се редовна комерцијална повластица од 20% попуста на повратна путовања, за која ће промо цена возних карата од Београда износити 540 дин. до Велике Плане, 680 дин. до Ћуприје и Сталаћа и 880 дин. до Ниша.

На промо цене возних карата примењиваће се и 30% попуста за имаоце картице "СРБПЛУС", што омогућава путницима путовање у једном правцу од Београда до Велике Плане по цени од 240 дин., до Ћуприје и Сталаћа по цени од 290 дин. и до Ниша по цени од 390 дин. За повратно путовање цене возних карата за имаоце ове картице износиће од Београда до Велике Плане 480 дин., до Ћуприје и Сталаћа 580 дин. и до Ниша 780 дин.

Цене возних карата биће снижене у возу ка Нишу који из Београда креће у 06:10 (из Велике Плане у 07:59, из Ћуприје у 08:52, из Сталаћа у 09:22), а који у Ниш стиже у 10:32 часова, и у возу који из Београда креће у 15:15 часова (из Велике Плане у 16:53, из Ћуприје у 17:47, из Сталаћа у 18:17), а који у Ниш стиже у 19:27 часова. Цене возних карата биће снижене и у возу који ка Београду из Ниша креће у 06:32 часова (из Сталаћа у 07:45, из Ћуприје у 08:12, из Велике Плане у 09:09), а који у Београд стиже у 10:18 часова.

A to za Nis - u medjunarodnom vozu za Sofju,jel i tu vezi to smanjenje cene karata?

Koliko sam razumeo promo cene karata vaze samo za štadlerove vozove.

Ko raspolaže sa vremenom može do Skoplja i Sofije jeftinije sa štadlerom  pauzom u Nisu. Videti Nis.

Isto Kruševac može jeftinije sa vozom.  Beograd- Stalać. U  Stalaću ima lokalni bas koji nije pouzdan, ne dodje na vreme, zato preporucujem autostop, za dvadesetak minuta u Kruševcu. Kruševac dragulj sa okolinom.

Za sada ove ideje mi se motaju po glavi za promo akcije.

Edited by easy rider

15 hours ago, easy rider said:

Isto Kruševac može jeftinije sa vozom.  Beograd- Stalać. U  Stalaću ima lokalni bas koji nije pouzdan, ne dodje na vreme, zato preporucujem autostop, za dvadesetak minuta u Kruševcu. Kruševac dragulj sa okolinom.

Za sada ove ideje mi se motaju po glavi za promo akcije.

Svi busevi koji idu prema Krusevcu staju u Stalac i ima ih veoma cesto ( na svakih 30 do 45 min), a postoji i opcija vozom, 3 polaska dnevno cena 65din, mislim da se gadjaju polasci. Stop radi provereno :D

Sećam se da sam čekao autobus pored lokalnog fudbalskog igrališta kad se predje glavni put koji vodi za Kruševac. Autobuska stanica Stalać mala nakrivljena zardjala limena nadstrešnica sa drvenom klupom. Nigde žive duše, rekoše mi meštani da bas dolazi na svakih pola sata a njega nema pa nema duže od sat vremena. Palac, stop, Kruševac. Krivo mi što nisam posetio  srednjovekovnu tvrdjavu u Stalaću nisam imao vremena. Beše to pre dve godine, april, maj kad se Morava počela širiti. Ima i voz Stalać- Kruševac ali satnica nije odgovarala nešto posle 16 h, izgubi se ceo dan, a Stalać je samo usputno mesto za Kruševac. Ako se ide iz Beograda za Kruševac preko Stalaća medjunarodnim vozom ujutro, a sada može i štadlerom( promo akcija) voz Stalać-Kruševac treba isključiti zbog satnice i vremena.

Edited by easy rider

• 4 weeks later...

Измена саобраћаја на деоницама пруге Ниш-Прешево

Београд, 15. 4. 2016 . год.

Oд 18. априла 2016. године, железнички саобраћај на прузи Ниш-Прешево биће измењен због радова на реконструкцији и модернизацији деоница: Винарци-Ђорђево, Врањска бања-Ристовац и Бујановац-Букаревац.

Међународни возови који привремено неће саобраћати на релацији Београд-Прешево-Београд су: возови  из Београда за Солун  у 18:50, из Солуна за Београд у 18:30, из Београда за Скопље у 7:35  и из Скопља за Београд у 8:20. Путници се могу превести из  Београда до Ниша возом за Софију чији је полазак у 7.35.

Локални путнички возови који привремено неће саобраћати су:  из Ниша за Прешево у 15:50, из Прешева за Ниш у 20:05 и  из Ристовца за Ниш у 10:55.

Возови који ће имати измењену трасу су:

- Локални путнички возови из Црвеног Крста за Ристовац у 07:04, из Ниша за Прешево у 03:35 и у  19:32  и саобраћаће само до    Лесковаца,

- Локални путнички возови из Прешева за Црвени Крст у 02:50 полазиће из Лесковца у 05:20 и воз из Прешева за Ниш у 08:15 полазиће    из Лесковаца у 10:48.

Остали возови ће саобраћати према важећем реду вожње.

Радови на наведеним деоницама неће се изводити у летњој сезони тако да ће  међународни возови  саобраћати на целом превозном путу.

Proslih godina na dan izbora zeleznica je bila besplatna. Ove godine to nece biti slucaj? 

• 1 year later...

ćaos svima :smile:

čitam sada po forumu da je do Bratislave najbolje tj najjeftinije ići, vozom do Budimpešte, i onda kupiti tamo kartu do Bratislave, isto voz :smile:

pošto su postovi uglavnom iz 2016, jel išao neko u skorije vreme?

Do Bratislave je najbolje i najjeftinije ici avionom iz Nisa (Ryan).

Do Bratislave mislim da nema promena vozom.

Bg/Budapest povratna karta 26 e.

Budapest/Bratislava mislim da je povratna karta  vozom oko 17 e neko mi rece pre mesec dana,

Strava hvala :smile:

Ne znam dal sam ikad ovo napisala, ali stvarno volim ovaj forum :biggrin:

iako nisam cesto na njemu :smile:

Sve sto sam naucila o putovanjima, naucila sam:

1 na putovanjima :biggrin:

2 na ovom forumu :smile:

ps. proverila sam i da, stoji i dalje opcija da je od beograda do budimpeste, 

pa na stanici kupiti kartu za voz za bratislavu najjeftinija opcija:)

Ryan air je mozda isto ok, kada planiras malo vise unapred:)

sad vec nema neke ponude:)

Edited by angie

• 3 months later...

Videh da za Zagreb ima samo dnevni voz. Koliko znam, jos u decembru je bio i nocni.

Sta je s njim, hoce li saobracati uskoro i nocni voz Bg-Zg tj. Zg-Bg?

Ukinuli su, mozda je bio pocetkom decembra do novog reda voznje.
Ovaj sad dnevni voz je apsolutna glupost, neko ko hoce da zavrsi nesto u Zagrebu ne moze, mora da ode i prenoci da bi imao ceo dan. Kombi prevoz je 25 evra, bus ista cena i ima mnogo
vise polazaka dnevno.

Poprilicno sam sigurna da je bio nocni za vreme adventa, krajem godine. Tad sam isla i proveravala red voznje, koliko se secam, imao je neki polazak iz Zg oko 23.

Jeste nezgodno vreme, dakle preostaju kombi i bus.