Jump to content

Featured Replies

Problem sa linijama Beovoza vise je problem sa putnicima nego sa Zeleznicom....Naime, kad putujem Beovozom, a to mi se desava uvek nocnom varijantom kad karta ne moze da se kupi na stanici nego moram da je uzmem u vozu, onda je scena sledeca: Das 200 dinara a kondukter ti ladno vrati 100 dinara i ne dobijes kartu....I tako svima...Dakle Zeleznica u svojoj evidenciji nema podatak da je linija rentabilna. I tako smo pojeli sami sebe.....

Problem sa linijama Beovoza vise je problem sa putnicima nego sa Zeleznicom....Naime, kad putujem Beovozom, a to mi se desava uvek nocnom varijantom kad karta ne moze da se kupi na stanici nego moram da je uzmem u vozu, onda je scena sledeca: Das 200 dinara a kondukter ti ladno vrati 100 dinara i ne dobijes kartu....I tako svima...Dakle Zeleznica u svojoj evidenciji nema podatak da je linija rentabilna. I tako smo pojeli sami sebe.....

To ja pričam svim dežurnim kukačima koji se žale kako nam se vozovi raspadaju, a redovno putuju BG-NS po sistemu 200 din kondukteru...

Dakle, treba podizati svest kod ljudi. Korupcija na sitno moze sve da nas skupo kosta. Sta mislite koliko bi trajale avio kompanije kad bi njihovo osoblje radilo kao sto radi osoblje Zeleznice ili autobusa u drzavnom vlasnistvu....

Dakle, treba podizati svest kod ljudi. Korupcija na sitno moze sve da nas skupo kosta. Sta mislite koliko bi trajale avio kompanije kad bi njihovo osoblje radilo kao sto radi osoblje Zeleznice ili autobusa u drzavnom vlasnistvu....

A to rade tako zato sto mogu sto im niko nista ne uradi. Ja sam isao vozom i dodje kontrolor kod nekih dvoje i oni nemaju kartu i kaze kondukteru da im naplati on izidje kondukter im uzme 200din za njih dvoje BG-JA i nikom nista. E sad da udje kontrolor al da kondukteri neznaju da je on usao pa na pola stanice kad kondukter prodje on ide iza i kad se desi da neko nema kartu njemu duplu da naplati a kondukteru da se odbije od plate kao da je taj neko isao na celoj relaciji pa da vidis kako vise nece uzimati  ;). Jer to samo kod nas na Balkanu ima, u tolikom procentu. Da jos da dodam kad pitas nekog zasto to radi njegov odgovor il sta da platim da se vozim dva puta duze od busa il pa i ovi visi kradu kao da ce zbog mene da propadnu. Pa ako ide om logikom onda treba kad voz stane svako skine ono sto mu treba jer i onako ovi visi su uzeli svoje pa ajmo i mi svoje pa posle kad sve unistimo onda da kukamo kako su autobusi skupi.

Za vreme exita su bile kontrole non stop, nadam se da su navatali konduktere. Ja sam bar 5 puta ih prijavljivao na raznim lokacijam

Ova prica oko raspalih vozova i korupcije je kao ona sta je starije, kokoska ili jaje...

Da kazem i ja koju o zeleznici iz licnog iskustva. Isao sam 31. decembra iz Novog Sada za Beograd, vozom koji krece oko 3 sata iz Novog Sada, voz je bio prepun, znaci bukvalno ljudi stoje jedni na drugima. Tu mi je bilo zao sto sam platio kartu, da se cepam sa ljudima i da jedni drugima dahcemo za vrat. Tu neko vikne kako kace novi vagon, krene masa da istrcava napolje kako bi zauzela mesto u novom vagonu. Zakace oni vagon, ali ne daju da se udje u njega, kazu van funkcije je, zato sto ne radi grejanje, cist idiotluka, ako mene pitate. Vratimo se mi svi u ova dva vagona i krecu ljudi da negoduju. Polse nekog vremena i vec jedno pola satra zakasnjenja oni zakace i cetvrti vagon, tu ja i mesto uhvatim, kao pravi putnik. Sad mene zanima, kad vec kukaju kako nemaju vagona i lokomotiva odakle su izvukli ovaj cetvrti vagon, da ga nisu mozda skinuli sa nekog drugog voza?

Jos jedna scena ovaj put vezana za korupciju. Iako vec duze vreme kupujem karte u vozovima, nemam nista protiv podmicivanja konduktera, bar dok je zeleznica u ovakvom stanju. Ulaze troje ljudi u Novoj Pazovi, zena, devojcica i neki stranac. Ne znam odakle je lik, ali vidim da je stranac posto jhe sa njih dve pricao na engleskom. Dolazi kondukter do njih i trazi karte, lik otvara novcanik i pruza kondukteru (onako neiskusno pred svima) 200 dinara, verovatno mu neko rekao kako se u Srbiji ovako resavaju stvari. Kondukter ne zna da ovaj ne razume srpski i pita:

-Odakle idete?

Lik cuti drzi pare ispred sebe.

-Od Nove Pazove?

Lik cuti i drzi pare ispred sebe.

-To vam je 370 dinara

-Nemas 370 dinara?

-'O's da ja dam ostatak umesto tebe?

Lik cuti drzi pare ispred sebe

-Dacu ti, al' da mi vratis.

-Vracas mi od prva plate, a?

Kondukter uzima pare i odlazi. Lik se okrene ka zeni i devojcici i kaze: He didn't wrote me a ticket, this country is crazy.

:D

Nova linija, Kraljevo-Paracin.

Ovo je jedna velika farsa! Trebalo bi od četvrtka da krene, međutim niko u Kraljevu još neće da potpiše to, pošto je pruga od Kraljeva do Kruševca u katastrofa stanju. U principu, ako krene, brže će se biciklom stizati, pošto je zbog stanja pruge brzina Kraljevo - Kruševac 30 km/h, a Kruševac - Stalać 40 km/h.

Od ponedeljka kreće voz po sledećem redu vožnje:

Kraljevo 04.35 - Kruševac 06.33 - Stalać 07.06 - Paraćin 07.33 - Jagodina 08.01

Jagodina 08.28 - Paraćin 08.57 - Stalać 09.27 - Kruševac 10.00 - Kraljevo 11.57

Kraljevo 14.28 - Kruševac 16.26 - Stalać 16.59 - Paraćin 17.25

Paraćin 17.40 - Stalać 18.10 - Kruševac 18.42

Kruševac 18.55 - Stalać 19.27

Stalać 19.50 - Kruševac 20.23 - Kraljevo 22.20

Voz staje na svim usputnim stanicama i stajalištima izuzev u mestima Mrzenica, Makrešane, Čitluk, Globoder, Donja Počekovina, Trstenički Odžaci i Vraneši.

... u mestima Mrzenica, Makrešane, Čitluk, Globoder, Donja Počekovina, Trstenički Odžaci i Vraneši.

Ha,ponekad mi stvarno deluje neverovatno kakvih sve imena ima za mesta po Srbiji :)

RaxCherryche, nas lokalni (a svetski) magu svih mogucih vozova, na sajtu Zeleznica Srbije mi redovno izlazi da ne postoje Beovoz vozovi u pravcu P. Most-Pancevo Vojlovica. Upravo im poslah mejl ali da li ima jos neko slican problem?

RaxCherryche, nas lokalni (a svetski) magu svih mogucih vozova, na sajtu Zeleznica Srbije mi redovno izlazi da ne postoje Beovoz vozovi u pravcu P. Most-Pancevo Vojlovica. Upravo im poslah mejl ali da li ima jos neko slican problem?

Nešto im izgleda ne radi to. Samo traži pod direktni vozovi i izlazi sve.

• 3 weeks later...

Раније је био воз Венеција-Истанбул и то 12 вагона.Било је и спваћих кола,кушет,први разред,колико толико путовање је било комфорно и удобно.Сада тога нема.Путоваљње Српским железницама је велика мука.И оно мало возова што саобраћа иде малим брзинама.Прљаво је и неудобно,тако да сада, ако користите у локалном саобраћају,ове такозване "руске возове",то је вожња као по камењу,крути су!.Безбедност је исто тако на малом нивоу.Ето шта се десило у Алпима,пала стена на пругу.Знам лично да Сврљишка и Сићевачка клисура су апсолутно небезбедне за саобраћај.Горе високо висе стене,које нико не обилази и контролише,како је то раније рађено.Зато за путовања ипак изаберите други превоз,аутобусе или било шта друго,возове заборавите,што се тиче Србије!

Раније је био воз Венеција-Истанбул и то 12 вагона.Било је и спваћих кола,кушет,први разред,колико толико путовање је било комфорно и удобно.Сада тога нема.Путоваљње Српским железницама је велика мука.И оно мало возова што саобраћа иде малим брзинама.Прљаво је и неудобно,тако да сада, ако користите у локалном саобраћају,ове такозване "руске возове",то је вожња као по камењу,крути су!.Безбедност је исто тако на малом нивоу.Ето шта се десило у Алпима,пала стена на пругу.Знам лично да Сврљишка и Сићевачка клисура су апсолутно небезбедне за саобраћај.Горе високо висе стене,које нико не обилази и контролише,како је то раније рађено.Зато за путовања ипак изаберите други превоз,аутобусе или било шта друго,возове заборавите,што се тиче Србије!

Daleko od toga da je stanje na Železnicama Srbije dobro, ali zašto mi ovo miriše da je napisano rukama istih onih koji su davali pare Romima i klincima da kamenicama gađaju nove dizel-motorne vozove proizvedene u Rusiji na relacijama gde putnici sve više sa autobusa prelaze na voz. Statistika o tome koliko ljudi prosečno nastrada u vozu, a koliko u autobusu govori dovoljno...

putovao sam dosta puta..Presedalo se u Solunu ako si hteo za Istanbul..

To u Istanbul preko Soluna je skroz okolo-naokolo. Bio je i direktan do Istanbula preko Sofije do pre koju godinu.

E sad si bubnuo glupost. Kao prvo ovi novi vozovi nisu uopste kruti sta vise za moj ukus su malo pre mekana sedista. Lagano moze da se izdrzi sedenje od 2h za dalje polako pocinje da iritira bar mene al i onako su to vozovi koji ne idu na relacijama duzim od 2h jer za duze "nisu ni predvidjeni". A odakle ti majke ti da su nebeznbednu. Odlomila se stena i pogodila voz ko kaze da nemoze i nece da se odlomi i pogodi autobus to je nesrecni slucaj. Netreba se odma za to hvatati. Inace ako pogledas bezbednost ide neprikosnoveno avion, pa onda voz, brod i na dnu autobus.

Напротив,Железнице Србије је била моја фирма.Одлично знам стање у њој и изгледа да се никада неће поправити.Чим дође директор,одмах забрља и буде чак и ухапшен.Чуо сам за та каменовања возова,па и тих "руских гарнитура".Незнам зашто су то радили и то није у реду.Ипак да су власти хтеле,могле су да нађу виновнике и да примене закон.Ја иначе живим дуго у иностранству,тако да,незнам ко је давао паре Ромима да каменују возове.Ипак кажем,док Српске железнице не постану оно што треба:брз,удобан,комфоран и сигуран превоз,треба користити за путовања друга превозна средства.

Ја иначе живим дуго у иностранству,тако да,незнам ко је давао паре Ромима да каменују возове.Ипак кажем,док Српске железнице не постану оно што треба:брз,удобан,комфоран и сигуран превоз,треба користити за путовања друга превозна средства.

Živiš u inostranstvu, a znaš da je nova ruska garnitura kruta, neudobna itd...? Da li si se vozio ili je to rekla-kazala? Nemoj mi samo reći da si to čuo od kolege železničara, zato što mene kao ljubitelja i kakvog-takvog poznavaoca železnice vrlo često načudi nepoznavanje materije od strane pojedinih železničara, naročito konduktera i blagajnika koji se više oslanjaju na rekla-kazala informacije preko gluvih telefona nego li na činjenično stanje. Čast izuzecima! Meni lično je voz kod nas i takav kakav je udobniji, komforniji i sigurniji od autobusa. Koliko god vagoni bili prljavi, sedišta su udobna, možeš da se protegneš, prošetaš, a u autobusu si kao sardina. Za sigurnost je već rečeno da je sigurniji voz od autobusa, a i subjektivni osećaj kad krene bus da obilazi na ibarskoj je na strani voza.

putovao sam dosta puta..Presedalo se u Solunu ako si hteo za Istanbul..

To u Istanbul preko Soluna je skroz okolo-naokolo. Bio je i direktan do Istanbula preko Sofije do pre koju godinu.

Pa kad ne zuris i zelis da vidis vise,onda i nije mnogo okolo-naokolo.A bio je direktan voz,tacno..