Jump to content

Featured Replies

Ja sam u petak isla Beograd-Budimpesta i vratila se juce, cisto, tacno kao i uvek, nije bilo guzve, bar ne u kolima za Pestu.

Problem do trenutnog stanja vagona je i stoka koja unisti wc vec sat vremena po izlasku iz Bga, polome sve zivo i misle da je to ok. Ja bih ovima sto su gadjali ruske vozove odsekao obe ruke za primer, pa nek nekom padne posle na pamet da to uradi.

јеси у праву,стока мора да се научи..добили би у Кини или  Америци 15 година строгог затвора,уништавање државне имовине.Па да му бабо који га је направио блесавог,одради цео живот штету..

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Imam jedno pitanje...

Često putujem na relaciji Beograd-Odžaci, karta košta 315 dinara (sa povlasticom). Moram da presedam u Novom Sadu. Zanima me da li je moguće da na toj ruti napravim još jedno presedanje, pošto moram nešto da završim u Inđiji. Znači da izađem u Inđiji, odradim to, pa onda uđem u neki sledeći voz za NS, pa onda na kraju u voz za Odžake.

Imam jedno pitanje...

Često putujem na relaciji Beograd-Odžaci, karta košta 315 dinara (sa povlasticom). Moram da presedam u Novom Sadu. Zanima me da li je moguće da na toj ruti napravim još jedno presedanje, pošto moram nešto da završim u Inđiji. Znači da izađem u Inđiji, odradim to, pa onda uđem u neki sledeći voz za NS, pa onda na kraju u voz za Odžake.

Aha, samo moraš da overiš kartu na blagajni u Inđiji kad izađeš.

• 2 weeks later...

O konacno, bas me raduje, nekad je karta povratna bila 50 eura, ko zna koliko ce sad biti?

Sad videh da ce biti promotivni period do 10. juna a posle kad se sve sabere opet ispod 50 evra

Pozdrav ljudi,

I ja se baš obradovah ponovnoj vezi sa Solunom. Ono što mi je ostalo konfuzno, šta je sa noćnim vozom za Skoplje? Nema ga više ili? I da ... zanima me sa BF-om se do Soluna ide bez ikakvih doplata? :)

Pozdrav ljudi,

I ja se baš obradovah ponovnoj vezi sa Solunom. Ono što mi je ostalo konfuzno, šta je sa noćnim vozom za Skoplje? Nema ga više ili? I da ... zanima me sa BF-om se do Soluna ide bez ikakvih doplata? :)

Predpostavljam da ce ostati takav kakav je, samo sto ce produziti do Soluna. Inace za sve detaljne i tesko dostupne informacije o zeleznici mozete posetiti ovu lokaciju - http://www.railserbia.net/forum/index.php

Pozdrav ljudi,

Ovo ti je taj nocni za Skoplje pomeren za nesto vise od 3h. Nema poseban nocni da ide samo do Skoplja. Ostaje samo dnevni koji ide samo do Skoplja. Da ide se bez ikakvih obaveznih doplata, naravno u jeku sezone bi bilo pametno da se rezervise sediste. Secam se dok je pre isao da je znalo biti pipavo sa sedenjem.

• 1 month later...

Železnice Srbije će od subote, 7. juna, u saobraćaju sa Crnom Gorom, umesto jutarnjeg voza, uvesti večernji voz od Beograda do Bara i to će, do daljeg, biti jedini međunarodni voz koji će saobraćati na ovoj relaciji.

Iz beogradske železničke stanice međunarodni voz za Bar polaziće u 18:05 sati i saobraćaće pomoćnim prevoznim putem preko Lapova i Kraljeva, navodi se u saopštenju Železnica.

Voz će se na ovom prevoznom pravcu zaustavljati u železničkim stanicama: Velika Plana, Lapovo, Kragujevac, Kraljevo, Čačak i Užice, i nastavljati dalje redovnom trasom do Bara. Dolazak voza u Bar je u 10:24 sati.

Iz Bara će voz polaziti u 17:00 sati i od Užica će, takođe, saobraćati pomoćnim prevoznim pravcem do Beograda. Dolazak voza u Beograd je planiran u 9:28 sati.

U sastavu međunarodnog voza biće vagoni za sedenje, kušet i spavaća kola, dok privremeno neće saobraćati vagoni za prevoz praćenih automobila.

Do uspostavljanja redovnog saobraćaja barskom prugom preko Valjeva i Požege, privremeno neće saobraćati redovni vozovi iz Beograda za Bar u 9:10 i 20:10 sati, kao i sezonski vozovi iz Subotice u 18:18 sati, autovoz iz Beograda u 21:10 sati i direktni vagoni iz Moskve, Praga i Budimpešte za Bar.

Sreca u nesreci, bar smo privremeno dobili direkt voz za Kragujevac i Kraljevo.

Sreca u nesreci, bar smo privremeno dobili direkt voz za Kragujevac i Kraljevo.

...i Čačak  ^_^.

Zna li neko da kada se može očekivati normalizacija na pruzi Beograd-Užice, starom trasom preko Valjeva?

to je onda dobro. Gledao sam na televiziji na nekim mestima su šine visile u vazduhu, voda je sve ispred sebe pomela. :sad:

U principu ne može se baš predvideti koliko će vremena trebati. Ta uništena deonica gde su šine visile u vazduhu, kod Lajkovca, je dugačka oko kilometar i po, ona je manji problem. Mnogo je veći problem deonica južno od Valjeva, gde je čitavo brdo propalo i odnelo prugu sa sobom. Za tu deonicu tražiće se izvođač koji ponudi najbrži završetak radova, ma koliko to koštalo. Ali još se ne može sa sigurnošću reći za koliko se može to sanirati. Pominje se 90 dana kao krajnji rok, ali i da se traži izvođač radova koji bi to mogao za 45 dana da uradi. Dakle, vrlo je moguće da će celo leto biti samo jedan voz koji će ići do Bara preko Lapova i Kraljeva i putovati 4-5 sati duže...

Da i to će im teško pasti, jer jedino na liniji BG-Bar i zarade nešto od putničkog saobraćaja. Kažem ti, taj deo kod Lajkovca, sa slika, gde je otišlo oko kilometar i po i jedan mostić koji je potpuno uništen i deonica Valjevo - Lastra, gde su klizišta učinila svoje, a to je mnogo teže sanirati nego li postaviti kilometar i po pruge na ravnini i napraviti most od 10-ak metara.

Edited by RaxCherrych

Па да, прошле године сам ишао 3 пута до ЦГ лети, воз је крцат а повратна карта 5 сома. Баш су пукли. Да л им се исплати бусеве да убаце на том прекиду...

A kakva ce situacija biti onda sa auto vozom ovog leta?

Zadnje informacije su da nece ici sve dok voz nebude isao starom putanjom, mada ko ce ih znati :)