Jump to content

Featured Replies

• Author

Pa... hvala na informacijama ali ja sam josh u septembru bila u Turskoj, Siriji i Jordanu. Tema je postavljena josh 2005. godine.

Niti sam spavala u Springflower-u niti u Al-Rabie-u... Spavala sam besplatno svuda u Siriji. Ushla sam besplatno u Petru i spavala za 8JD-a po noci u Petri.... Nisam otishla u Wadi Rum ali sam otishla na mesto gde se Isus krstio na reci Jordan...

Pravila sam gluposti, izlazila sam sa mokrom kosom, bila sam tamo za vreme ramadana, nisam jela na ulici iz postovanja, smeshkala sam se ljudima, prolazila sa lakocom kroz saobracaj, nikad nisam nosila pasos sa sobom...

Kupovala sam buy one get 3 free...

;D

kako god okrenes... plavushe se mnogo bolje zabavljaju

;D

Kako mislis da si spavala dzabe svuda u Siriji, reci i meni da i ja probam isti sistem :kamp:. Kakve su cene u Siriji u odnosu na nase cene?

Za besplatan smestaj nam se pridruzi na www.couchsurfing.com  A cene u Siriji ... pa mislim da je to jedino mesto na svetu celom gde Srbin moze da se oseca kao burzuj! :-) Recimo limenka coca cole i dve napolitanke kostaju 35 nasih dinara! :-)

Za besplatan smestaj nam se pridruzi na www.couchsurfing.com  A cene u Siriji ... pa mislim da je to jedino mesto na svetu celom gde Srbin moze da se oseca kao burzuj! :-) Recimo limenka coca cole i dve napolitanke kostaju 35 nasih dinara! :-)

Moze i u Egiptu, i da znas da ta koka kola nije original, ali je savrsena kopija iste... Sve je vrlo jeftino i kvalitetno, a steta, niko nam ne veruje kada o tome pricamo

Hahaha, ja vam verujem, ali ne skroz i zato cu morati u to da se licno uverim kad oko prvog maja krenem u Siriju i Jordan, `al` motorom :kamp: Kakve su cene u Jordanu u odnosu na nas kad smo vec kod cena.

Hahaha, ja vam verujem, ali ne skroz i zato cu morati u to da se licno uverim kad oko prvog maja krenem u Siriju i Jordan, `al` motorom :kamp: Kakve su cene u Jordanu u odnosu na nas kad smo vec kod cena.

Oko 20ak % je jeftinije nego kod nas, ali kada dodjes iz Sirije cini ti se da je sve nepotrebno skupo  ;)

• 11 months later...

Pozdrav,

dobro bi mi dosli saveti oko najeftinije varijante puta do Amana. Citala sam ovde na forumu da vizu mogu da kupim na granici, da li je ta informacija proverena?

Hvala!

Proverena je informacija, viza se kupuje na granici. Najjeftinija varijanta, ako ne ides autostopom, je balkan fleksipasom do Tursko/Sirijske granice a onda Busom do Alepa, pa Alepo - Damask i na kraju Damask - Aman! Postoje varijante i avionom iz Istanbula ali ih nisam bas proveravao!

može, ja sam bio, pre 10 dana sam se vratio, vizu (sa crvenim pasošem, pretpostavljam i plavim) možeš da dobiješ na granici... A mene bilo mrzelo da se vraćam istim putem, flexipassom itd.. pa sam iz Amana uzeo kartu za Istanbul (preko neta) od danas za preksutra, i koštala me je 400$, a u agenciji u Ammanu su mi tražili 480$ (one way)

Sci i mi planiramo u prvoj polovini maja da budemo u Siriji i Jordanu kolima, pa mozemo organizovati mali konvoj. Naravno ako motorasi  8-) nemaju nista protiv automobilista  pijjj

• 2 weeks later...

Slican slucaj i sa mnom...jedino sto se dvoumim kako iz Beograda do Amman-a.

Bilo kakve informacije su mi od velikog znacaja.... :stop:

Pozdrav  :mah:

Dobro bi mi dosli saveti oko direktnog puta Beograd-Aman, ukoliko postoji bilo kakva direktna linija  :D......

p.s. jedva cekam da odem, a nikako da nadjem resenje  :kamp:

Milice, mi nameravamo za Siriju i Jordan oko 24. aprila (imas dosta o tome na temi Turska Sirija Jordan - 20 dana automobilom)  Za sada nas je troje sigurnih, a cekamo cetvrtog clana posade da proba da se organizuje. Ako on ne bude mogao da ide, mozes sa nama do Amana. To cemo znati za nekoliko dana.

• 1 month later...

Kakva je situacija sa kupanjem u  Crvenom moru(Akaba)? Da li su lepe plaze i jel se mogu kupati devojke u kupacima ili ipak ne? Jel probao neko?

Probali mnogi, i moje drugarice među njima. Ako očekuješ da ostaneš bez pogleda lokalaca i ponekog zvižduka nemoj se upuštati, ali ništa strašnije od toga ti se neće desiti. Možda neurotično mlataranje rukama starijih. :-) Oni su tako gledali i muškarce, uopšte imao sam osećaj da su posmatrali skoro svakoga ko je umeo solidno da pliva, njihova kultura plivanja je čini se na jako niskom nivou i kod muškaraca. U samom gradu dobre su samo hotelske plaže, mada se one plaćaju [ ponegde jako puno ], ostale se uglavnom ne koriste za kupanje, već za večernje kuliranje. Kada kreneš od Akabe [ minibusom ili taksijem ] prema granici sa Saudijskom Arabijom, ima jako lepih plaža.

I jos jedno pitanje - kako izgleda izlet u Vadi Rum? Odakle se krece najcesce, iz Akabe? Jel se placa agencijama, jel moze u sopstvenoj reziji? Video sam na internetu razne ture al nijedna nije ispod 50e, i to mi se cini mnogo. Jel mogu da npr iznajmim auto i odem sam? Jel neko iznajmljivao auto u Jordanu, jel zna cene? I jel to uopste bolja solucija, neki saveti...

Ja sam za Vadi Rum išao iz Petre. Hostel je organizovao izlet na 2 dana. Cena je zavisila od broja zainteresovanih u hostelu. Ukupno nas je bilo šestoro i cena je bila 25 ili 30€ po osobi, ne sećam se tačno, sećam se da smo se nešto vazdan pogađali i cenjkali.

Kad budeš video kako voze, proći će te volja za iznajmljivanjem auta. I ja sam imao tu ideju, al kad sam pomislio koliko bi bilo peglanje i farbanje, recimo krila, odmah sam odbacio ideju. A videćeš da je tamo 90% vozila čuknuto. Duša me je bolela na tuđ red, kad sam video nov novcat poršeov džip kajen, sa oba branika u obliku kifle.

Eh, tako biva kad čovek sa kamilje grbe uskoči za volan.

Hijavata, za Wadi Rum ako ti bude potrebno daci ti broj telefona coveka po imenu Oda. Original beduin mocnog izgleda, koji poseduje svoj kamp i svoj dobar dzip. Vecina dzipova tamo su stari 30-50 g i sedite u tovarnom sanduku sto je malo nezgodno. Njegov je tojota hilux i unutra moze da sedne 5 ljudi. Vodice vas putevima i na mesta gde ne idu klasicne turisticke ture (kojih ima veoma mnogo) a videcete sve najzanimljivije u pustinji. Odlicno govori engleski, kulturan i zabavan, skuvace vam caj na pesku, picete kamilje mleko... Ako zamolite dace vam da vozite i dzip po dinama. Ja sam dosta putovao a izlet u Wadi Rum i nocenje u nasim satorima u klancu gde nas je odveo, je jedan od najboljih koji sam doziveo. 

Hijavata, za Wadi Rum ako ti bude potrebno daci ti broj telefona coveka po imenu Oda. Original beduin mocnog izgleda, koji poseduje svoj kamp i svoj dobar dzip. Vecina dzipova tamo su stari 30-50 g i sedite u tovarnom sanduku sto je malo nezgodno. Njegov je tojota hilux i unutra moze da sedne 5 ljudi. Vodice vas putevima i na mesta gde ne idu klasicne turisticke ture (kojih ima veoma mnogo) a videcete sve najzanimljivije u pustinji. Odlicno govori engleski, kulturan i zabavan, skuvace vam caj na pesku, picete kamilje mleko... Ako zamolite dace vam da vozite i dzip po dinama. Ja sam dosta putovao a izlet u Wadi Rum i nocenje u nasim satorima u klancu gde nas je odveo, je jedan od najboljih koji sam doziveo. 

pretpostavljam da je i cena koju trazi prava sitnica

Nama je uzeo 40 JD (10 po osobi) ali smo isli za njim nasim autom, cak smo se i nekoliko puta trkali po dinama ili isusenim jezerima a nocna voznja je i sto prica za sebe. Ceo izlet je bio fantastican. Mislim da je celodnevni izlet njegovim kolima 100 JD.

Koliko je sad JD - € ?

0,95 JD = 1 e

ali situacija ne terenu ide cak da negde pokusavaju da ti zamene za samo 0,8 JD za 1 e, i recimo na poslednjem mestu gde sam ocekivao da ce biti posteni sto se tice razmene, na granicnom prelazu, menjali smo za 0,95 JD  :D

Covek se zove Auda ili Oda (ok je i jedno i drugo) telefon je 00 962 777 244 605

mail [email protected]

U Damasku smo dvokrevetnu sobu u hotelu Afamia platili 50 € sa doruckom (svedski sto). Hotel je veoma dobar i cist, sobe su odlicne, ima ispred mali parking, a nalazi se 100 m od Omajad Dzamije i starog grada.

Da budem iskren doslo je do nesporazuma u komunikaciji jer smo mi razumeli da je soba 50$ (35€) pa smo odmah prihvatili najvise zbog njegovog polozaja i jer smo zurili da krenemo u obilazak. Pre toga smo u nekoliko hotela u okolini koji su extra i bolji od Afamie(kad kazem extra mislim na hotel u orijentalnom stilu, cist, sa komfornim sobama i dobrim kupatilom) dobijali cenu od 70 $ (50€)

Mislim da se u Damasku moze pronaci uz malo cenkanja za 25-30€ dvokrevetna soba sa doruckom u dobrom hotelu sa dobrim polozajem.

Obavezno svratite u Jaber house u starom gradu na veceru. Fantastican restoran star preko 200 godina a hrana je veoma jeftina. Mi smo probali i jeli svasta i pili svasta za otprilike 600 nasih dinara po osobi. Usluga super.