Jump to content

Featured Replies

Posted

Trebao bih da idem ovog leta u dva Volonterska kampau Rusiji (ako me prime naravno) , a usput bi koliko je to moguce obisao i Ukrajinu i Belorusiju. Planirao sam da idem stopom, i da uzmem poneki voz zbog veliku razdaljina. Zanimaj me da li ljudi u ovim zemljama ocekuju da im se plati kad vas povezu, i koliko je bezbedno stopirati po nekim Ruskim vukoj... provincijama. :)

Planirao sam da stopiram : od Kijeva do Zaporozja, Zaporozje Rostov, Rostov Volgograd, Volgograd Astrahan (i nazad), Volgograd Saratov, Saratov  Voronjez, Voronjez Kaluga, St. Petersburg Vitebsk (BLR)...

Ovo poslednje mi je najsumnjivije zato sto je razdaljina stvarno velika.

Takodje bi da posetim mesta: Saratov, Elistu  , Moskvu, Minsk, Brest, Lavov... i eventualno ako naletim na jos nesto zanimljivo.

Sve ovo ako prodje kako treba bi trajalo 2 meseca.

Ako neko ima bilo kakvo misljenje o:

troskovima, autostopu, ovim gradovima, nekim  drugim na ovoj ruti koje bi trebalo posetiti, bezbednosti... Neka slobodno napise.

Na put bih krenuo prvog jula a vratio se (oko) prvog septembra.

Prijavio sam se za kampove u Volgogradu i Moskvi, nisam jos siguran da li ce me prihvatiti tako da jos postoji mogucnost promene plana.

Jos samo jedna stvar, s' obzirom da sam cuo da ljudi u Rusiji i nisu bas odusevljeni ljudima tamnije boje koze posto ih uglavnom povezuju sa raznim Kavkaskim narodima da li to sto sam crnomanjast moze da utice da mi ljudi manje staju. Glupo pitanje, znaqm.... ali me bas kopka.

Unapred hvala na savetima !    :)

• 3 weeks later...

Ne znam mnogo o tim zemljama, ni o samim gradovima.....znam samo da mi je ceo zivot ogromna zelja da vidim spomenik "majka domovina" u Volgogradu....Prosto fascinantno.....

Spomenik je na brdu (Mamajevo brdo iliti Mamayev kurgan) iznad grada koje je bilo od ogromnog znacaju u toku Staljingradske bitke, jer se sa brda mogao kontrolisati napad na sam grad.....

Spomenik je u principu najveca skulptura na svetu sa svojih 85 m.

http://oursurprisingworld.com/wp-content/uploads/2008/02/highest_statues_of_the_world_06.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Motherland_Calls

ovo sto ja znam je za moskvu da kad god dignes ruku ili mahnes neko ti stane..das mu nesto malo para i vozi te :) e sad rekli su mi da ne ulazim u neka skuplja kola..ili ako imaju zatamljena stakla...mada ne znam za manja mesta dal je tako ..valjda jeste :) sve u svemu ja bih ti preporucio da ne ulazis u neka skuplja kola i u kola sa zatamljenim staklima

a to za malo crnji ten ne znam sta da ti kazem..moog druga su zaustavili jednom u sociju..i jednom u moskvi na ulici..ali kad smo se vracali za srbiju njemu je istekla viza :D i primetili su to ali mu nisu pravili nikakav problem :) a ovako po ulicama te niko nece nista pitati

Nisam probao stopiranje, mozda treba da probas. Generalno, jako sam se razocarao ljudima u Rusiji. Retko sam nailazio na iole ljubazne ljude, pa ako su takvi i vozaci...ne znam sta da kazem

• 2 months later...

mene je lik spasio u sankt peterburgu, da ne zakasnim na brod i dobijem otkaz....vozio je kao ludak kroz grad, a stvarno je bilo neverovatno malo vremena, i stigao sam samo zato sto je brod istovarivao neko smece i malo kasnio sa iskrcavanjem...

ja krenuo da ljubim tog lika i ponudio mu pare( nisam imao mnogo, samo 10$), a za to sto mi je ucinio, dao bi mu i 100...

a on mi kaze- ne, skloni te pare, medju bracom ( srbima i rusima) nema novca, to se parama ne placa...

ja se rasplakao...