Jump to content

Featured Replies

ewo mene da odgoworim da sopstweno pitanje : U Madjarskoj ambasadi moze do kraja godine da se wizira sa plawim pasosem :) uprawo sam ih dobila na telefon :) na[isah owo ako i nekom jos moze koristiti :)

• 4 months later...

Јес да је тема сада смешна, а моја кностатација ће бити још смешнија: ја још немам нови пасош. ;D

Е сада питања, више савети и искуства, јер права информација се тешко налази на нету, чак и уз помоћ Гугла и осталих свемоћних срч енџина.

Наиме,  беху приче да је огромна гужва за сошке, ал' питам ја вас: како је сада стање? Која је процедура тачно? Дакле, чуо сам за неке форе да треба доћи сабајле и узети број на коме ће писати кад доћи да би се предала документа. Да л' је још увек 'вака процедура? Је л' има неко инфо с лица места?

Питање приде: Пошто бих предао и за нову личну карту, питање је још дебилскије:

- За нови пасош не требају слике него те сликају на лицу места. Да ли исто важи и за личну, јербо ди год сам гледо каже да треба понети две фотографије? За пасош пише по жељи.

Ех, да: Интересују ме подаци конкретно за МУП Вождовац, а у вези гужве, с тим да сваки инфо мож' да помогне, пошто је гужва универзална, претпостављам. Ил' је има, ил' је нема.

Одрицање од одговорности: Пишем на овој теми јер ми ју је срч на сајту избацио тако. Била је још једна тема за избор а да има смисла, али сам се водио правилом да вазда треба гледати тему која има свежији последњи пост.

U Voždovcu su katastrofa! Idi u Vračar, dođi oko pola 8, nije gužva uopšte. Ja sam sa Voždovca, ali sam zbog toga i ličnu i pasoš vadio na Vračaru. Čeka se posle neke 2 nedelje za izradu...

Да ти одговорим на твом омиљеном писму ;)

И за пасош и за личну карту долазиш само са уплатницама, изводом из матичне књиге рођених и изводом држављанства. Не треба више да попуњаваш никакав захтев и сличне глупости. Такође, сликају те на лицу места за оба документа.

И мени се чини да више нема оноликих гужви, као летос. Иначе, и ја ћу ускоро да поново станем у ред, овог пута за ћалета, па ако до тада не завршиш свој посао, пренећу ти моја искуства. Све то радим у Раковици.

Е, да, једна новост. Од првог марта почињу да се издају документа, у матичним уредима, са неограниченом дужином трајања. Коначно више неће бити оних чувених 6 месеци.

U oba slucaja te slikaju na licu mesta, ali za licnu kartu treba da se ponese jedna fotografija. Barem je tako bilo u mom slucaju, vadio sam licnu kartu u decembru i jasno je pisalo da mora da se ponese slika. E sad, ja sam vadio licnu kartu u Kg-u, pa je moguce da je procedura malo drugacija, ali koliko znam svuda vaze isti uslovi koje je MUP propisao. Na kraju krajeva, ponesi jednu sliku pa ako ne treba pokloni nekoj salterusi, mozda ti ubrza proceduru  :).

Samo da dodam - slika sigurno ne treba, a i ja ti savetujem da ideš na Vračar, tamo je najmanja gužva, a Voždovac izbegavaj u širokom luku.

Samo da dodam - slika sigurno ne treba, a i ja ti savetujem da ideš na Vračar, tamo je najmanja gužva, a Voždovac izbegavaj u širokom luku.

hmmm... meni su je izricito zahtevali. Bez obzira sto mi je u oba dokumenta ista fotografija, koju su oni uradili, ipak su iz meni nepoznatih razloga insistirali i da ponesem za licnu  :?

posto se informacije za sliku razlikuju, mozda ne bi bilo lose da ipak poneses fotografiju, da te ne vracaju za sitnicu...

Фала другари, вазда сте од помоћи. clap

Успут: Још пре годину дана је почела да кружи прича око достављања фотографија уз пријаву за пасош. Наиме кажу да је то лоби фотографа што држе радње. Да л' је тачно - нем појма, ал' ако стварно тол'ко желе моју фотку, донећу им је А3 формата у златном раму, с потписом и мојим мирисом испод мишке - да доста дуго осећају моје присуство. ;D

Hm... kad je to bilo? U početku su je zahtevali, međutim, posle su ukinuli to, znam jer su fotografske radnje optužile MUP da im tako uzima lebac iz usta  :bang:. No, kao i uvek u ovoj zemlji, bolje sprečiti nego lečiti jer se nikad ne zna šta Mica Ubica Divlja Šalteruša može da ti zatraži.  ;D Formular FT1P  ;D.

Ситуација 1:

Прелазим ја границу и каже цариник -Ди ти пасош?

Ја: Нисам пон'о, ал' нађи ме на Фeјсбуку :D

Ситуација 2:

Ди ти пасош?

- Нисам пон'о, ал' ево у фасцикли имам и две слике и крштеницу и држављанство. :D

Не треба ни на Новом Београду слика.

А на НБГД-у је ситуација следећа: у 7 доћи по број и онда блеја до времена које ти пише на папирићу.

Pozdrav svima! pijjj

Posto moram da putujem u Poljsku za nekih 15-20 dana na fest, a pasos nemam, moze li neko da mi kaze kako funkcionise procedura hitnog izdavanja? Mogao bih da iscimam sefa mog brata da mi ispise neki dokaz o hitnosti, ali ne znam sta da napise uopste da bi to upalilo?

Pozdrav svima! pijjj

Posto moram da putujem u Poljsku za nekih 15-20 dana na fest, a pasos nemam, moze li neko da mi kaze kako funkcionise procedura hitnog izdavanja? Mogao bih da iscimam sefa mog brata da mi ispise neki dokaz o hitnosti, ali ne znam sta da napise uopste da bi to upalilo?

Kazi mi kakav je tvoj status: zaposlen ili student? Koliko imas godina?

Ako si student mogu ti ja dati "dokaz" o hitnosti ;) a ako si zaposlena onda mogu i onda ali preno neke druge varijante ;)

Pozdrav svima! pijjj

Kazi mi kakav je tvoj status: zaposlen ili student? Koliko imas godina?

Ako si student mogu ti ja dati "dokaz" o hitnosti ;) a ako si zaposlena onda mogu i onda ali preno neke druge varijante ;)

U tome je problem, ni student niti zaposlen  ;D 22. godine. Poslato je meni pozivno pismo, al kazu u sup-u, ne primamo mi to na engleskom i bez pecata...

Jel imaš kartu? Ako je datum putovanja blizu, dovoljno ti je nju da priložiš.

U tome je problem, ni student niti zaposlen  ;D 22. godine. Poslato je meni pozivno pismo, al kazu u sup-u, ne primamo mi to na engleskom i bez pecata...

Izgleda da to zavisi od ljubaznosti sluzbenika  :? Moj brat je pre pre mesec dana izvadio sa neprevedenim pozivnim pismom. Mada je njemu bilo bas urgentno.

Varijanta 1: imas vremena da odneses to pozivno pismo da ti prevede sudski tumac i lupi pecat. I to bi ti bilo najbolje, ako ti vec sluzbenici sami kazu da ti je to dovoljno, i da ne gubis vreme za isprobavanje raznih varijanti. Pasos se dobija za dva dana.

Varijanta 2: sto kaze nvukelic da probas sa kartom za prevoz kojim ces  putovati, cujem da i to bez problema funkcionise

Jel imaš kartu? Ako je datum putovanja blizu, dovoljno ti je nju da priložiš.

Pokusacu i sa tim. Hvala!

Izgleda da to zavisi od ljubaznosti sluzbenika  :? Moj brat je pre pre mesec dana izvadio sa neprevedenim pozivnim pismom. Mada je njemu bilo bas urgentno.

Varijanta 1: imas vremena da odneses to pozivno pismo da ti prevede sudski tumac i lupi pecat. I to bi ti bilo najbolje, ako ti vec sluzbenici sami kazu da ti je to dovoljno, i da ne gubis vreme za isprobavanje raznih varijanti. Pasos se dobija za dva dana.

Varijanta 2: sto kaze nvukelic da probas sa kartom za prevoz kojim ces  putovati, cujem da i to bez problema funkcionise

Ja sam prevodilac, samo nemam pecat  :P Namerno sam i odneo i na engleskom i na poljskom, misleci da je tako verodostojnije.  :bang:

To je verska organizacija, javno registrovana u Poljskoj, ne znam da li bi mi u ambasadi Poljske to overili... Ima i spisak svih organizacija u Poljskoj na sajtu njihovog MUP-a, tu su i oni.  :cryy:

Данас сам иашао по пасош... Већа је гужва за подизање него за предавање, барем на Новом Београду.

Cela procedura za pasos i lk je UZAS!!!!! Sto se slika tice, ja sam jurio da slike sto pre budu gotove, puk'o 500 dindzi i na kraju me nisu ni pitali za slike. Kada sam spomenuo, rekose da nije potrebno. Barem na Vozdovcu. Tamo su me slikali u jakni sa duksom sa kapuljacom, pa sad izgledam kao nagori olos. Molim Boga samo da me ne trkeljisu na svakom granicnom prelazu ili prilikom "rutinske kontrole" organa reda i gonjenja.  :?

Slike uopste nisu potrebne za novi pasos iako to pise na sajtu MUP-a! Ustvari pise da je pozeljno ali ne i potrebno

Da za pasos. Niam se dobro izrazio, svo ono cimanje oko slika je bilo za LK. Iako pise da je obavezna jedna slika, nisu ni pogledali.

Jos jedan vazan podatak (da nebi cekali u redu za zakazivanje). Ako vec posedujete jedan biometrijski dokument (pasos ili LK), NE TREBA da zakazujete. Samo odete kada hocete i sve bude gotovo za nekoliko minuta. Bar na Vozdovcu!

Слике НИГДЕ нису потребне због тога што слика у пасошу мора да буде потпуно симетрична. Дакле, глава не сме да буде ни мало окренута у једну страну, оба ува морају да се виде подједнако, поглед право. Због тога се апарат у кабини за сликање сам помера у идеалан положај, а особе што раде на сликању са друге стране вероватно на основу ишрафираног екрана на коме се приказује слика лица управљају апаратом. апарат направи много слика а они одаберу најидеалнију.

Ne razumem, ali ajde! Aparat kojim su mene slikali je smesan, kabina jadna. Glava mi je malo okrenuta na desno. Ma, uzas! :D :D  Razumem sta hoces da kazes, to je sigurno po nekim pravilima, ali ih oni ne postuju ni malo. Kod Britanaca je to mnogo ozbiljnije. Cak, oni ga toliko izdetaljisu da na kraju najmanje licis na sebe, ali je sve po PS-u! :D :D :D