Jump to content

Featured Replies

Posted

E, ljudi, znam da je smesno, al dusa mi pati za ovim stvarima. Skoro svake god u zivotu sam isao na Zlatibor bar na nekoliko dana a sad vec drugu godinu sigurno necu ici pa ako neko sluuuucajno bude isao s te na ovu stranu a pritom nosio rucni frizider  :dance:

A mozete mi jednostavno i reci jel ima u NSu negde da se qpe ove stvari, u obzir dolazi i zlatarsko mleko  :LOLLL:

• 1 month later...
  • Author

Citam naslov ovog mog topica i sad kontam da mi drustvo s razlogom govori da jedem ko neman!  :-[ I nervira ih sto ne mogu da se ugojim, zato  :eat:

Nego....ta prodavnica u BGu....a da pitas mozda jel imaju neko zastupnistvo ovde kod nas u NSu? Znam ja da ima Zlatiborsko prozorce kod nas, ali meni ne treba restoran skuplji nego na ZL, nego samo da qpim i pijuckam/jeduckam u svojoj gajbi!  ;D

• 3 weeks later...

Ima u Futoškoj ulici u Novom Sadu jedna radnjica koja prodaje zlatiborske proizvode. Nalazi se malo pre elektrotehničke škole, kad ideš od centra. Prodaju zlatiborski sir u kriškama, zlatiborski kajmak, pršutu i šta sve ne. Prodaju i na kilo, a i u vidu različitih lepinja i kifli sa svim tim đakonijama... Evo ja upravo smazah komplet lepinju (120 din) i mogu reći da je bila odlična :)

• Author

Ima u Futoškoj ulici u Novom Sadu jedna radnjica koja prodaje zlatiborske proizvode. Nalazi se malo pre elektrotehničke škole, kad ideš od centra. Prodaju zlatiborski sir u kriškama, zlatiborski kajmak, pršutu i šta sve ne. Prodaju i na kilo, a i u vidu različitih lepinja i kifli sa svim tim đakonijama... Evo ja upravo smazah komplet lepinju (120 din) i mogu reći da je bila odlična :)

Stvarno?! Extra, moram ici da overim!

• 3 months later...

u ns možeš da kupiš zlatiborski kajmak na futoškoj pijaci, onaj iz bačvice. kad uđeš u odeljak za mlečne proizvode, prva tezga s leva, ne sa strane koja se naslanja na zid nego sa dalje strane, one u koju gledaš, nećeš omašiti, na nju prvo naletiš kad uđeš :) imaju i različite slane sireve i kajmake, moguće da su i oni sa zlatibora. pošto sam iz beograda, navikla sam na star i slan i sir i kajmak i potpuno sam se zgranula što u ns gotovo nigde nema da se kupi ništa slično. zato sam bila presrećna kad sam otkrila zlatiborski kajmak na futoškoj pijaci i pljevaljski sir kod crnogorca na limanskoj :) šta da kažem, nakon što sam nekoliko puta sa oduševljenjem kupila pljevaljski sir, crnogorac me je odmerio i rekao -vi niste iz novog sada. -kako znate? -po siru  :angel:

a ova radnja koju je pomenuo lazar, isto prodaje samo mlađi sir. pitala sam zašto, o, zašto, rekli su da stariji ne ide, jednostavno im propadne cela narudžbina... šašavi su ti vojvođani  ;D

u ns možeš da kupiš zlatiborski kajmak na futoškoj pijaci, onaj iz bačvice. kad uđeš u odeljak za mlečne proizvode, prva tezga s leva, ne sa strane koja se naslanja na zid nego sa dalje strane, one u koju gledaš, nećeš omašiti, na nju prvo naletiš kad uđeš :)

Nedavno sam po prvi put kupio kajmak tu i mogu samo da ga preporučim! Mljac! Nisu baš svi Vojvođani šašavi... jako. :D

• Author

Ja sam ga pre neki dan kupio kad udjes, pa skrenes levo, pa kod zadnje zene. I bio je mmm.... :eat:

Zlatiborski kajmak i sir prodaje i jedan pogolemi cica na ribljoj pijaci i to sigurno poslednjih 25 godina, ne znam tacno gde je lociran, ali mislim, da dolazi samo vikendom (subotom 100%) i posto na toj pijaci mlecne proizvode prodaje svega dva tri muskarca mislim da ga ne mozes omasiti.

• 2 years later...

hahaha..super...znaci, kao sto ti rece prethodna devojka: Riblja pijaca, negde na polovini reda gde su mlecni proizvodi...dolazi mladji covek iz Srbije...super mu je kajmak..ima mladi koji ja volim, a ima i stariji,masniji....uzivaj!!!!