Jump to content

Featured Replies

noskich tehnicki jeste u pravu, prizor jeste cest u celom tom delu, ali Samiland obuhvata teritoriju 4 drzave, tako da bih ja ipak rekla da je pedjalon precizno pogodio gde je fotografisano  clap

slobo,  za malo, vise srece sledeci put  ;D

pedjalon preuzmi palicu...

Pa cekaj, je li preciznije sto sam rekao Samiland ili Finska koja obuhvata i juzni deo sa jezerima gde irvasa nema? He he.

Znaci irvasi zive u Samilandu i istovremeno naseljavaju samo jedan deo Finske. Tehnicki mi izgleda da sam pre ja bio u pravu.  ;D

Ovo bih se kladio da je Garibaldi, prepoznajem ga po obliku brade i karakteristicnoj kapi....jos da nadjem njegov spomenik sa lavom.

Aha, nadjoh. Kazu da je to lav Sv. Marka.

Venecija!  smartass

Taman sam hteo da napišem da je motiv Lava veoma čest na severu Italije, posebno u Firenci, ali da nisam siguran da su obične ljude spajali sa njima... Mislim da likovi iz mitologije i božanstva idu zajedno sa lavovima, ali nisam siguran...

clap

Tibor je penicilin za moja pitanja. :)

Da, to je Venecija u znaku tri sestice. Stigoh sestog januara, u sest ujutro i minus seat stepeni. 

@elefteros

Sv. Marko se vrlo cesto prikazuje u drustvu krilatog lava za koga isto tako znamo i da je simbol Venecije pa neku simboliku mozemo da trazimo tamo. Mada cudno mi je da ovaj lav nema krila.

Uh sad me ovo kopka. Ajde ako neko nesto zna o ovome nek napise.

@pedjalon

kad smo vec kod simbola i 666 bolje bi leglo da si postovao neku jarcevu lobanju sa neke fasade ;)

evo i sledece slike

http://img46.imageshack.us/img46/1964/kps.jpg

Al ga je Kostan zabibetio,niko se ne javlja danima?

A put svile je bas mali :)

• 1 month later...