Jump to content

Featured Replies

Tako je.

Ova tabla se nalazi na zidu pravoslavne srpske crkve u Budimpešti i svedoči od nivou Dunava 03 marta 1838 godine, kada su bile katastrofalne poplave. Ovakvih tabli ima na još par mesta u Budimpešti.

Aaa, tek sam sad skontao otkud razlika u datumima između ove table i onih na mađarskom i nemačkom -- to je bio 3. mart po julijanskom kalendaru, a valjda 15. po gregorijanskom.

Nije Francuska, nije Faro.

Da pomognem:

U ovom gradu se Rodrigo Dijaz (El Sid) borio protiv Mavara.

Eh, moćna Valensija.

Još u ta vremena za vreme ratova sa Mavarima. Sukob Hrišćanstva i Islama.

Mahanje sabljama. Romantika. Vino. Španske žene.

To su bili dani...

Sorry zbog skretanja sa teme.

Ovo je fotka od aprila. Meni Valensija i dalje izgleda primamljivo.  :D Upoznala sam u restoranu momka koji tu radi i koji je Italijan, ali je zivio i radio prije toga u Dablinu i Londonu (a meni cudno sto pricam s osobom koja fenomenalno zna engleski; svugdje sam se sluzila italijanskim jer spanski ne znam, a stekla sam utisak da slabo znaju engleski). Kaze da je prije 9 godina dosao u Valensiju s namjerom da se malo odmori i isplanira sta dalje sa zivotom. I eto, tu je od tada...  :) Kad sam ga pitala sta ga je konkretno privuklo, rekao je, kao sto pretpostavljas, more, atmosfera, opustenost, ljudi, cijene (ne nuzno ovim redom).

Hah, a da si vidio proces razmisljanja... Skapirala sam da je to logo svjetskog brenda. Otisla na njihov sajt i vidjela gdje ih ima po bliskoistocnoj regiji. Bilo je ili Oman ili Pakistan, a ovo je def. arapski, tako da je zakljucak bio vrlo jasan.  ;D

Evo narednog izazova.

28500023141128915817941.jpg

Hah, a da si vidio proces razmisljanja... Skapirala sam da je to logo svjetskog brenda. Otisla na njihov sajt i vidjela gdje ih ima po bliskoistocnoj regiji. Bilo je ili Oman ili Pakistan, a ovo je def. arapski, tako da je zakljucak bio vrlo jasan.  ;D

Pa da, tako je jedino i moglo; posebno mi se dopalo sto na slici kamila pokriva natpis "Select", pa moras da ga prepoznas po logou. :)

Jedino me mrzelo da proveravam sta to tu tacno pise na arapskom..

Ovo nemam pojma sta je, da nije mozda neki Izrael?

Jedino me mrzelo da proveravam sta to tu tacno pise na arapskom..

Ma neki slogan, nista konkretno, tj. sto bi moglo da otkrije o kom je gradu rijec.

Nije Izrael. :D

Mislim da je u pitanju Maroko. Do tog zaključka sam došao na osnovu onog minareta, pošto su takvi minareti karakteristični za taj deo sveta (ukoliko je to uopšte dzamija). Koji je grad nemam pojma.

24770686.jpg

Evo novog zadatka