Jump to content

Featured Replies

Oprostit ćete mi na dva ponuđena odgovora, bolje i to nego da dva puta zasipam forum  ;)

Hartford, Connecticut ili Old Colorado, Colorado možda?

@Svi: ladno.

U dnu slike imate hint, malo sam ga odsekao (nisam namerno, ali trenutno sam na poslu pa mi nije pri ruci original).

Na daljem putokazu je bio veći hint al sam ga cenzurisao :).

I meni lici na neki hladni sever, a koji je hint u dnu nemam pojma. Da nisu ovi skuteri, sto znaci da je mesto mozda na obali nekog jezera? Wisconsin?

Behemot je bio nešto brži, a u pitanju jeste Stillwater, Minesota, na reci Sent Kroa, na granici sa Viskonsinom (Old School, stativa).

"Skuteri" na dnu su zapravo motorne sanke (na prikolici). April, tek prošla zima... Mada, možda je i Old School u pravu, možda su vodeni, ni ja nisam sad 100% siguran.

https://ssl.panoramio.com/photo/7057907

Poznat je po pokretnom mostu na reci, starom centru grada sa antikvarnicama, a ima i brod-restoran sličan onim sa Misisipija.

Vau, vau, jipi-jo, jipi-je, vau, vau, jipi-jo, jipi- je!

A sad, drugačije od drugačijeg.

Gde je ovaj mališan:

1.jpg

2.jpg

Jeste, najveći ringišpil na svetu u Kući na steni, koju je, priča se, izgradio Frank Lloyd Wrong, zli brat blizanac Frank Lloyd Wright-a.

U pitanju je usputna atrakcija. Znači, sveto mesto, makar sudeći po knjizi Američki bogovi. 

Evo šta kaže Gospodin Sreda iz iste knjige o tome:

"In every town. Sometimes on every block. And about as significant, in this context, as dentists' offices. No, in the USA, people still get the call, or some of them, and they feel themselves being called to from the transcendent void, and they respond to it by building a model out of beer bottles of somewhere they've never visited, or by erecting a gigantic bat house in some part of the country that bats have traditionally declined to visit. Roadside attractions: people feel themselves pulled to places where, in other parts of the world, they would recognize that part of themselves that is truly transcendent, and buy a hot dog, and walk around, feeling satisfied on a level they cannot truly describe, and profoundly dissatisfied on a level beneath that.”

Inače, Gospodin Sreda je stari bog. Bio je i ovde u Srbiji, ali naravno niko ga nije prepoznao.

http://www.naslovi.net/2008-03-06/blic/svake-srede-lazna-bomba-u-palati-pravde/595148

No, da ne skrećem previše sa teme...

Evo još par lepih sličica iz Kuće na steni:

4.jpg

3.jpg

5.jpg

A sad, drugačije od drugačijeg.

Možda i nije toliko drugačije.. Ovaj Stillwater je mogao biti i Lakeside :)

Eno ga tamo levo kafe kod gđe. Mejbel, čije paštete dižu iz mrtvih   :eat:

Respekat 8-)

Vidim bijele tragove po obali, dakle voda dosta brzo fluktuira... Da nije ono jezero iz brane Hoover u Americi?

Vidim bijele tragove po obali, dakle voda dosta brzo fluktuira... Da nije ono jezero iz brane Hoover u Americi?

Bravo! Jezero Mid (Mead). Brana je tu iza brda.

Prepuštam ti palicu...