Jump to content

Featured Replies

Gdje je ovaj prekrasan primjer planirane arhitekture? Priznajem i samo državu...

Puno dobrih informacija za putovanje tim krajevima sam skupio na ovom forumu, ovo je ajmo reć neki hommage dobrim dušama koje su pomagale  ;)

image.jpg

On 6/19/2013 at 2:26 PM, susjed said:

Tako je! Antakya/Hatay, česta stanica na putu za Siriju..

Udaraj dalje

Meni je ličilo na Trabzon :) Dobro je što nisi pitao za grad.

Dajte mi malo vremena, sad ću ja da iskopam nešto :D

Da nije Kavkaz, Gruzija ili možda južna Rusija.

Mozda dolina Adyrsu u  oblasti Kabardino-Balkaria  - Rusija.

Priznajem da sam fotografiju podatke za oblast našao u galaeriji bloga.

Ako se nepriznaje postavi drugi foto.

On 6/20/2013 at 9:55 AM, berzas said:

Priznajem da sam fotografiju i podatke za oblast našao u galeriji bloga.

U svakom slučaju PUNO PUNO sreće....

On 6/20/2013 at 9:55 AM, berzas said:

Priznajem da sam fotografiju podatke za oblast našao u galaeriji bloga.

Jeste, tačno tamo i jeste iz moje galerije :)

Možda Baki nije gledao fotke, pa da njemu damo prednost, a, Baki?

Mada, po meni je to okej, potrudio si se, trebalo je to pregledati :)

Inače, ovo je poslednje selo sa ruske strane Kavakaza. Od njega vodi pešačka staza do Gruzije, duga nekih 15 km, kojom su, pre cepanja SSSR-a lokalci regularno prelazili a takođe i veliki broj turista. Sada je, nažalost, zatvorena i za ovdašnje žitelje. 

A sama oblast Kabardino-Balkarija je poznata po tome što ovde turisti dolaze da lete paraglajderom. Pošto u oblasti živi dosta različitih etnosa, česti su sukobi i mali ratovi sa ozbiljnim pucnjavama i ranjavanjima. Ratovi se, inače, vode uvek i isključivo radi preuzimanja kontrole nad putevima koji dovde vode, jer imati nad njima kontrolu i moći postaviti prodavce meda i domaćih proizvoda iz tvog sela, znači naravno dobru zaradu.

Čudan je ovaj naš svet, zar ne? :)

Nisam gledao tvoje fotke, pre nego što sam dao odgovor, ali redovno pratim tvoj blog, tako da znam tvoje kretanje. Tek kad si dala malu pomoć da je u pitanju nešto nama bliže, pao mi je na pamet Kavkaz. Malo me je bunilo to što nema snega na vrhovima, ali to je valjda moj doživljaj ovih planina, pošto ja tako pamtim Kavkaz.

A sad novi zadatak.

go7h.jpg

Jeste, grad Buhara i napušteni rezervoar za vodu.  clap

• 2 months later...

Evo, da malo olakšam: mesto u kome se nalazi stupa ima veze se čuvenim delom jednog od najpoznatijih persijskih pesnika.