Jump to content

Featured Replies

Naglas razmišljam:

Ovo baš liči na velegrad. Nalazi se u dubokom zalivu, ili možda čak reci. Malo mi je čudno što gotovo da nema brodova, dakle nema luku. Liči na zapadnu hemisferu, ali ne baš na USA; oni nemaju te stambene nebodere tako rasute, a i nekako mi nema taj duh. Najpre da je Brazil, ali nemam ideju gde; Resife, možda?

• 3 weeks later...

Hm, bojim se da više niko od "okorelih" igrača ne zalazi ovamo.. Sećam se kako sam jednom postavio fotografiju na kojoj se videla samo jedna kamila na benzinskoj pumpi u pustinji i u roku od desetak minuta je bilo pogođeno.. :)

Nije San Diego.

Iako ne izgleda tako na prvi pogled, radi se zapravo o jednom od najstarijih kolonijalnih gradova na zapadnoj hemisferi, zaštićen na uneskovoj listi.

Recife?

To sam već rekao ja.

Opisu odgovara Salvador de Baija, ali već pola sata buljim u Gugl i ne liči mi na to. Tu gde su u Salvadoru neboderi, nije i zaliv. A i deluje mi manje uglađeno nego na slici.

:D :D

Ajmo, još malo truda. :)

Dakle nije USA, uzgred - nisu ni Brazil ni Dominikana; stari grad na listi svetske baštine; ima luku (i to čak istorijski vrlo bitnu luku...)

Mislim da sada već ima dovoljno informacija..

Ma ajde! Kartagina nije ali zato jeste Kartahena, grad u Španiji, u pokrajini Mursija. Po njemu je kolumbijska Kartahena koja je na slici i dobila ime ;)

Wikipedia: "The city was founded on June 1, 1533, and named after Cartagena, Spain."