Jump to content

Featured Replies

Jeste, Iran je u pitanju.

Nego, stalno mi se dešava da moram da čekam po pola sata inače neće da mi prihvati komentar, zar to ne može nekako da se reši?

Da, na forumski post mislim ali se trudim da koristim naše reči :) Mislim generalno na to da su ovlašćenja bespotrebno restriktivna, barem kada su regularni članovi u pitanju. Na primer da se postavljeni post ne može menjati nakon što prođe pola sata (što nisam video ni na jednom drugom forumu). Ok, pretpostavljam da neki razlog ipak postoji ali meni je to recimo više puta zasmetalo a verujem i drugima. Tako da verovatno iz nekog razloga ne mogu da postavim novi komentar dok ne prođe pola sata ili koliko već vremena treba što je poprilično iritirajuće i nepraktično jer se izgubi napisano. Poruka doduše kaže da je prošlo manje od 15 sekundi od postavljanja poslednjeg posta što je nebuloza.

Tibore, tebi radi okej zvog zelenih zvezdica ;)

Nego da se vratimo na temu: u pitanju je zapadni deo Irana.

Nikad nisam bio "forumaš", nemam pojma ni šta su te zvezdice. :)

Pitaću nekog u vezi tog problema sa porukama. I malo ću da razmislim o tom mestu u Iranu.

Zapravo, mislim da sam ranije video to selo među nekim fotografijama. Čini mi se da je pisalo da je kurdsko.

Tako je, svaka čast  clap

Evo, opet zeza: "The last posting from your IP was less than 15 seconds ago. Please try again later."

Upravo tako, nije Peking :) A nije baš ni toliko blizu, mada za kineske pojmove nije ni strašno daleko...

Mene brine to što ovo uopšte ni ne izgleda kao neki veliki grad, u principu bi moglo da bude bilo šta.

Mada opet, ima smoga, tako da možda i jeste velegrad.

Evo, da nije Nanjing? Tamo ima takvih jezera

Nije Nanjing. Pa u pravu si, svi ti njihovi gradovi liče. Prema Vikipediji ima nesto manje od pet miliona stanovnika mada sam ja stekao utisak da grad nije tako veliki. Radi se o istorijskom, starom kineskom gradu, mestu "koje bi trebalo posetiti" mada ne mene iskreno nije ostavio neki poseban utisak. Smoga u toj oblasti ima svuda, cak i van naseljenih mesta.

!%#* ti brojeve stanovnika kineskih gradova..

Npr, Hefei, koji je bio moj sledeći pokušaj, ima između 1 i 7 miliona stanovnika, u zavisnosti od toga na kom jeziku otvoriš vikipediju.. :)

Mada sad kad kažeš da je stari grad, možda Yangzhou?

PS

Pomoglo bi ako bi nam rekao da li si slikao sa brda ili sa nekog krova/terase

Nije u pitanju Hefei mada jeste taj deo Kine u pitanju. Nije ni Yangzhou.

Slikao sam sa vrha jedne poznate pagode.