Jump to content

Featured Replies

Bojim se da smo se opet zakucali. Možda bi trebalo pažljivije birati fotke, tako da sadrže neke tragove koji se mogu slediti. Ova zgrada deluje kao nešto u Skandinaviji, ali mislim da fotka ne sadrži baš nikakav trag gde bi mogla biti. Hajd pomozi nam malo  flowers::

Ja vrlo pažljivo biram fotke...

Imate godinu 1927, znači trebalo bi malo razmisliti koji je to arhitektonski stil i gde se tada tako gradilo, možda konsultovati i wikipediju. Moglo bi čak da vam se desi da među primerima na wikipediji nabasate i na sliku upravo ove zgrade, ili možda i ne.

U svakom slučaju treba se malo potruditi. :)

Prvo što mi je palo na pamet je da je u pitanju Amsterdam, da se radi o Amstedramskoj školi. Međutim zgradu ne mogu da lociram, Berlahe definitivno nije. Roterdan otpada, Hamburg takođe nije. Mislim da svakako jeste Holandija, Nemačka ili eventualno Skandinavija.

Vođen Kostanovim i Nghnghovim tragovima, Guglom, Vikipedijom i nastupom zaguljenosti, pretražio sam sve što mi je palo na pamet, uključujući i svaku od 1627 slika (bar letimično) iz sledeće kolekcije:

http://www.flickr.com/photos/klaasfotocollectie/sets/72157623210864654/

i nisam našao spomenuti objekat, koji bi bar svojom impozantnošću morao da se nađe na nekoj od lista holandske arhitekture 20-tih (na Nemačku sam obraćao nešto manje pažnje). Svečano izjavljujem poraz i stoga izvršavam ritualni & javni harakiri.  :death:

Ovo je Berlin. Ekspresionizam u arhitekturi, objekat je Ullsteinhaus. To mi je bila druga pretpostavka ali sam mislio da bi bilo logično da je nghngh postavio neki poznatiji objekat npr hamburški Čilehaus ili tako nešto, a i kanal je zbunjujući bio. Dakle, nije u pitanju Amsterdamska škola već pravac koji se zove Backsteinexpressionismus, "cigleni ekspresionizam" koji je bio prisutan pre svega u Nemačkoj dvadesetih godina.

Hajde ovako: staviću nešto što nema na Guglu, u pitanju je fotografija iz moje kolekcije. Dakle treba pogoditi ne samo grad što verujem neće biti teško već i tačnu lokaciju, dakle ulicu.

dbjhxd.jpg

Ovo parče ulice sa  fotke mislim da se ni do današnjih dana nije baš promenilo.

Da nije Jug Bogdanova,pa se strmo spušta do Karađ. 

Znači tvoj kvart ;)

Jeste i to deo gde sada prolazi Brankova ulica a zgrade sa desne strane porušene su prilikom izgradnje Mosta kralja Aleksandra.

Ovo je moja fotka jednog murala.

Očekujem da pored odgovora gde se nalazi, napišete i na šta ukazuje?

nxs-S1060033W.jpg

U pozadini ima jedva vidljiva film. traka kratka

Može biti da se radi o nekom fest. dokum. i kratk. filma ?