Jump to content

Featured Replies

slatkiš, draga, taj obris filma što vidiš je watermark, koji sam ja dodao. Ali, slučajno ili ne, ima veze...

Nije Trebinje.

Motor izgleda kao Moto Guzzi... A mesto, nemam pojma može biti bilo gde. Italija?  :?

Da nije Rijeka?

Da pojasnim kako sam došao do toga, guglao sam ovo ZDOT što piše na motoru u kombinaciji sa motorbike. Izašla mi je neka italijanska berza starih motorcikala, sa gomilom nekih modela i slika, jedini koji je imao to ZDOT u imenu bio je motor napravljen od strane ove kompanije:

http://en.wikipedia.org/wiki/Motob%C3%A9cane i to model od 125 kubika za koji na ovoj stranici wikipedije piše da je 1980. godine osvojio drugo mesto u Svetskom Gran Priju. Kad sam kliknuo na stranicu Svetskog Gran Prija za 1980. godinu, jedini grad iz bivše Jugoslavije u kom su se održavale trke bila je Rijeka. Onda me opiči neki fleš, neke igrice koju sam igrao kad sam bio baš klinac, nekih motora Gran Prija i sećam se da je i u igrici bila Rijeka jedna od staza.

Ako nije Rijeka onda jbg, džabe sam sve ovo kucao :D .

Nisi dzaba guglao, uvek se nešto nauči. Ta staza se sablasno zove Grobnik.

Ali to nije tačan odgovor za moje pitanje.

Era un rumore,

come un falco,

a trapassarti a l'improviso*

e ti restava in testa giorni interi, il suo verso...

etc. etc.

*ovde cak dupla pravopisna greska

Možda Italija!

Aj daj helpić u nagoveštaju  zvizhd

Ova se fotkica ne može izgug

Pa piše na italijanskom. Ima veze sa filmom. I saznadoh da ZDOT na lokalnom dijalektu znači osamnaest.:)

(Forumašica koja mi je to "šapnula" očito zna odgovor, ali neće da kvari igru.) :)

Nisam znala ali sam izguglala. Radi se o Felinijevom kultnom filmu Amarkord.

A motorcyclist roars through the glowing coals in a mindless display of exhibitionism.

Tačno!

Ja mislim da je ok tražiti preko Gugla, ali bez korišćenja web adresa i slično. Mene je slika koju je postavila awinaken podsetila na BArselonu, pa sam kucao u Guglu ''Barcelona public bus'' da uporedim autobuse. Kad sam video da nisu isti kucao sam Valensiju i video iste autobuse na slikama.

Što se tiče moje slike postavio sam je zato što podseća na neku Evropu, Mediteran ili tako nešto, a ustvari se nalazi u delu Los Anđelesa koji i nije baš turistički nastrojen u najmanju ruku. Osim toga ove kule se pojavljuju na samom početku veoma popularnog filma Menace to Society.

Peđalon sledeći.

Pa, sve ovo otvara neka interesantna pitanja :) Neke fotke su takve da jednostavno nije moguće pogoditi gde se nešto nalazi ako nisi bio tamo i video tu konkretnu zgradu ili trg ili detalj zgrade. To čini igru malo dosadnom, jer je svako od nas bio na veoma malom broju mesta u odnosu na ukupan broj mesta koja postoje na svetu, a pogađanje ne zahteva razmišljanje (odnosno, ono neće bog zna kako pomoći), nego se svodi na koincidenciju da li je neko bio tamo ili nije, i upamtio to mesto ili ne.

Meni se najviše dopadaju fotke koje obuhvataju veći kadar, pa ostavljaju više mogućnosti za tragove. Arhitektura, natpisi, vegetacija, ljudi na ulicama, prevozna sredstva itd. Onda mnogo više ljudi ima šansu da pogodi, tako što će uključiti vijuge i razmišljati i istraživati. Korišćenje Gugla je, rekao bih, sasvim okej u tom slučaju. Eto recimo ovo za gradske autobuse - svaka čast, ja sam skontao da je neki grad u Španiji zbog logoa banke "La Caixa", ali nisam mogao da pogodim koji je, a nisam se setio da to pokušam da otkrijem pomoću boje gradskih autobusa.

Ono što ovu igru čini zabavnom je istraživanje i razmišljanje, a ne činjenica da je neko bio negde pa to prepozna. Naravno, i to je sasvim okej, ali je mnogo dosadnije i ograničava svaku sliku na veoma mali broj ljudi koji u tome mogu da učestvuju. Ako je kadar širi i slika sadrži potencijalne tragove, mogu da učestvuju svi.

Eto, samo razmišljam naglas  smartass