Jump to content

Featured Replies

Onda preostaju samo Ubin i Tekong. Nisu naseljena, a nesto mnogo ni turista ne dolazi. Svi Singapurci koje znam nisu na tim ostrvima nikada bili. Pa sad vidi.

Verovatno Tekong, jer za Tekong ima redovan transport.

• 2 weeks later...

U redu, informacija o tvom filmskom ukusu će, pretpostavljam, nekom biti od koristi, ali ovde je asocijacija bila pomoć u otkrivanju imena ostrva. Inače, bila za serija je bila uglavnom namenjena ranom školskom uzrastu i davala se u neka vremena kada nije bilo velikog izbora, većina nas danas je ne bi gledala, osim, eventualno, iz nostalgičnije.

Inače, za one koji nisu gledali trash serije kad su bili mali, ostrvo je poznato i u offshore businessu, a znaju ga i oni koji poznaju istoriju (australijsku, npr.), posebno 2. svetski rat, bitke na Pacifiku.

Mompracem?  ;D

:D

Tamo je bilo skrovište Malezijskih Tigrova, a Marijana je bila Biser Labuana.  :king:

@Duya

Pa složili smo se da može google, dovoljno je da ne bude pretraga direktno slikom, a to nije moglo biti, jer slika nije sa interneta.

Kako moze google? Dovoljno da se otkuca natpis na tom kamenu i jos par reci tipa stena, skulptura i eto odgovora.

Upravo je lepota igre kada se postavi slika sa dosta detalja pa se moze pogoditi ili postavljac kad vidi da nema odgovora daje dobru pomoc. U tvom slucaju da si napisala da je Malezija u pitanju verujem da bi se pomerili sa tacke zaglavljivanja.

Na primer: "peace+is+the+best"+sculpture ukucas u google images.

Sesta slika.

Nemam pojma za google, meni je svejedno...

Ja sam ga koristila kod pedjalonovog grafita, jer me je zaintrigirala reč u dijalektu, kpja je pisalana motoru. Ali, to svejedno ostavila drugima.

A što se Labuana tiče, meni je bilo logično da se iz Singapura pomeriš u Maleziju. I ako malezijski tigar nije bio od pomoći, mislim da je istorija mogla biti. Tu su se Japanci predali Australijancima, dogadjaj koji je u Australiji (mada možda više u WA) prilično poznat. Zbog toga s mislila da ćeš ti pogoditi.

• 1 month later...
  • 1 month later...

svaka čast! Slika je sa leta Beograd-Atina, oko 7  minuta nakon poletanja sa Surčina. Ubio sam se se sat vremena tražeći gde je ovo, lutao sam po Dunavu i došao čak do Morave. Zbunilo me je to što je avion poleteo iz pravca zapad-istok pa je ipak završio na zapadu.

svaka čast! Slika je sa leta Beograd-Atina, oko 7  minuta nakon poletanja sa Surčina. Ubio sam se se sat vremena tražeći gde je ovo, lutao sam po Dunavu i došao čak do Morave. Zbunilo me je to što je avion poleteo iz pravca zapad-istok pa je ipak završio na zapadu.

Dobro bre prijatelju, si ti video kartu Srbije nekad? ;)

A i ovo ime obližnjeg sela me je uvek bunilo: Provo?!

http://en.wikipedia.org/wiki/Provisional_Irish_Republican_Army :)

• 3 months later...

Nek postavi neko drugi, nemam nista kod sebe.

Evo ja ću, može?

Gde je ovo?

Stavljam link jer ne znam kako da mi izbaci fotku u postu, kao vama :P

Pre će biti da je sneg. Totalna ravnica, neki autoput sa nadvožnjacima, prav ko strela, definitivno suviše prav za Vojvodinu.. Mada, loša mi je rezolucija na monitoru, ne mogu uopšte da izvalim jesu one tamnije crte drveće ili zgrade... 

Ajde, treba nekako krenuti: da nije možda negde u SAD?

Nije pustinja, a jeste SAD i jeste sneg. Duya, na dobrom si putu ali nije Saskačuan.