Jump to content

Featured Replies

Hajde da vidimo šta imamo...

• Zastava EU
  • Park u pozadini deluje iberijski, sa kolonadama, kao i arhitektura. Dakle, Španija ili Portugal. Odgovaraju i stolice od rostfraja, oni to vole.
  • Je li to limun posađen u dnu svetiljke? Deluje kao južni deo Španije.
  • Više mi liči na mediteransko-venecijanski nego na andaluzijski stil, mada ne mora da znači.

Tipujem na Valensiju. Sad sam malo streetview-ovao po centru, i dosta liči i stil gradnje i način popločavanja. Npr. http://goo.gl/maps/vciWy .

Zemlja je poznata po određenim proizvodima koji se prave od banane. Bio si blizu sa prethodnim pogađanjem.

Uf, hvala bogu da nije, nema street view, nikad ne bismo naboli gde je tačno :)

Nego zbunilo me je ono "zemlja je poznata po..." pa sam mislio da bi to morala da bude neka mala zemlja. Španija je recimo poznata po vinu, tapasu, paelji, toreadorima, siesti, Antoniju Banderasu... I ništa od toga se ne pravi od banane...

Nije ni to. Da pomognem još malo: pedjalon, Raymond i Lazar u (poslednjim) odgovorima imaju nešto zajedničko.

Edited by awinaken

Duya, mislila sam da sledeći pogađa 100%! Ali, eto, idemo dalje. Nije Madeira. :D

Dakle, sad nešto zajedničko u poslednjim odgovorima imaju: Duya, pedjalon, Raymond i Lazar.

Još jedna mala velika pomoć -- u pitanju je liker.

Edited by awinaken

Uff, mozda je nekom lako, al ja se mucim vec dva sata sa pronalaskom tacnog odgovora. Izlistao sam sve na engleskom i na francusko sa kljucnim recima kula sa satom/katedrala..., al mi lose ide. 

Potom sam pokusavao da pronadjem pomocu pretrage knjizara i biblioteka, al bez uspeha. 

Moja pretpostavka ostaje da je upitanju Pariz (ili neko francusko govorno područje... hahaha)

Svaka cast, Duyo. Pretpostavljam da si ti na redu. Samo reci kako si uspeo da nadjes?

Mene je podsetilo na Belgiju pa sam jutros pre posla tražio po gradovima u južnom delu Belgije i severoistočnom delu Francuske, ali onda sam mislima i delima otišao negde drugo. Pretpostavljam da je Duya bio istrajniji :)