Jump to content

Featured Replies

Dobro je što nisi odustao - pogodak  :spot:  Inače, objekat koji zavređuje pažnju, posebno posle onoga što ga je snašlo pre par godina.

Ako treba pomoć, recite, ali ako išta kažem, odmah će se znati koja je. :D

5nhmmx8l.jpg

Jeste turska zastava, jeste Istanbul, al nije Sulejmanova dzamija iako ima dodirnih tačaka sa pomenutim sultanom, zbog njemu bliske osobe. Dzamija se trenutno renovira, na moju veliku žalost, nisu me pustili da virnem unutra letos. 

Nezgodne su te dzamije, sa koje god strane da ih pogledas, drugacije su A ova deluje kao da je deo gradjevine, a ne bas cela... Lici i na Bajazitovu (kupola), ali nema ukrase na prozorima (prizemlje)

Edited by Hermesa

Idemo jos malo pomoci, koja ce nadam se doneti pobednika. Naime, nosi ime po zaslužnom, poturcenom srbinu sa ovih prostora. 

Da. :D 

Al ne zadužbina gde su sahranjeni svi Sokolovići u Fatih distriktu, što može mnoge da zbuni. 

Inače, sahranjen je u Eyup distriktu, sa drugim važnim osobama, neki kažu po njegovoj želji, neki kažu po želji sultata Murata III, koji je i naredio njegovo ubistvo. 

Kažu da je njegovo bogatstvo u imovini, zlatu i ostalom procenjeno na više od milijardu i po evra u današnjoj računici. 

Nastavite kolega. 

Eh, preleteh je pogledom kada sam gledala dzamije iz 16. veka, ali vecina slika je iz unutrasnjeg dvorista, i delovalo je da ima vecu povrsinu i manje spratova...

Kad sam vec toliko nestrpljiv bio, da probam prvi. 

Da nije neka srednjevekovna tvrdjava? Mozda u Grckoj?

Ma ovo je negde kod nas, Dalmacija ili tako nešto.

Pogledao sam Kninsku, Klišku i Imotsku tvrđavu, sve liče ali nemaju takve topove.

Šta je to u dnu platoa, liči na olupinu aviona?

7dc8d9cbaf22476cb189af96379a7665_zps16d1

Edited by Duya
Uklonjen link na photobucket