Jump to content

Featured Replies

Тема је потпуно заспала! По мени, можда би је требало и закључати. Јуче на железниучкој станици у Софији, просто нисам могао да одолим, да не направим ову фотографију:

IMG_4646.JPG Баш су га добро нашарали.

Размислио сам да ли да пишем или не нешто у вези са темом, јер је шкакљиво, па сам ипак одлучио да напишем нешто. О томе је писано још пре пар година, али и дан данс је ево АКТУЕЛНО, нажалост.

Елем, како имам непокретности и у Републици Бугарској, колико и у Републици Србији, делим се на пола(половин). Међутим,  у задње време сам много више овамо. Имам много добре пријатеље, другаре, познанике, комшије, обичне људе БУГАРЕ, Углавном су то радиоаматери , планинари или травари( билкари). У том кругу се крећем и функционишем и немам никаквих проблема. Можда их немам зато што ми је најбиљи другар бугарин сасвим искрено, одмах по доласку овдде казао:" Гледај да што ређе казујеш да си Србин, јер нема да си ГЛЕДАН С ДОБРО ОКО"!? Толико много путујем са овим групама, тако да просто и немам времена да упознајем нове људе, нити ми то треба, где бих морао да кажем да сам из Србије.

Кад сам горе рекао АКТУЕЛНО, мислио сам на ОВО ( треба пажљиво прочитати). Ја сам овде странац, планинарим и гледам своја посла, ма да знам да ми се свака електронска пошта чита! Политичке дискусије ме не интересују, поготову ти односи између Србије и Бугарске, шта је било, кад је било и сл. Свако има своју причу. Али овоме блогеру, нисам могао да одолим, да не напишем у коментару две ствари и то:

1. Није тачно да се у Димитровграду пазари са левовима, него се пазари са ДИНАРИМА, како он тврди у једном свом посту.

2. Планина Видлич није само бугарска планина, као што није ни Стара планина само српска. Дао сам му линк бугарске википедие, где децидно стоји да 90% планине је на српској територији, а 10% на бугарској територији.

Ко има времена, нека му погледа све постове, па ће видети о чему се овде ради.

Ја бих са њим радо ушао у дискусију, али из разлога које сам горе навео, хтео не хтео мора даље да ћутим, да небих имао неких непријатности!

Занимљиво је да ме готово свакодневно људи питају и никако им није јасно, зашто сам дошао да живим овде, кад је по њима у Србији све боље. Таква питања ми постављају и образовани и прости људи. Мој одговор, да сам ту због њихове природе, планинарења, не могу да разумеју, чудно им је.  Тако да ми је ових дана, додуше један доста добро НАДРУСАН(пијан) интелектуалац казао: " Знам ја, ти си разузнател". Било ми је много непријатно и лоше сам се осећао. Мој добар друг бугарин ми каже: " Не узимај то за озбиљно, видиш да је пијан а од пијаног и луд бежи". Има и код њих та узречица! 

Предлажем администрратору да закључи тему!