Jump to content

Featured Replies

Minimum nedelju dana.

Postoji mnogo toga, a da ti ne bi svako pisao, prati US teme ovde na forumu..

Od poslednjih stvari koje nisu tipično turističke, meni se mnogo dopalo, i evo već drugi put pišem, to što je golosina išla na gospel!

Imam i ja jedan tekst koji sam pisao za sajt koji vodim sa drugarima pa pogledaj šta te zanima:

http://www.workandtravel.iskustvo.org/saveti/sta-raditi-u-njujorku/

Ja bila 10 dana, po 12-14 sati dnevno napolju, i nisam baš sve stigla. Tj stigla sam dosta toga, ali posle mi je trebao odmor od "odmora"... Šteta što nisam išla minimum na 15 dana, pa da sam mogla da gustiram malo... Znaš ono, ako ti se nešto svidi jako, da možeš opet, a ne da juriš da vidiš još nešto...

Setio sam se i zvezdanog svoda u Grand Central Station..

Ogromni zeleni svod i tek poneka sjajna zvezda. Bellissimo.

Ako nekad budemo birali najlepšu ili omiljenu železničku stanicu, moj glas ide za Grand Central.

Ja mogu da ti preporučim predstavu - Matildu. Divna mi je bila... :)

Brajana ću jako drage volje sledeći put :)

Hvala za preporuku, Matilda bi se mnogo dopala. Brajan je isto odličan, ali predstava zahteva potpunu koncentraciju i poznavanje američke istorije i politike šezdesetih.

Važna napomena za ženske osobe (mada, možda i muške,  :roll:) koje bi prisustvovale gospelu u Harlemu - u helankama (leggings) ne može da se udje u crkvu, čak ni ako ih nosite ispod duže jakne. Epilog diskusije na temu da li helanke sa džepovima mogu da se smatraju skinny pantalonama bio je: "In America, those are LEGGINGS. You can step out of line."  :bang:

Sve ostalo prolazi - farmerice, suknje i haljine svih dužina, široke trenerke. U okolini crkve o kojoj je reč (Abyssinian Baptist Church) nema prodavnica gde bi se mogla kupiti neka garderoba u nedelju ujutru.

Utešna varijanta: brunch u Red Roosteru (isto Harlem) uz odličan jazz band.  :)

• 2 weeks later...

Ok. Trebace ti samo adresa za Custom Declaration Form, koji ce ti dati u avionu. Kad napises adresu ne moras da stavis ime osobe koja boravi na toj adresi. Formalnost.

• 5 months later...

sta mislite za novu godinu? Da li da se saceka malo ljepse vrijeme? kakvi su utisci rentiranja stanova na airbnb?

Ako ne volis zimu, onda sacekaj... ali sacekaj sve do aprila, jer zna da bude veoma hladno i ceo mart. Ja sam bila ove godine kraj marta i pocetak aprila i provejavao jos sneg, pa onda i kisa i jak vetar... i bilo je bas, bas hladno... ali, stvar srece - bila sam jednom i za Bozic i NF i bilo je ok...

Sto se tice air b'n'b - ja imam dobra iskustva...