Jump to content

Featured Replies

maja mi je dala na uvid njenu press karticu. Napravio sam svoju, meni deluje pristojno. Okacio bih sliku ali nesto me zeza photobucket na ubuntu. Kacim prvom prilikom ;)

p.s. hvala majo jos jednom :)

Nema na cemu, putuj srecno i upotrebljavaj je sto cesce :D

Moze li nesto u Londonu da se izvacari sa ovom karticom :)?

Uglavnom moze svuda, osim u privatnim galerijama, muzejima, od cele Evrope gde smo je koristili nije nam vredela jedino u Vatikanskom muzeju i u Pompeji.

Moze li nesto u Londonu da se izvacari sa ovom karticom :)?

moze u london eye :) moja je doduse bila prava ali nista posebno, odes tamo na neki poseban salter, pokazace ti, das to, oni prepisu tvoje podatke i daju ti jos i neke lepe prospekte da imas kao kad budes pisao tekst :D

takodje, sad sam se setila da sam usla samo sa press za dz u gaudijeve kuce u barsi :)

Sad sam primetio da imamo dve teme o press karticama, pa sam ih spojio u jednu, da ne pisemo dvaput isto.

Na ovo:

jel bi mogao neko da skenira svoj "press " pa da okaci da vidimo na sta to lici..

Vec ima odgovor ovde:

Najbolje ukucaj u google images "press id", "press pass" ili "press card", pa nađi nešto po svom ukusu.

druze to sam i sam video :D mene zanima bas od forumasa kako izgledaju kartice..svoju sliku mogu i da maknu :D

• 2 weeks later...

vuksa evo vidi moju press karticu sa kojom sam bio u Francuskoj. Doduse nikad je nisam koristio jer sam tek tamo skontao da maloletni ne placaju ulaze u drzavne muzeje. Tu pogodnost sam sad iskoristio i nikad vise  ;D Ako bolje pogledas videces da je fejk. Mislim da sam sustinu pogodio ali da je kvaliet izrade slike na kompjuteru oskudan. Ako neko misli da raspored i sadrzaj ne valja nek kaze gde sam pogresio.

Ono sto sam skontao je da karta ne treba da bude previse profi, ali da treaba da lici na nesto. Stavke koje moras imati je: ime prezime, zanimanje, proj pasosa, potpis, serijski broj kartice ili tako nesto i po mogucstvu jmbg ili tako neki broj. Na poledjini obavezno moras imati onaj tekst ,,zabranjeno kopiranje i...''. Ako nadjes negde neki pecat zamasti ga na poledjini tako da se jedva vidi. Ja sam nasao sa neke uaznice hologram i zalepio ga preko slike, to mislim da mu daje posebnu notu. Bolje uzmi neku domacu firmu ako te pitaju za sajt da vide da to postoji.

Kod mene je greska sto sam uradio sliku u losoj rezoluciji pa je sve kockasto. Obavezno plastificiraj ali daj negde u stampariji ili kopirnici. Ja sam radio neku domacu varijantu sa peglom,  nije bas najbolje uspelo  nono

http://s280.photobucket.com/albums/kk198/nikolar91/?action=view&current=DSC00002.jpg

http://s280.photobucket.com/albums/kk198/nikolar91/?action=view&current=DSC00001.jpg

opa, moj prvi online posao :D

Napravicu ti. Javi mi na private malo detalnije sta ti treba. Gde ides, za kad ti treba, imas li neke posebne zelje.

I da me ne bije Maler prvoj musteriji necu naplatiti :tt:

Ako nas ima troje a samo jedan od nas ima karticu, da li bi nas pustili u neki muzej?

Ako nas ima troje a samo jedan od nas ima karticu, da li bi nas pustili u neki muzej?

ne bih rekao... ali sve treba probati.

• 1 month later...

Upravo sam se vratila iz Turske, pa da podjelim svoje iskustvo sa press karticom :) Ustedila sam oko 70 eura na ulaznicama. Ove ulaznice su bile besplatne, a puna cijena je u turskim lirama: Aja Sofija 20, Kora muzej 15, Topkapi 20, Harem u Topkapi palati 15, Efes 20, Pamukale i Hierapolis 20, Otvoremi muzej u Goremeu + Tamna crkva 20+8, tvrdjava u Uchisaru 3. Za Jerebatan cisternu ulaznica sa press karticom kostala 3TL umjesto 10TL.

Nadam se da ce ovo nekome koristiti :)

ako ima nekoga u Bg da mi ovih dana pomogne oko pravljenja press kartice...ako neko ima aaarat za plastificiranje da zajmi ili ako neko ima prazne obrazce kartica ili nesto slicno... Fala Vi unapred!  klanj::

Ako vec imas pres karticu u digitalnom formatu, idi do neke radnje gde stampaju i trazi da ti odstampaju na najdebljem papiru kojeg imaju. I onda nadji negde i plastificiraj. Ja sam sve to radio u Sremskoj, gore na 3. spratu valjda, bila je neka kopirnica koja je radila non stop i imali su svu tu opremu

Ako vec imas pres karticu u digitalnom formatu, idi do neke radnje gde stampaju i trazi da ti odstampaju na najdebljem papiru kojeg imaju. I onda nadji negde i plastificiraj. Ja sam sve to radio u Sremskoj, gore na 3. spratu valjda, bila je neka kopirnica koja je radila non stop i imali su svu tu opremu

nisam te najbolje razumeo, na istom mestu plastificiraju ili mora to na drugom mestu?

nisam te najbolje razumeo, na istom mestu plastificiraju ili mora to na drugom mestu?

U NS se aparat za plastificiranje može naći u nekim papirnicama i kopirnicama. Najbolje malo obiđi pa se raspitaj da li neko ima. Ja sam prilično brzo pronašao, ima ih dosta.

Da, na istom mestu sam i stampao na debelom papiru i plastificirao. Neka bolje opremljena kopirnica bi trebala sve to da ima.

Ljudi, kako se snalazite za pečat na pressu?

Ja do sada nisam imao nikakav pečat, ulazio sam na 80% mesta. Hteo bih sto posto, ali mi treba neki pečat.

Kako rešavate to pitanje? Ili i vi nemate pečat?  :?

To mi je prvo palo na pamet.

Ali, koliko sam primetio, zagledaju to pojedinci?

Ili mi se čini?

A i malo je bezveze da lupim pečat neke firme koja puni sokove npr.

ja sam npr iseckala nesto kao grb portugala sa neke karte za utakmicu i to sam nalepila pa plastificirala. onako je srebrno, sa hologramom i presijava se na sve strane. pecati su malo zastareli :P ovo bas dobro izgleda.

Samo nasi ljudi ce da budu sumnjicavi kod toga, jer su, prosto, nasi i uvek sumnjaju da ce neko da ih zaj..e :) Fini Evropljani su uglavnom lakoverni i ne ocekuju da iko zeli da ih prevari. Meni nikad u inostranstvu nisu zagledali press karticu, ni bilo kakvu studentsku legitimaciju.

ako ti je problem da nadjes mesto za plastificiranje to mozes uraditi sam!

odes u knjizaru, trazis najlon za plastificiranje, uzmi bolje dva. Jedan je negdo oko 10-20 dinara.

Videces taj celofan za plastificiranje su ustvari dva A4 celofana spojeni na jednoj kracoj ivici. Iseces celofan u obliku kartice ali malo vece da bi se ivice zalepile.

Uzmes dva bela papira stavis izmedju celofan sa karticom i prekrijes krpom. Uzmes peglu koja je zagrejana na od prilike polovini maksimuma. Kreces preko krpe sa strane kako bi izbegao zarobljene baloncice vazduha. Preporucujem malo vezbe jer ako preteras najlon izgori ili se jako deformise.

ne preporucujem ovaj postupak za vece povrsine plastificiranja  ;D

Nije plastificiranje problem...

Će smislimo nešto legalno.

Čovek treba da bude u početku domišljat i kreativan (piraterija i falsifikovanje), ali vremenom treba da se trudi da bude kreativniji i pametniji (što da bude protiv zakona kada može da bude u okvirima njega).

Hvala na odgovorima!

• 1 month later...