Jump to content

Featured Replies

Vise puta sam razmisljao o laznom novinarskom sajtu koji daje akreditcije....

Ustvari, sta se mi nindzamo bre?! Pa mi imamo vec sajt, zasto jednostavno ne napravimo neki zvanicni KPS PRESS koji ce moci da se napravi kod kuce?

Ili ajde ako bas ne zelimo da se stancuje, da treba da se popuni neki formular ili sta vec, tako neka zeza koja ce te naterati da popunjavas list 5 minuta da bih izbegli one koji bi to napravili iz sale.

Sta kazete na to?

Mislim ... mislim ... kako nama to nije palo napamet ranioje? ;-) PS: Nesto mora u zivotu i da se zasluzi!

dobro onda da se daje po cinu. Dugo prugas, srednjoprugas ili kako vec. Ali da taj ko bude dobio prees karticu bude u obavezi da napise bar jedan tekst o tome sta je posetio.

Svidja li se ovo nekome?

Da li službenici u muzejima traže neke dodatne informacije od vlasnika press kartica?

Tipa: koja je svrha posete? i sl.

Ako su nekome tražili još neke dodatne informacije na ulazu, molim da podeli sa nama, kako bi pripremili odgovore za visokoprofesionalno osoblje na ulazu  :banana:

Press kartice KPS-a postoje odavno pa cak i neki od nas imaju press kartice UNS-a i NUNS-a upravo zbog toga sto pisemo gomilu stvari za sajt i odrzavamo sajt. Nismo ni mi od juce da nam tek sada padaju na pamet takve stvari. Ja sam sa karticom UNS-a usla na gomilu lokacija u Italiji i Austriji za dzabe... da ne pricam o Turskoj...

Kao sto kazu Kika i Lazar, mora i da se zasluze neke stvari.  ;D

Da li službenici u muzejima traže neke dodatne informacije od vlasnika press kartica?

Tipa: koja je svrha posete? i sl.

Ako su nekome tražili još neke dodatne informacije na ulazu, molim da podeli sa nama, kako bi pripremili odgovore za visokoprofesionalno osoblje na ulazu  :banana:

Perss karticu (laznu naravno) koristila samo u Turskoj ljetos…Niko nas nista nije pitao za svrhe posjete, samo su ponekad bili skepticni i nisu nas pustali (mislim da je razlog bio mnostvo ljudi, uglavnom Turaka sa raznim iskaznicama na koje daju popuste).  nono Na karticu smo stavili broj pasosa pa smo im, u slucaju njihovog odmahivanja glavom, davali pasos da dokazemo da smo to mi i da je legitimacija validna.  lol:: U slucaju da su i tu bili skepticni davali smo im predhodne karte na kojima pise da su besplatne.  ;D Upalilo je svaki put . :LOLLL:

• 3 weeks later...

Bitange jedne bezobrazne, mene i ove godine nisu hteli da puste u Aja Sofiju i Dolmabahče u Istanbulu, kažu da moram imati neku ŽUTU MEĐUNARODNU PRESS LEGITIMACIJU. I to je to.

Inače, u Siriji, Libanu i Jordanu sam upao na 90% mesta sa legitimacijom, onu KPS-ovu nisam ni koristio, samo fake.

Jedino me u Libanu u Biblosu i u nacionalnom muzeju u Bejrutu nisu hteli da puste. No, nije mi ni krivo, vredno je bilo svih para.

E sad Marina, šta je sa tom UNS i NUNS legitimacijom? Nešto sam načuo da se plaća oko 2000 din godišnje. Jel ti daju neku novu ID propusnicu, veličine i izgleda kao nova lična karta, jel to neka međunarodna? Pomoć, pomoć...

Nema veze, možda dam i tih 20 evra za to, bolje i našima nego Turcima.

koliko znam NUNS ima dve... ako se dobro secam. jedna je bila domaca, i kostala je 1000, a druga medjunarodna 2000. ovo je bilo decembra 2007 godine kad sam ja vadila zbog popusta za skrnavi JAT. kad ono, ima popust ali samo na karte koje nisu valjda ekonomska klasa i koje vec nisu sa nekim popustom, i popust je samo na karte, ne na takse. kod te nuns je bzvz sto joj je jako uocljiv expire date tako da posle godinu dana mozes da je okacis macki o rep.

napravio sam takvu press karticu da ce ovi sto imaju original da se postide pred njom,rodjeni sam falsifikator  lol::gentlol::

Makaveli legendo, ja sam sličan tebi, ali na nižem nivou!  ;D

Ajde budi dobar pa mi šibni na [email protected] sličicu TOG čuda koje imaš, čisto da imam kao vodilju.

Hvala in advance!  :D

Pa provaljujem da vas sve zanima  ;D nije jos potpuno zavrsen,do ponedeljka ce biti spreman  :)

UNS-ova izgleda kao licna karta i traje godinu dana i najbolje da je izvadish u januaru posto vazi od januara do januara i clanarina je valjda 1800din a meni se vec odavno isplatila pocevsi od 50% popustan na lastu i na vozove pa do raznoraznih kupovina knjiga i besplatnog tehnickog pregleda ... a medjunarodna kosta 2000din i vazi dve godine i opet je najbolje da je uzmes u januaru mada ja nemam medjunarodnu, ova domaca odlicno prolazi bilo gde.

Da bi postao clan UNS-a ili NUNS-a treba neka novinarska kuca da ti potpise na memorandumu da si njihov radnik ili da honorarno pises za njih onda odes tamo popunis neki formular i onda oni jednom mesecno zasedaju i razmatraju da li ce da te prime u udruzenje ili ne.

• 2 months later...

Evo i ja da se priključim ponudi;) ako neko ume to da napravi, i am ready to pay for the service;)

Ako je neko zainteresovan za plastifikaciju.  :yok: Možda neki flexi ili slično u zamenu. Poništen naravno.

• 2 weeks later...

@makaveli13: pa daj bre hombre podeli je sa nama;) ima nas glupandera koji to ne znamo  gent

• 4 weeks later...

I ja sam odradio svoju, zanima me samo da li će mi nešto značiti ;) Idem za Indiju i Nepal (eventualno tu za Taj Mahal, neko pokušao?) i imam posle 1 dan u Dubaiju, tako da eto, ko zna, možda mi tu bude zatrebala ;) Ipak ja radim za RTS :P

I ja sam odradio svoju, zanima me samo da li će mi nešto značiti ;) Idem za Indiju i Nepal (eventualno tu za Taj Mahal, neko pokušao?) i imam posle 1 dan u Dubaiju, tako da eto, ko zna, možda mi tu bude zatrebala ;) Ipak ja radim za RTS :P

Hahahahaha! E pa super. Ajde sibni neki link sa slikom da vidimo kako je ispalo.

Ne znam ja kako to da uploadujem, poslao sam template jednom liku na mail. Ajd videću kako se uploaduje, pa ću je staviti.

e, da, i luvr i orsaj su ti free sa press karticom  :ang:

Kad sam ja isao Luvr nije bio free 2006-te.

e, da, i luvr i orsaj su ti free sa press karticom  :ang:

Kad sam ja isao Luvr nije bio free 2006-te.

Ne znam zasto mi je ostalo u secanju da nisam platila...

Evo sta pise:

Free Admission to the Louvre

Admission to the Louvre and the Musée Eugène Delacroix is free for the following (valid ID required):

• Visitors under the age of 18

• Young people between the ages of 18 and 25, regardless of their nationality, if their country of residence is in the European Union

• Teachers of art, art history, and the applied arts (valid proof required)

• primary and secondary school teachers in French public schools and private schools receiving government subsidies

• Artists affiliated to the Maison des Artistes (in France) or the AIAP (Association Internationale des Arts Plastiques)

• Unemployed individuals and visitors receiving benefits (proof of entitlement required, dated within the last six months)

• Disabled visitors and their guest or helper

Teachers and young people under 26 years old will receive their free admission ticket upon presentation of a valid ID at the museum ticket windows:

- under-26s: official ID (passport, identity card, ...)

- teachers: teacher ID (delivered by your school or rectorat) and official ID (if teacher ID does not include a photo).

A list of all acceptable proofs of entitlement is available at the museum from the Information Desk (under the Pyramid).

Tel.: +33 (0)1 40 20 53 17

Free admission for all visitors on the first Sunday of each month and on July 14.

Hehhe ja ulazak u Louvre nisam platio jer mi falilo 2 meseca do 18 kad sam putovao, a najbolji je bio moj ortak, pošto se u Parizu ni za šta ne plaća ulaz ako si maloletan, on sa tipa 26 godina, pokazuje pasoš kao da je maloletan onom radniku na ulazu u Notre Dame, a ovaj samo u fazonu "ma idi, pusti me da pričam preko telefona" hahaha