Jump to content

Featured Replies

Ljudi sta je za bec sa karticama, da iskoristim svoj original mada su vase kopije bolje :)

zbog kakve predostroznosti - da te ne puste unutra sa njim da slikas ili da ti ga neko ne "pozajmi"???

da li je unutra dozvoljeno fotkanje, bez blica naravno????

S obzirom da sam rekao da imam krntijicu od fotoaparata,pametnije mi je bilo da ga drzim u torbici, nego kao fotograf sa tim smesnim aparatom.Sigurno ti nece niko reci:'Gospodine otvorite torbicu da vidim kakav vam je fotoaparat'...

Mada ni karticu mi nisu zagledali preterano...

Slikanje nije dozvoljeno, sto ne znaci da ne mozes ako ugasis blic na kvarnjaka da fotnes malo ;)

P.S.Ne bi bilo lose da koristis standardnu boju slova, oslepim dok procitam tvoju poruku :)

P.S.Ne bi bilo lose da koristis standardnu boju slova, oslepim dok procitam tvoju poruku :)

zalim, ali ne moze!!! pronasao sam svoj stil!!!! a ti metni naocare za sunce ili masku za varenje, kako ti volja!!!  lol::

oki, sad mi je jasno....

sto se tice slikanja - ako nije dozvoljeno, onda nije dozvoljeno!!! i ja to postujem, ne fotkam na kvarnjaka - onda lepo zamolim za cd ili katalog koji imaju za novinare.....

da me ne bi neki cika od 2 metra jurio i vikao NO, NO, kao proletos u Boburu, tj. pariskom kulturnom centru Zorz Pompidu.....

@ Dare>

ok, moze, poslacu ti, ali moram da ti kazem da je moja original, i kosta godisnje 1800 din, tako da ce se sigurno razlikovati od tvoje, jer tebi verovatno nece biti zelja da uradis istu takvu.....

mozda ne bi bilo lose da se uskladis sa Ogijem i Edijem, a mozda da napravim i ja kao vase, pa kako nam bude.....

inace, cura je proverila da kao press ulazimo za DZ u Aja Sofiju, Kora muzej, Topkapi palatu, kao i HAREM u istoj, sto je oko 30e, i sasvim odgovara.....

a ja cu se postarati da tu ne bude kraj nasih novinarskih otkrica, tako da ostane parica za krstarenje Bosforom i masazu u hamamu......  jedva cekam......

Nije da pametujem ali...

mozda bi mogao neko od moderatora (ni meni ne bi bilo tesko) da objedini sve ulaske za dz/sa popustom  pomocu pres kartice u jedan dokument podeljen po drzavama/gradovima. Slicno kao putnicki recnik...da moz da se odstampa pa da nosimo "u rat".

Nije problem ni da se kopa po site-u ali se gooomila stvari ponavlja a neka mesta uopste ne pominju. Ovako bi tacno znali sta fali i ljudi bi davali korisne info.

Mi smo probali u Portugalu i ispalo je sledece:

Belem - free

Dvorac Pena - free

Quinta de reigleria - free

Parkovi u Sintri - popust 50%

Expo centar - popust 0%

Okeanarijum - popust 30%

uradili smo kopiju press kartica sa net-a...niko nije zagledao preterano. Za dvorac Pena trazili da napisemo redakciju i da popunimo neki formular. Ni press-u nije dozvoljeno slikanje i snimanje.

дивна идеја, Волфи, ја подржавам!!!!!

можда да почнемо и сами, па да им дамо завршен фајл, да не каже неко да хоћемо све на готово....

ја могу да дам свој допринос што се тиче Беча - уласци су фри за галерију Албертину, а за дворце Шембрун, Белведер и Хофбург - такође фри, само мораш да им пошаљеш мејл нешто раније и да се најавиш.... У Шембруну и Белвередру није дозвољено сликање....

Обилазак опере је такође фри са картицом, али сам се ја зезнуо.... Наиме, званично сам контактирао ПР-а, тражећи карту за Кармен и обилазак зграде. Човек ми се фино извинио и рекао да су карте продате месецима унапред, јер је гостовала (њима чувена) Ана Нетребко.... а обилазак зграде може.....

но, ја сам се потрес'о због тога што ме није пустио на Кармен, па не хтедох чак ни у обилазак зграде, из револта, па не уписах његово име.....

кад тамо, зграда је нешто савршено, изгледа још боље него на сликама...... и тако ја уђох..... рекох оној тети на шалтеру "ваш ПР...... бла, бла, каже може џабе улаз, --- она мени --- јел имате ви то написмено, ко вам је рекао ----- ја њој - најн, али ваш ПР..... ---- на крају она ---- не вреди, мора папир.... могу да вам дам студентску карту од 3е (пуна је ваљда 5 или 6), ја рекох --- може, и тако и би!!!

друга је ствар што сам то јутро поранио да у интернет кафеу скинем фотке са картице на усб и испразним исту, а интернет кафе није радио, а ниједну фотку нисам хтео да избришем..... па тако остах без слика из зграде опере.......

диванразлог да се поново вратим у Беч..... овога пута, са папиром и именом ПР-а...... :roll:

Ја своју прес картицу направио по узору на Игорову,сем што сам је мало изменио,пребацио на српски,ставио удружење туристичких новинара Војводине  ;D .

У Русији,тачније Москви сам са њом успео да прођем као студент на пар места,док сам у Питеру ушао у централни музеј морнарице бесплатно и још пар места,у многим музејима сам успео да је искористим уместо студентске,мада на доста места можете само да дате онолико новца колико кошта улазница за локалце и тако да прођете.

У Хелсинкију сам баш свуда пролазио бесплатно,чак сам и обилазак града (http://www.helsinkiexpert.com) успео да добијем бесплатно(кошта 26 евра) уз обећање да ћу да пишем о тој тури(и ево пишем).

У Нарви,Естонија сам такође имао све бесплатно.

дивно, лепо је то знати за неке следеће дестинације.....

једва чекам......

живеле пресс-картице....

znaci, to je provereno? dodjes, kazes "merhaba", ja dosla/dos'o.... i oni te puste????

a da li si probala da udjes u Arheoloski muzej, Dolmabahce palatu, Galata kulu???

U Arheoloski muzej nisam isla, Dolmabahce palata je bila zatvorena (neki praznik), a za Galata kulu smo morali platiti ulaz (ne mogu da se sjetim cijene).

Nije svugdje islo glatko, najgore je bilo sa Topkapi palatom, tu smo uspijeli tek iz drugog puta, kad smo im pokazali predhodne ulaznice i dali pasos na uvid, da dokazemo da smo to mi i da je legitimacija validna. Za svhu posjete su nas pitali samo u Kapadokiji kada smo uplacivali neku organizovanu turu (za koju smo isto uspijeli dobiti popust), pa samo obecali da cemo im poslati reportazu.  ;D

cok guzel,  пробаћемо и ми, па како буде..... убедићемо их већ некако......

хвала и поззз....

Barselona> sveze informacije

FREE > Muzej cokolade (dobije se i cokoladica 70% kakaa  clap.gif' alt=':clap:'>), Casa Batllo (dobije se i audio guide), La Pedrera (ulaz free, naplacuju dodatno audio guide), Muzej severnoamericke kulture (manje poznat, prekoputa Pikasovog muzeja), Cosmo Caixa (muzej nauke), Dali muzej u Figuerasu, Spansko selo

Ne moze> Pikasov muzej, traze potvrdu iz turisticke agencije. Druga opcija, nedeljom od 3pm besplatan ulaz, preporucujem da se ranije ode na mesto zlocina, jer su redove ogromni nedeljom.

Popust> Aquarium

ukoliko se setim jos necega javljam :)

@masha

Koliki je popust u akvarijumu?

Koju/kakvu si press karticu koristila?

Kakve veze ima turisticka agencija sa press karticom?

poz  :mah:

@masha

Koliki je popust u akvarijumu?

Koju/kakvu si press karticu koristila?

Kakve veze ima turisticka agencija sa press karticom?

poz  :mah:

U akvarijumu bedan popust od 10 ili 15% (cena karte je inace skoro 18E). Sto se tice akvarijuma...moram  priznati da nas nije preterano odusevio i da mi se cini da je prica o njegovoj fantasticnosti malo naduvana...:)

Standardna press fejk :) mislim da sam pozadinu uzela od nekog sa sajta ko je okacio svoju pa malo preradila : )

Mislila sam turisticka organizacija , ne agencija, lapsus :?.

Traze potvrdu od turisticke organizacije grada da si novinar :)

Машо, хвала за ове информације, заиста су вредне .....  klanj::

али, оба пута си написала ТА, тако да сам скапирао ОД КОГА траже потврду, али не и ЗАШТО од њих, јер је логично да ти траже потврду од РЕДАКЦИЈЕ!!!!!

ма пусти их, шпанска посла.....

и, како је било у Гаудијевом граду?

Skoro sam zavrsila copy-past-ovanje sa cele teme u jedan word document sa free ili ulazom sa popustima na "press karticu". Podelu sam izvrsila po zemljama ali prilicno je praznjikavo jer, kao sto rekoh, ispada da ima mnogo podataka a u  stvari se mnoge informacije ponavljaju.

E sad...kada zavrsim, trebalo bi neko od moderatora da preuzme na sebe da dopunjuje tabele kako ko dopise neku novu destinaciju...i da okaci u sekciju za skidanje da ljudi mogu da preuzimaju..stampaju....

..ili to mozda i nije pametno?  :? :?

паметно је, и ја гласам ЗА....

п. с. за труд -  klanj::

OK svi smo skontali da PRESS radi skoro u svim muzejima.

Da li je neko probao da je upotrebi za nesto drugo? Recimo da udje na neku manifestaciju? U neku fensi lokal? Da muva ribu? Ja sam bas bio na nekom koncertu i video divnu pevacicu i reko da je ,,intervjuisem'' kad ono kartica ostala u srbiji...

Mozda sam ovo vec negde i napisao, ali, ponovicu. Jedan moj drugar je pre par godina dobio akreditaciju da prisustvuje nekom sajmu aviona, aeronautike ili sta vec u Parizu. To je valjda jedna od najvecih svetskih smotri tog tipa, a posto je to i njegova struka, naravno da je bio odusevljen. Napravio je neku press legitimaciju, uredno poslao 1-2 meseca unapred na mejl organizatora i odobrena mu akreditacija. Pritom je uzivao u VIP statusu, zalazio gdegod je hteo, prisustvovao raznoraznim koktelima...

sve sam copy-pastovala....

kome saljem word?

na moje neprijatno iznenadjenje....uopste nema mnogo lokacija i informacija....

Mozda ako se postavi interaktivno  tabela, znace ljudi sta fali i sta da se dopise...Garantovano je neko od nas obisao jos ihaha mesta...

moze meni, moze meni, za privatne svrhe.....  flowers::

imas mejl na profajlu....  :blob:

sve sam copy-pastovala....

kome saljem word?

na moje neprijatno iznenadjenje....uopste nema mnogo lokacija i informacija....

Mozda ako se postavi interaktivno  tabela, znace ljudi sta fali i sta da se dopise...Garantovano je neko od nas obisao jos ihaha mesta...

posalji na [email protected] :)

ha ha.

da, vıdım da je sad ıspalo smesno kako nema nıkakvıh pravıh podataka......

alı, evo tı apdejt - u Stambolu nas nısu pustılı u Topkapı - platılı smo 20 lıra ılıtı 10 e....

alı zato u Aja Sofıjı ı Dolmabahçeu 'radı'.....

ı to jos kako!!!!!!

a Dolmabahçe tı je kao Topkapı pa puta mılıon!!!! dakle - ako nemate vıska para (kao mı) pravac tamo......

a dzamıja smo obıslı nekolıko - jer je ulaz za dz - ı zaısta je svaka lepa na poseban nacın, alı to je vec neka druga prıca....

plus, Sulejmanıja renovıraju, tako da nju nısmo nı vıdelı, a kazu da ona

ıma najlepsı enterıjer!!!! tako da nam ne gıne jos jedan odlazak u Stambol.....

selamlar....  :mah:

• 1 month later...

дивна идеја, Волфи, ја подржавам!!!!!

можда да почнемо и сами, па да им дамо завршен фајл, да не каже неко да хоћемо све на готово....

ја могу да дам свој допринос што се тиче Беча - уласци су фри за галерију Албертину, а за дворце Шембрун, Белведер и Хофбург - такође фри, само мораш да им пошаљеш мејл нешто раније и да се најавиш.... У Шембруну и Белвередру није дозвољено сликање....

Обилазак опере је такође фри са картицом, али сам се ја зезнуо.... Наиме, званично сам контактирао ПР-а, тражећи карту за Кармен и обилазак зграде. Човек ми се фино извинио и рекао да су карте продате месецима унапред, јер је гостовала (њима чувена) Ана Нетребко.... а обилазак зграде може.....

но, ја сам се потрес'о због тога што ме није пустио на Кармен, па не хтедох чак ни у обилазак зграде, из револта, па не уписах његово име.....

кад тамо, зграда је нешто савршено, изгледа још боље него на сликама...... и тако ја уђох..... рекох оној тети на шалтеру "ваш ПР...... бла, бла, каже може џабе улаз, --- она мени --- јел имате ви то написмено, ко вам је рекао ----- ја њој - најн, али ваш ПР..... ---- на крају она ---- не вреди, мора папир.... могу да вам дам студентску карту од 3е (пуна је ваљда 5 или 6), ја рекох --- може, и тако и би!!!

друга је ствар што сам то јутро поранио да у интернет кафеу скинем фотке са картице на усб и испразним исту, а интернет кафе није радио, а ниједну фотку нисам хтео да избришем..... па тако остах без слика из зграде опере.......

диванразлог да се поново вратим у Беч..... овога пута, са папиром и именом ПР-а...... :roll:

Sa  koje mail adese si slao mail  i koliko unapred