Jump to content

Featured Replies

мислим да сам добро разумео питање - са које адресе сам послао мејл --- одговор је, са моје личне, на џ-мејлу, отприлике 2 недеље раније, како би имали форе да ми одговоре....

мада, некако ми је логичније да ме питаш - на коју адресу сам послао, али - то је већ тајна...    ;)

кад путујеш?

уживај.....

• 3 weeks later...

Dobro si razumeo pitanje, na koju adresu znam i ja.

Samo mi nije jasno kako su ti odgovorili na gmail, zar ne bi trebalo da provere "novinsku kucu"?  I ako moze info sta si im napisao? klanj::

Nazalost promenjena ruta, umesto u Becu, Bozic u Budimpesti, za Bec cekam lepse vreme, ali informacije su uvek korisne.

sreca je na nasoj strani jer na trulom zapadu  jos nisu paranoicni pa tako racunaju da moze i sa privatnog mail-a da se posalje poruka. Btw, ja znam nekoliko novinara i svi imaju g, hot i ostali mail....niko ne pise sa @blic.rs...i sl...

да, Волфи, у праву си, мада, имајући у виду колико туриста обилази све то што је и нама новинарима занимљиво, могу они себи да приуште да с времена на време пусте неколико људи гратис....

пчелице, како год, мени се Будимпешта најмање допала, а овог пролећа сам био на мини тури Б-пешта -Братислава - Беч....

Братислава ме је пријатно изненадила, а у Бечу ми је мањкало још неколико дана.....

но, биће прилике.....

не брини, нико ништа не проверава, само напиши да си новинар из Београда/Србије, ја чак нисам наводио ни име куће за коју радим, само напишеш да долазиш у тај и тај прелепи град, пишеш репортажу о њему, и желиш да један део посветиш нпр. Шембруну, Албертини, Белведеру.....

срећно.....

Planiram da narucim profi plasticnu karticu ovde: fullidentity.com
Je li neko probao slicno?

Press kartica za Schonbrunn mi nije uspela, mora 3 dana ranije da se najavi preko emaila(tako reče devojka na ticket counteru) ;

Prilicno "otuzno" im deluju te profi kartice.

::artist:  je sam  :blob:

Sto otuzno? Treba mi kartica jako dobrog kvaliteta, ne za ovu press zavitlanciju, vec za nesto drugo ozbiljnije.

Lose sam se izrazila.

Ajd ovako : ne vidim nista vise "profi" u tim karticama od mnogih koje sam videla od drugara forumasa a izasle iz samoproizvodnje. Ne mogu a da ne konstatujem da su nase (MM i moja) Press kartice profi-profi u odnosu na te sa sajta.

Kao sto sajt i ima za cilj....tako preporuka i za kartice. procices jeftinije, naucices malo da radis u PS-u, imaces svojih ruku delo tako da ako se izgubi, izgrebe, neko ti je ukrade...imas u folderu istu i za 75din je uradis sa plastificiranjem a za 180 na plastici.

Nista licno, moj savet. Na posletku, uvek bude onako kako sam odlucis.

P.s. nadam se da ne mislis nesto bas bas bas protivzakonito. Bojim se da tu nece pomoci bilo koja profi kartica sa bbilo kog sajta. Iole ozbiljnije firme imaju magnet ili cip na karticama ciji sadrzaj nikad neces moci da nasnimis.

Za ove sitne prevare koje su nama ustedele 170e na dva putovanja u Portugal i Spaniju.....kucna radinost je majka.

Poz  zvizhd

Treba mi na plastici, ali nemam stampac za to. Hocu da pribavim studentsku karticu da bih kupovao jeftinije karte za lokalni prevoz. Ja sam diplomirao, pa bih skenirao karticu drugara, izmenio sliku i podatke i odstampao. Kartica ima 2 magnetna dela pozadi i hologram, ali za svrhe prevoza je to nevazno, kontrolori samo pogledaju karticu spreda, a na tom prednjem delu nema nikakve zastite.

Zivim u Australiji pa bi mi ovakva kartica ustedela oko 700 dolara godisnje.

uco sam da ima mesto u novom sadu gde moze isto  da se uradi, tacnije postoji firma koja stancuje kartice za firme i tako to.

Ajde posalji mi naziv firme posto imam rodjaka u NS koji bi to mogao da proveri. Ne bih da stampam unutar Australije jer bi svaki stampar znao da je ilegalno.

Hvala na trudu, ali ovo je vec nesto drugo. Ne trebaju mi cipovi, magnetne trake, hologrami i slicno, samo kvalitetna stampa na plasticnoj kartici, nista vise.

• 2 months later...

Pozdrav svima,

prvo, ne mogu da verujem koji sam konj bio svih prethodnih godina, dosta toga sam obišao i pukao silne pare na ulaznice.. pa evo da vam se svima javno zahvalim, otvorili ste mi oči!  kiklop

treba mi mala pomoć vezana za ove kartice, napravio bih sam, al nit imam fotošop, nit imam znanja za rad na njemu.. :cry22:

da li bi neko bio voljan da mi pomogne i napravi mi karticu, naravno uz naknadu ili mi bar da neke smernice za rad na ovim linkovima za press legitimacije koji su ljudi već kačili, bio bih mu neizmerno zahvalan?!

i još jedno pitanje,

vidim da kartica prolazi bez problema na ogromnom broju mesta, ali da li ste bili u situaciji da vas ide dvoje troje na identične press kartice, da ste kao iz iste redakcije, pošto uglavnom putujem sa devojkom.. da li bi njoj trebao napraviti drugačiju karticu, ili potpuno istu?

Hvala svima unapred na odgovorima! :)

Pozdrav svima,

prvo, ne mogu da verujem koji sam konj bio svih prethodnih godina, dosta toga sam obišao i pukao silne pare na ulaznice.. pa evo da vam se svima javno zahvalim, otvorili ste mi oči!  kiklop

treba mi mala pomoć vezana za ove kartice, napravio bih sam, al nit imam fotošop, nit imam znanja za rad na njemu.. :cry22:

da li bi neko bio voljan da mi pomogne i napravi mi karticu, naravno uz naknadu ili mi bar da neke smernice za rad na ovim linkovima za press legitimacije koji su ljudi već kačili, bio bih mu neizmerno zahvalan?!

i još jedno pitanje,

vidim da kartica prolazi bez problema na ogromnom broju mesta, ali da li ste bili u situaciji da vas ide dvoje troje na identične press kartice, da ste kao iz iste redakcije, pošto uglavnom putujem sa devojkom.. da li bi njoj trebao napraviti drugačiju karticu, ili potpuno istu?

Hvala svima unapred na odgovorima! :)

biraj http://www.google.com/images?q=press+card&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1440&bih=809

preporucujem ti da napises da si ti novinar a ona fotograf, ili oboje novinari. Mislim da nije problem.

E da gledaj da koristis cirilicu jer se svi izgube kad je vide. :D Cuo sam da je neko dokazao da je student tako sto je pokazao zdravstvenu knjizicu.  :D

ми смо пролетос у Стамболу без проблема ушли у Аја Софију и Долмабахче сараји, а било нас је 4-ица, са истим картицама, тако да то није проблем -

ако их баш занима зашто је потребно 4-оро људи да напише репортажу, јер, шатро - то "радимо" - само им рекни да је остале уредник частио наградним путовањем због доброг рада и владања...  :party:

што се тиче ћирилице, јесте да је и ја готивим више од латинице, али - ако желиш да будеш "интернационални новинар", онда мораш да напишеш и на енг. International press card, што крупнијим словима и - врата су ти углавном отворена.... и бесплатна.....

п. с. ако се не снађеш другачије, а близу си БГ-а, вољан сам да помогнем око картица.... цијена - права ситница:  :pivoooo:

;)

Моја прес картица је мојих руку дело али је валидна јер имам званични печат фирме :) Пише крупно PRESS, моја фотка и којешта написано на енглеском. :D

Шљака :)

имам званични печат фирме

ха, ха, које фирме???

имам и ја, "Вет"-нешто, и да, има везе са ветерином, а не са новинарством...  :blob:

имам званични печат фирме

ха, ха, које фирме???

имам и ја, "Вет"-нешто, и да, има везе са ветерином, а не са новинарством...   :blob:

uuu bre ti mozes i prasice na pijaci da prodajes!