Jump to content

Featured Replies

Inače su u prethodnih nedelju dana doneli odluku da svi turisti moraju da imaju dokaz o minimalno dve vakcine

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2477394/covid-jab-rules-for-travellers-confirmed 

onda par dana kasnije su promenili odluku: 

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2478482/govt-u-turns-on-covid-vaccination-rule-for-visitors 

Ne znači da neće opet imati neku ideju, pa obratite pažnju i na to 

On 1/13/2023 at 11:33 AM, NixyJungle said:

Već sam produžio. Izvadiću novu u Kambodži. Ionako uživo traže manje dokumentacije. Verovatno mi neće trebati rezervacija avio karte s obzirom da apliciram Kambodži. 

samo pazi da ne ulazis nazad na Tajland preko granicnog prelaza Poi Pet, jer su tu zajebani, znaju cesto da ne puste ljude, iako imas validnu vizu...cak i lupe pecat u pasos za zabranu ulaska u zemlju na odredjen period..desavalo se ljudima kojima je to bila tek druga turisticka konsekutivna viza, kao sto ce biti u tvom slucaju..naravno, obrazlozenje je da ti nisi turista, nego da na tajlandu nesto radis...njihova slobodna procena naravno, imaju pravo...

ako dolazis iz kambodze, najbolje avionom, jer na aerodromima nikad tako ne vracaju ljude...takodje bih ti preporucio laos, jer su i tamo skroz opusteni na granici, tj. ljudi ne prijavljuju da ih vracaju tajski carinici..ne vracaju ni sa granice sa malezijom, ali tu je naravno problem za srpske drzavljane da udju u maleziju, jer nam treba viza..

On 1/14/2023 at 11:33 PM, bam-bam said:

samo pazi da ne ulazis nazad na Tajland preko granicnog prelaza Poi Pet, jer su tu zajebani, znaju cesto da ne puste ljude, iako imas validnu vizu...cak i lupe pecat u pasos za zabranu ulaska u zemlju na odredjen period..desavalo se ljudima kojima je to bila tek druga turisticka konsekutivna viza, kao sto ce biti u tvom slucaju..naravno, obrazlozenje je da ti nisi turista, nego da na tajlandu nesto radis...njihova slobodna procena naravno, imaju pravo...

ako dolazis iz kambodze, najbolje avionom, jer na aerodromima nikad tako ne vracaju ljude...takodje bih ti preporucio laos, jer su i tamo skroz opusteni na granici, tj. ljudi ne prijavljuju da ih vracaju tajski carinici..ne vracaju ni sa granice sa malezijom, ali tu je naravno problem za srpske drzavljane da udju u maleziju, jer nam treba viza..

Još uvek se dvoumim gde da vadim novu vizu. 2011. sam izvadio u Vientianu za 2 dana, sad čitam na netu, kažu bar 3 treba. To je isto ok. Ne znam kako je u Pnom Penu, nisam još tražio info na netu. Trenutno sam u Chiang Mai-u. Ako se zadržim ovde duže od planiranog, može da se desi da odavde odem za Laos pa tamo da vadim vizu. Hteo sam ponovo do Luang Prabanga jer mi je taj grad ostao u lepo sećanju, ali u lošem sećanju su mi ostali putevi po Laosu pa ne bih da ponovo rizikujem one provalije pored raspalih puteva.

Što se tiče graničnih prelaza, mislio sam da u Kambodžu uđem na Khlong Yai jer mi je odatle najbliži Pnom Pen, izvadim vizu, pa u Siem Reap i onda busom za Bangkok, pretpostavljam baš preko te granice koju si spomenuo da izbegavam. Za to vraćanje sam čuo i ja, ali uglavnom kad ovi što im ne treba viza rade visa run i ne ostanu bar jedan dan u Kambodži nego se vrate istog dana. Hvala za predlog za let. Nije mi ni palo na pamet da ima avio linija između Kambodže i Tajlanda jer su veoma blizu.

Javljam ovde svakako kako je za vizu kad je budem izvadio.

Pozdrav.

Edited by NixyJungle

18 hours ago, NixyJungle said:

Još uvek se dvoumim gde da vadim novu vizu. 2011. sam izvadio u Vientianu za 2 dana, sad čitam na netu, kažu bar 3 treba. To je isto ok. Ne znam kako je u Pnom Penu, nisam još tražio info na netu. Trenutno sam u Chiang Mai-u. Ako se zadržim ovde duže od planiranog, može da se desi da odavde odem za Laos pa tamo da vadim vizu. Hteo sam ponovo do Luang Prabanga jer mi je taj grad ostao u lepo sećanju, ali u lošem sećanju su mi ostali putevi po Laosu pa ne bih da ponovo rizikujem one provalije pored raspalih puteva.

Što se tiče graničnih prelaza, mislio sam da u Kambodžu uđem na Khlong Yai jer mi je odatle najbliži Pnom Pen, izvadim vizu, pa u Siem Reap i onda busom za Bangkok, pretpostavljam baš preko te granice koju si spomenuo da izbegavam. Za to vraćanje sam čuo i ja, ali uglavnom kad ovi što im ne treba viza rade visa run i ne ostanu bar jedan dan u Kambodži nego se vrate istog dana. Hvala za predlog za let. Nije mi ni palo na pamet da ima avio linija između Kambodže i Tajlanda jer su veoma blizu.

Javljam ovde svakako kako je za vizu kad je budem izvadio.

Pozdrav.

ima letova naravno, iz siam reapa i pnom pena, i jeftini su...bar su bili pre korone...ima jedan granicni prelaz izmedju kambodze i tajlanda koji je severno, on je ok, zaboravih kako se zove..ali nije bas na putu za bkk...taj koji ide od piam reap-a ka bkk je najzajebaniji...verovatno bi prosao, ali nikad se ne zna sa carinicima, sta im dune u trenutku...a posto se masaljudi zali, onda znaci da ga ipak treba izbegavati ako je moguce...

fora je da ti kad izadjes sa tajlanda, i ako imas vizu za jedan ulaz, dobijas pecat za re-entry, dok ti je viza jos u vaznosti..to sigurno znas...ti ljudi sa re-entrijem prolaze bez problema, ali ovi sto im je istekla viza, tj. istice tad kad prelaze, ili ovi sa visa exemption, su vec u nezgodnijem polozaju

Evo dobio sam i ja e-vizu , predao 5 januara, danas je 16ti januar. Od papira sam predao:

-slike, sken pasosa
-sken zadnjih 12 meseci putovanja

-index prva strana i zadnji polozen ispit (cist kao dokaz da zivim u SRB nije bilo neophodno)

-trenutno stanje (ne izvode za 3 meseca) samo trenutno stanje koje je bilo 1600e

-sve letove (iz tajlanda mora LET ne autobus, to su mi rekli cak i telefonom u Atini, i trazili su dodatne dokumente), moj let je bio za Kambodzu Siem Reap

- 3 dana bookinga na Krabiju - (samo rezervacija ne placeno) 

On 1/16/2023 at 6:55 PM, bam-bam said:

fora je da ti kad izadjes sa tajlanda, i ako imas vizu za jedan ulaz, dobijas pecat za re-entry, dok ti je viza jos u vaznosti..to sigurno znas...ti ljudi sa re-entrijem prolaze bez problema, ali ovi sto im je istekla viza, tj. istice tad kad prelaze, ili ovi sa visa exemption, su vec u nezgodnijem polozaju

Nisam baš siguran da sam razumeo šta si hteo da kažeš. Kako to dobijam pečat za re-entry kad mi je viza za jedan ulazak? Vizu sam produžio mesec dana i dobio sam pečat za produženje. Važi do 23. februara. Planiram ili 23. ili 22. da izađem. Biću nedelju do deset dana u Kambodži. Ne bi trebalo da prave problem za povratak. Kad se ponovo vratim na Tajland idem na jug na ostrva tako da ću svakako da gledam neki let. Ne mogu da se akam busevima po 15 sati :)

9 hours ago, NixyJungle said:

Nisam baš siguran da sam razumeo šta si hteo da kažeš. Kako to dobijam pečat za re-entry kad mi je viza za jedan ulazak? Vizu sam produžio mesec dana i dobio sam pečat za produženje. Važi do 23. februara. Planiram ili 23. ili 22. da izađem. Biću nedelju do deset dana u Kambodži. Ne bi trebalo da prave problem za povratak. Kad se ponovo vratim na Tajland idem na jug na ostrva tako da ću svakako da gledam neki let. Ne mogu da se akam busevima po 15 sati :)

nema veze ako ti je viza za jedan ulazak, ako ides u susedne zemlje tajlanda, mislim da vazi za ceo ASEAN region, prilikom izlaska sa tajlanda mozes da odes u posebnu kancelariju kod granicnog prelaza, gde ti lupe re-entry pecat, tako da mozes da se vratis nazad na tajland....ovo se placa, 2019. je bilo 1000 bahta, i sve mora da se obavi pre nego sto izadjes sa tajlanda, tj. dobijes njihov izlazni pecat...time ti oni prakticno izdaju novi ulazak na staroj vizi, iako je ona vazila za samo jedan ulazak, ali ti time ne produzavaju datum vazenja vize...znaci mozes da se vratis na tajland sve dok ti je viza validna, do tog datuma, ali ne i dalje od toga....u sv. slucaju to za tebe ne vazi, jer ces ti izaci sa tajlanda na samom kraju vazenja vize ( tj. njenog produzenja u imigracionom), tako da ne mogu da ti lupe re-entry, jer neces imati vremena da se ponovo vratis...

evo ti primer: ako ti viza ( tj. njeno produzenje,) vazi do 23. februara, ti mozes da krenes na put u kambodzu tipa 20. februara, lupe ti pecat za re-entry, udjes u kambodzu istog dana, 20og, ostanes 2 dana u kambodzi i vratis se na tajland 22.februara..uci ces na taj re-entry pecat, i onda imas jos dan fore boravka na tajlandu, posle moras da ga napustis...ovo cesto koriste turisti koji idu na tajland na odmor npr. i onda na kraju svog odmora skoknu do angkor vata par dana, i posle se vrate na tajland jer im iz bankoka ide avion za povratak kuci...

16 hours ago, bam-bam said:

nema veze ako ti je viza za jedan ulazak, ako ides u susedne zemlje tajlanda, mislim da vazi za ceo ASEAN region, prilikom izlaska sa tajlanda mozes da odes u posebnu kancelariju kod granicnog prelaza, gde ti lupe re-entry pecat, tako da mozes da se vratis nazad na tajland....ovo se placa, 2019. je bilo 1000 bahta, i sve mora da se obavi pre nego sto izadjes sa tajlanda, tj. dobijes njihov izlazni pecat...time ti oni prakticno izdaju novi ulazak na staroj vizi, iako je ona vazila za samo jedan ulazak, ali ti time ne produzavaju datum vazenja vize...znaci mozes da se vratis na tajland sve dok ti je viza validna, do tog datuma, ali ne i dalje od toga....u sv. slucaju to za tebe ne vazi, jer ces ti izaci sa tajlanda na samom kraju vazenja vize ( tj. njenog produzenja u imigracionom), tako da ne mogu da ti lupe re-entry, jer neces imati vremena da se ponovo vratis...

evo ti primer: ako ti viza ( tj. njeno produzenje,) vazi do 23. februara, ti mozes da krenes na put u kambodzu tipa 20. februara, lupe ti pecat za re-entry, udjes u kambodzu istog dana, 20og, ostanes 2 dana u kambodzi i vratis se na tajland 22.februara..uci ces na taj re-entry pecat, i onda imas jos dan fore boravka na tajlandu, posle moras da ga napustis...ovo cesto koriste turisti koji idu na tajland na odmor npr. i onda na kraju svog odmora skoknu do angkor vata par dana, i posle se vrate na tajland jer im iz bankoka ide avion za povratak kuci...

Aha, ovo definitivno nisam znao niti imao pojma da može. Ovo može čak i za nas (Srbija)? Da, meni ovo svakako ne znači ništa trenutno, ali svakako korisna informacija za ubuduće. Hvala.

5 hours ago, NixyJungle said:

Aha, ovo definitivno nisam znao niti imao pojma da može. Ovo može čak i za nas (Srbija)? Da, meni ovo svakako ne znači ništa trenutno, ali svakako korisna informacija za ubuduće. Hvala.

što " čak i za nas” ? pa nismo mi neka specijalna sorta prokažena po svetu haha....naravno da važi i za nas ?,.važi za sve, koliko ja znam...a sam sam vise puta koristio ovu mogućnost, ja sam državljanin srbije

kako ste uspeli da platite vizu online?

kad sam zavrsio ceo proces aplikacije, i otisao na payment, izadje mi neka stranica za Kasikorn banku, pise- payment controller, merchant portal, i onda ispod mi traze da unesem email i password, i na kraju da kliknem sign in...koji emali i passward kad je nemam veze sa tom bankom? kad upisem email i password od samog sajta za aplikaciju za vizu- pise mi error

kako se vama pojavilo na paymant page?

18 hours ago, bam-bam said:

što " čak i za nas” ? pa nismo mi neka specijalna sorta prokažena po svetu haha....naravno da važi i za nas ?,.važi za sve, koliko ja znam...a sam sam vise puta koristio ovu mogućnost, ja sam državljanin srbije

Zato što nama treba viza, a nekih 60+ zemalja može bez vize na 45 dana pa sam mislio da možda za nas važe drugačija pravila kad je već za vuzu drugačije.

3 hours ago, NixyJungle said:

Zato što nama treba viza, a nekih 60+ zemalja može bez vize na 45 dana pa sam mislio da možda za nas važe drugačija pravila kad je već za vuzu drugačije.

ne, pa taj re-entry i vazi samo za one koji imaju vizu...i drzavljani drugih zemalja kojima ne treba viza, vade vizu ukoliko zele duze da ostanu, jer viza ima vaznost 60 dana+ 30 produzenje u imigracionom, dok je tih 60-ak zemalja bilo oslobodjeno vize samo za boravak do 30 dana , i nisu mogli da produzavaju boravak u imigracionom za jos 30..to je moglo samo uz vizu...ove zime je tajland povecao bezvizni rezim nekim zemljama na 45 dana, da bi se oporavili posle korone i privukli vise turista..tako da je ovo specificna godina...ali pre korone, englezi ,nemci itd. koji su zeleli duze da ostanu na tajlandu od mesec dana, isto su vadili vizu...nije moglo da se udje na bezvizni rezim, da posle mesec dana odes do malezije i odma se vratis nazad na tajland...to je sljakalo samo uz pravu vizu..

4 hours ago, Lazar said:

Meni nije tražilo nikakav password, samo broj kartice. Ali sam morao triput da pokušavam, i prošlo je tek sutradan, nešto im se sistem bagovao. Da li govorimo o https://thaievisa.go.th/

da, isti sajt je u pitanju...stalno mi izbacuje stranicu kasikorn banke, kao ona je neki payment controller, i trazi mi email i password, da bi se ulogovao...naravno, ja nikakve veze sa kasikorn bankom nemam i ne mogu da se ulogujem...cekacu ponedeljak pa cu zvati ambasadu..

btw, probao sam i na mobilnom, i tu mi je pisalo isto, samo sto je jos pisalo i da je meintenance stranice

a da li mozete da pogledate receipt koji ste sigurno dobili posle uspesnog placanja...da li pise da je nesto uplacivano preko Kasikorn banke? morala bi da se pomene u racunu, ako nesto oko placanja ide preko njiih

Ne znam kako to bas tehnicki ide, ali moguce da placanja idu preko te banke, pa se zato pojavljuje. Desavalo mi se kod nekih online placanja u Srbiji da ide preko Intese ili Raiffeisena. Ali, neobicno je da traze da se ulogujes, bice da imaju nekih problema. Probaj eventualno u nekom drugom browseru, mozda incognito mod, ili tako neke nebuloze, mozda prodje?

1 hour ago, Dragance said:

Ne znam kako to bas tehnicki ide, ali moguce da placanja idu preko te banke, pa se zato pojavljuje. Desavalo mi se kod nekih online placanja u Srbiji da ide preko Intese ili Raiffeisena. Ali, neobicno je da traze da se ulogujes, bice da imaju nekih problema. Probaj eventualno u nekom drugom browseru, mozda incognito mod, ili tako neke nebuloze, mozda prodje?

Sad kad bi mogao da nakacim sliku da vidite, nikad nesto slicno nisam video...

Zasad je isto, probacu sutra ponovo, a u ponedeljak cu da zovem ambasadu, ako se ne promeni..

to sto mi je pisalo kad sam sa mobilnog pokusavao- da je neki meintenance , pa da vidimo dal ce se nesto promeniti..

al bas me zanima sta je pise na racunu koji stigne posle placanja, jer ako se pominje kasikorn banka, onda je to definitivno nesto vezano za odrzavanje sajta banke..jer ja kad pritisnem payment button, dok sam jos uvek na sajtu ministarstva, prebaci me na link kasikorn banke

16 hours ago, Lazar said:

Piše KASIKORN BANK PLC HKG 

hvala, onda je jasno..placanje ide preko kasikorn banke, pa se napravio neki bag....ili banka radi neko opsezno odrzavanje sajta, stagod..

samo da javim za vizu..jutros sam ponovo pokusao da platim, i sad mi se umesto te kasikorn log in stranice pojavila ona normalna stranica za uplatu, sa podacima za karticu itd...

tako da sam uspeo da uplatim, proslo sve, i dobio racun na kom takodje pise, kao sto mi je Lazar napisao, Kasikorn banka .

znaci, definitivno je bio ili neki bag ili su iz banke sredjivali sajt...ali je to bas dugo trajalo, 2 i po dana, malo neozbiljno od strane tajlandskog ministarstva inostranih poslova da dozvoli tako nesto, i toliko dugo 

Na mojoj vizi za Tajland piše ovo:

Date of grant 19 January 2023
Visa must be used by 18 April 2023

Ne mogu da nađem nijedan datum koji bi označavao početak važenja vize. Da li to znači da mogu da uđem bilo kada nakon 19. januara, tj. da viza kreće da važi od tog datuma kada je izdata? 

28 minutes ago, Lazar said:

Na mojoj vizi za Tajland piše ovo:

Date of grant 19 January 2023
Visa must be used by 18 April 2023

Ne mogu da nađem nijedan datum koji bi označavao početak važenja vize. Da li to znači da mogu da uđem bilo kada nakon 19. januara, tj. da viza kreće da važi od tog datuma kada je izdata? 

ne, viza ti vazi od onog datuma otkad udjes u zemlju, pa narednih 60 dana...a moras da udjes u zemlju do 18.04.2023..

Da da, na to mislim. Da mogu da uđem bilo kada između 19. januara (date of grant) i 18. aprila. Zato što sam tražio od 2. februara, ali bih ipak da idem malo ranije. A vidim da se taj moj 2. februar nigde ni ne pominje u vizi. 

30 minutes ago, Lazar said:

Da da, na to mislim. Da mogu da uđem bilo kada između 19. januara (date of grant) i 18. aprila. Zato što sam tražio od 2. februara, ali bih ipak da idem malo ranije. A vidim da se taj moj 2. februar nigde ni ne pominje u vizi. 

da, 3 meseca ti je rok da udjes na tajland, od trenutka izdavanja vize..a u zemlji mozes da ostanes 2 meseca sa tom vizom, i mozes da produzis jos mesec dana u imigracionom, cijih kancelarija ima manje vise svuda po tajlandu...ako zelis da ostanes duze od 3 meseca, onda moras da izadjes iz zemlje, i apliciras iz inostranstva za novu vizu...e sad, to sto smo predhodno komentarisali sa Nixy Jungle, kapiram da to mozes ponovo da odradis online, samo nakacis licnu kartu, i avio kartu za ulazak i izlazak sa Tajlanda....jedino je pitanje dal bi ambasada u Atini pravila neko pitanje kako u tako kratkom roku trazis ,2 vize, tako da je verovatno bolja opcija uzeti papirnu vizu u konzulatima u okolnim zemljama, iskulirati tamo 3-4 dana, i vratiti se na Tajland ( ali nikako preko granicnog prelaza Poi Pet sa Kambodzom heh)..cisto savet ako hoces da ostanes duze...

Pozdrav

Vidim za Tajland da od Novembra mogu e-vize da se izvade i da traze finansijska sredstva.

Potvrda o zaposlenju / finansijama - jedan pdf ili max. 4 skena u boji

Potvrda o zaposlenju na engleskom jeziku sa navedenim primanjima u poslednja tri meseca, adresirana na Royal Thai Embassy Athens ili Izvod iz banke o sredstvima na računu u poslednja tri meseca ili poslednji ček od penzije. Studenti treba da upload-uju sken index-a, tj. stranica sa slikom i podacima

Ovo traze,zadnja 3 meseca primanja ili sredtva na racunu u zadnja 3 meseca

Da li je neko skoro vadio vizu da podeli iskutva,ja izdajem halu a i freelancer sam.

Zanima me koliko para traze da se pokaze na racunu da bi bilo ok i dobio vizu,ja planiram da ostanem mesec dana

Hvala

5 hours ago, Aleksandar_Barbosa said:

Pozdrav

Vidim za Tajland da od Novembra mogu e-vize da se izvade i da traze finansijska sredstva.

Potvrda o zaposlenju / finansijama - jedan pdf ili max. 4 skena u boji

Potvrda o zaposlenju na engleskom jeziku sa navedenim primanjima u poslednja tri meseca, adresirana na Royal Thai Embassy Athens ili Izvod iz banke o sredstvima na računu u poslednja tri meseca ili poslednji ček od penzije. Studenti treba da upload-uju sken index-a, tj. stranica sa slikom i podacima

Ovo traze,zadnja 3 meseca primanja ili sredtva na racunu u zadnja 3 meseca

Da li je neko skoro vadio vizu da podeli iskutva,ja izdajem halu a i freelancer sam.

Zanima me koliko para traze da se pokaze na racunu da bi bilo ok i dobio vizu,ja planiram da ostanem mesec dana

Hvala

pa odgovorio ti je @beograd28 na predhodnoj strani- da je stavio izvod iz banke na 1600 evra, i bez 3 meseca, samo trenutno stanje..

ja sam isto skenirao izvod samo sa trenutnim stanjem na racunu, oko 2500, bez ta 3 meseca..ali ostajem duze, oko 2 meseca, bar sam tako upisao..

koliko znam, oni traze minimum 20000 bahta da imas na racunu, to ti je malo jace 600 evra...

ne treba prevod racuna u banci..