Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, interesujeje me dali je neko upućen ili ne imao isti slučaj kao ja, naime kada sam se vraćao I belog sveta, mađarima sam platio kaznu,i sem doviđenja I udarnog pečata sa slovom H u gornjem levom uglu, niko mi nije rekao da sam dobio neku zabranu, pa ne interesuje dali to znači da imam zabranu, I ako imam kako da znam kolika je? 

Hvala u napred na odgovoru. 

• Author

210e

Na granici ima palmer gde može odma da se plati, I platio 210e,i To je to, napisali su mi kaznu, ali na tom papiru ne piše ništa o zabrani, dali mora da znači da imam zabranu, pošto nemam ništa upisano hemijskom, nego samo pečat sa slovom H? 

Najsigurnije ti je da pitas u policiji nekog.Mozda da nazoves nasu granicnu policiju u Sobotici i pitas tamo.Trebalo bi da znaju.Ili barem da te upute na nekog ko zna.

Palmer?
Ne znam šta znači H u pečatu. Stavi fotku pa da se raspitam.

Oznaka za Madjarsku?

Sent from my iTelephone using Tapatalk
  • Author

Evo slike

IMG_20180130_131123.jpg

Misliš, ili znaš sigurno,mene sad frka jer sam pročitao da je H zabrana, ali sam pročitao da je isto slovo upisano hemijskom, kod mene nema ništa hemijskom. 

Ako pričamo o "H" u gornjem levom ćošku okružen zvezdicama to je oznaka za državu prelaza. I ovako izgleda SVAKI pečat za prelaz u šengen (jedino je razlika u oznakama za državu, prevoznom sredstvu i nazivu graničnog prelaza). Tako da je ovaj pečat sasvim normalan.

• 10 months later...

Pozdrav, ljudi!  

Pomagajte, ja imam zabranu od godinu dana ulaska u EU zemlje, zabranu sam dobio od Mađara ovog meseca, zbog prekoračenja boravka na Malti. Da li mogu "skinuti" tu zabranu plaćanjem nekog advokata? Promenom imena, ili kako već? Koliko to košta otprilike, i koliko se čeka? Da li mi neko može pomoći? 

Hvala unapred svima na pomoći. 

(Novi sam na forumu, molim Vas ne zamerite, ako sam postavio temu na pogrešno mesto - Jovan Marković)

Iskreno - sumnjam.

Ako si prekoracio dozvoljeni boravak (90 dana),znaci svesno si prekrsio zakon te zemlje...ne znam kako bi te bilo koji advokat ovde (u Srbiji;ako si iz Srbije) "izvukao" iz tog problema.Stvarno ne vidim (a da je nesto legalno naravno).

Ako ti neki advokat to i obecava (tipa-daj mi novce i ja cu da ti sredim to),pre ce biti da to ili mozes i sam da uradis ili je nesto bas nelegalno.

A tek sumnjam da bi te neki advokat sa Malte izvukao (cak ne verujem ni da bi uzeo tvoj slucaj).

Postuj pravila igre i takvih problema vise nece biti (moci ces normalno da ides na Maltu svaka 3 meseca).

Edited by Laza GNR

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Zanima me ukoliko je osoba bila 6 meseci duže od dozvoljenog u zemlji EU da li se dobija zabrana isto na 6 meseci ili duže? Takođe je stigla i kazna u iznosu od 1000€. 

Unapred hvala.

• 2 weeks later...

Ta zabrana traje duze,nije vezana za to koliko si prekoracio duzinu boravka.

Mislim da je zabrana par godina (mozda 5,ali nisam siguran).Najbolje bi bilo da pozoves nasu granicnu policiju i pitas ih za detalje,trebalo bi da znaju (ili barem da te upute koa da pitas za to).

• 2 months later...

Pozdrav za sve.....

Ovako jedno pitanje. Odmah da kazem samo ako neko strucno to zna ne rekla kazala reko ovaj reko onaj. 

Sta sa osobom koja ima dvojno drzavljanstvo- dva pasosa- Srbija-BiH ili Srbija-Crna Gora. Kakav ima status boravka na teritoriji  EU....da li nakom isteka 90 dana boravka sa jednin pasosem moze da ponovo udje na teritiriju EU sa drugim pasosem? Znam da ce se reci da je to zabranjeno ali da li ima konkretan clan zakona pravilnika bilo cega donesenog u okviru boravka stranca na teritoriji EU koji zabranjuje ovo. 

Da li se zna tacan zakon i clan zakona koji izricito to tako definise tj zabranjuje? 

Hvala puno na ovome......nasao sam neka druga pitanja i odgovore koji su svakako korisni ali na ovo pitanje nisam pronasao odgovor. 

Pozdrav za sve.....

Ovako jedno pitanje. Odmah da kazem samo ako neko strucno to zna ne rekla kazala reko ovaj reko onaj. 

Sta sa osobom koja ima dvojno drzavljanstvo- dva pasosa- Srbija-BiH ili Srbija-Crna Gora. Kakav ima status boravka na teritoriji  EU....da li nakom isteka 90 dana boravka sa jednin pasosem moze da ponovo udje na teritiriju EU sa drugim pasosem? Znam da ce se reci da je to zabranjeno ali da li ima konkretan clan zakona pravilnika bilo cega donesenog u okviru boravka stranca na teritoriji EU koji zabranjuje ovo. 

Iz priče par poznanika koji imaju dvojno državljanstvo BiH i SRB u praksi je ovo takozvani "loophole" tj. rupa u pravilima, i zasada funkcioniše - 3 meseca odu u EU na srpski pasoš, zatim se vrate u SRB, pa 3 meseca uđu u EU sa BiH pasošem. Još ih nisu uhvatili tako da pretpostavljam da (zasad) ne postoji objedinjena evidencija dvojnih državljana koja se deli između EU, BiH i SRB.

Edited by basicmember

• 1 month later...

S poštovanjem, dakle imao sam zabranu od Danske za EU za prekoracenje boravka i dobio sam zabranu 2godine, zabrana mi je istekla ali kazu mi da bih morao poslati neki zahtjev za brisanje te zabrane, pa me zanima zar ona nije automatski obrisana nakon isteka te iste i ako ne da li neko zna proceduru kako da podnesem onda taj zahtjev za brisanje zabrane jer mi je istekla a putujem brzo za EU. 

Hvala unapred.

• 3 weeks later...

Postovani moze li mi ko pomoci ovde,imala sam zabranu od 3.marta 2017 do 3 marta 2019 znaci istekla je ima 5 mjeseci 17 trebam da idem za berlin kod mojih,ali me zabrinulo jer vidjela sam da nekima i postoje zabrane i da nisu siinute i ako su istekle...sta da radim