Jump to content

Featured Replies

Postovanje svima!

Imam veliki problem sa zabranom koju smo supruga i ja dobili u Svedskoj, a razlog je gubitak pasosa. U nasoj ambasadi smo dobili putne isprave da izadjemo iz Svedske i na aerodromu su nam trazili  materijalni dokaz kada smo usli u Svedsku. Putovali smo autobusom i nemamo karte, jer su i one nestale. Pasose nismo ni imali, tako da nemamo nikakvu zabranu u njima. Sta raditi?

18 hours ago, Goran sd said:

Imam veliki problem sa zabranom koju smo supruga i ja dobili u Svedskoj,

18 hours ago, Goran sd said:

Pasose nismo ni imali, tako da nemamo nikakvu zabranu u njima.

Imate ili nemate zabranu?

Kada prođe zabrana, ako je imate, možete ponovo u Švedsku.

• 4 months later...

jel se sama zabrana skine kad istekne jer imam zabranu za njemacku do 20februara ove godine jel ona sama automacki se ukloni

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pozdrav imam pitanje, istekla mi je zabrana pre nedelju dana od 4 godine koju sam dobio u Slovackoj, gde mogu da odem da mi lupe pecat da ne bih imao problema na granici? Zvao sam Slovacku ambasadu oni to ne rade

Kakav pečat?

Ako ti je istekla zabrana, nemaš je više, zar ne? Putuješ slobodno.

• 9 months later...

Mađari su mi dali zabranu dve godine,a nedavno sam se venčao sa Madzaricom kako da skinem zabranu 

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Postovanje 

Imam pitanje ako je neko prosao isto ili slicno kao ja...Bila sam na Azilu u Nemackoj i deportovana sam i dobila zabranu od 30 meseci.E sad me zanima kakva je procedura kada zabrana istekne i kada stignete u Nemackoj?Da li je neko usao u Nemackoj posle isteka zabranebez problema?Meni zabrana treba da istekne za dva meseca.
Srdacan pozdrav 

• 2 months later...

Pozdrav,

Zaista se izvinjavam, ali molim za pomoć. U pasošu imam: boravak u Nemačkoj, 7-17. februat 2020, u Sloveniji od 26.10.2020. do 22.01.2021 i 5.04.2021 do 6.04.2021. (91 dan, ali ništa mi nisu rekli). Kad ponovo mogu da idem u Sloveniju? Hvala unapred!

• 9 months later...

Pozdrav svima Mene zanima  imao Sam fals dokument I uhvatili me  ne znam koliko mi je zabrana vrv 5 godina Ali da li imam za ceo sengen ili samo za Austija

23 minutes ago, Sumadinac1923 said:

Imam zabranu 15 god za Svedsku i automatski za sengen.Da li neko zna nacin kako da je skinem.Proslo je skoro 7godina od tada

kako si dobio 15 godina jbt hahahaha

1 hour ago, Sumadinac1923 said:

Imam zabranu 15 god za Svedsku i automatski za sengen.Da li neko zna nacin kako da je skinem.Proslo je skoro 7godina od tada

Tako što sačekaš još 8 godina i onda više nećeš imati zabranu.

Dvojica u istom danu :D S obzirom koliko se samo ovakvih indijanaca javlja na ovom jednom forumu, mozemo samo da zamislimo koliki je zaista broj takvih likova, pa me cudi da i dalje mozemo u EU bez viza. 

Veruj mi da ima i gorih od nas. Sticajem okolnosti pola godine pre pandemije sam vrlo često putovao na relaciji BG - Beč autobusom i situacije kojima sam svedočio na Horgošu kad su u pitanju Albanci sa albanskim pasošima su ono... mogu komotno putopis da napišem u jedno 3 toma :-))

EU se uveliko bavi tim problemom, samo što smo mi bukvalno najmanja pretnja trenutno, ispred nas su Albanci, Gruzini i ostatak ekipe, a i Ukrajinci su još uvek relativno sveži na Annex II spisku tako da moraju još malo da se "dokazuju" :-))

Sve u svemu, da nije bilo albanskih pasoša na Horgošu, ne bih imao pojma sa koliko ozbiljnim "arsenalom" mađarska granična policija zapravo raspolaže :-)) Na prvi pogled deluju kao sasvim obični graničari, ali posle svega što sam video, ne bih se zezao sa njima ako ne moram :-))

• 2 months later...

Imam pitanje jedno!

Ako imam zabranu Dali ta zabrana stoji na pasosu ili u kompijuteru?

Zabrana ulaska u šengen stoji samo u pasošu, ali već neko vreme najavljuju da će to promeniti. Trebalo bi da promene od ove godine, uvođenjem sistema EES (Entry/Exit System) koji će biti centralizovan. Najavljuju i da onda više neće biti potrebe za pečatima u pasošu. Ali, po svemu sudeći, od toga još uvek nema ništa, a zabrana je samo u pasošu. Za svaki slučaj, nemoj više ići preko istog graničnog prelaza na kome je izdata zabrana.

https://en.wikipedia.org/wiki/Entry/Exit_System

https://www.schengenvisainfo.com/news/new-eu-system-that-replaces-passport-stamps-to-start-operating-by-2022/

• 8 months later...
On 1/29/2020 at 3:20 PM, Radovan111 said:

Zdravo hteo bih da se cisto informisem dobio Sam zabranu tjs deport U slovackoj rekli Su mi za dve nedelje Moram da napustim zemlju Ali nazalost ja Sam ostao Jos 3 meseci planiram da izvadim pasovan I da se vratis kuci kakve Su posledice na granicama??

Zdravo, pošto imam problem koji je delimično ovde diskutovan nadovezaću se da ne otvaram novi thread:
Pre nekoliko dana sam putovao u Nemačku i granična policija mi je na aerodromu pogrešno videla pečat u pasošu (6. mesec izgleda kao 9.) i ustanovili da imam samo 2 dana u Šengen zoni pre nego što prekoračim 90 dana... Pokušao sam da im objasnim da su pogrešili ali su već uneli u sistem i navodno ne može da se izmeni. 
Da bih izbegao probleme sa federalnom policijom, uspeo sam da se vratim sutradan preko Frankfurta u Srbiju. Granični policajac u Frankfurtu je uvideo nebuloznu grešku (ispada da sam bio više od 3 meseca u Grčkoj pri čemu bih odmah prekoračio 90 dana i ne bi me prethodno pustili da ulazim u Mađarsku npr.) ali mi je rekao da mu stoji u sistemu napomena. 
Da li je moguće negde uložiti žalbu, izvršiti izmenu? Ne bih baš da se ubeđujem sa graničnom policijom svaki put kad želim da putujem u Šengen zonu u narednom periodu.

Huh, nezgodno. Jedino da ti negde direktno na granici neko u sistemu to izmeni. Ako krenes sa pisanjem pisama, mejlova nekim zvanicnim institucijama (a ne znam ni kojim), potrajace verovatno isto koliko ti i treba da ti se "oslobode" dani za put, gledano 180 dana unazad. Ako ti nije bas hitno putovanje, mozda samo da sacekas da prodje neko vreme?