Jump to content

Featured Replies

Slightly OT:

Ja sam bio na kanarskim ostrvima u novembru, usao na Fuerteventura aerodromu sa srpskim pasosem koji je uredno skeniran i ispecatiran.

Sest dana kasnije letim sa Lanzarote-a nazad u London - nema nikakva pasoska kontrola na izlazu (osim sto ovi iz aviokompanije gledaju da li imaju svi pravo ulaska u UK).

Bice interesantno da li ce biti neki komentar prilikom sledeceg ulaska u Sengen zonu...koji nije u skorijem planu :laugh:

Mada, istice mi pasos u martu, pa cu mozda i promeniti pre toga.

• 2 months later...

Kako da dobijem potvrdu da nemam zabranu ulaska u zemlje Šengen zone. Nemam nikakvu zabranu

Kako i gde da uzmem potvrdu da nemam zabranu ulaska u zemlje Šengen zone. Nemam nikakvu zabranu. Ali ne znam gde potvrdu da uzmem

• 4 months later...

Pozdrav,

Mala pomoć,ako može.U martu sam otišao u Austriju na rad,sve obezbeđeno,papiri preko hrvatske firme,sve ok i regularno.Otišao 02.03. i posle dva dana(04.03.) naiđe policija i legitimisanjem i proverom ustanove da me poslodavac nije prijavio,i da me nema u sistemu.U stanici policije prođem sve stavke privođenja ,plaćanja kazne i obaveštenjem da moram nazad u Srbiju i da se javim u austrijsku ambasadu  .Poslodavac me ubedi da ostanem još 3 dana ( i ja ostanem) i posle se javim  u ambasadu.Nakon te male zezancije,poslodavac plati 4500eur za nas dvojicu.Posle 8 dana se vratim u Beč i nastavim sa radom do 14.04. i tada se vratim kući,i ostanem.18.07. Krenem na more i na  Grčkoj granici mi kažu da imam zabranu ulaska u države šengena.Ima li neko neki savet kako da saznam na koliko je zabrana,jer ni u Skoplju,a ni u Beogradu u ambasadi nemaju te informacije.

• 3 months later...

Zdravo, Prekoracila sam 5 dana u EU zaboravila sam da racunam 5 dana iz Grcke letos i plus 90 dana iz Svajcarske. Ukupno imam 5 dana prekoracenja. zanima me kakve su kazne i da li moze doći do zabrane ulaska ili neke sankcije?Kazna jos nije stigla vec je proslo od toga 3 nedelje a u pasosu stoji regularan pecat iz Basela na aerodromu.

• 7 months later...

Dobar dan može neko da mi pomogne u vezi pečata u pasošu sa oznakom H. Sta znaci kome da se obratim u pitanju je granica Mađarska hval svima 

• 4 weeks later...

Cao ,drugari, drugarica mi je dobila  zabranu na dve godina u Sengenu  Da li je njoj moguce da prodje u Sengensku Eriju ako je u transit i za neku drugu zemlju koja nije clanica sengena???

• 3 months later...

Ja sam dobila zabranu u Svicu 2  godine,al sam dobila neke papire iz Berna da moram kao platiti kaznu sto sam bila u Svici al to su me prijavili covjek i zena rekli policiji da radim kod njih mislim cuvam dijete na crno,al ja nemam odakle platiti kaznu,samo me zanima dal njihova policija moze mene uhapsiti i odvesti nazad za Svicu u zatvor.Ne samo dvije vec 3godine zabrane u Svicu,i kazna.Ako je ne platim jel mi ne mogu nista il mogu.

Edited by s.kostadinovic