Jump to content

Featured Replies

Ја поред тога што  сам, изгледа, некако успио да постанем црна овца у овом  великом калеидоскопу креативних ликова широког дијапазона, тумарам душом много више него цестама, и тражим нешто што знам да нећу наћи, илузијом имагинације превазилазим сурову реалност битисања у овом ограниченом тијелу човјека,  док се борим да са суровошћу свијета кроз пјесме и посао асистента на природно математичком факултету.

И ево, у неком сам посебном расположењу, па ћу подијелити са свима једну пјесму од Симе Пандуровића:

Удес

И око се наше сузом влажи

У искреном болу, и срећи и тузи;

Наш је бедни живот замршен сплет лажи

Где се тајно ропће, претвара и пузи.

Стари смо ми глумци с овешталом маском

На даскама трулим позоришта тужног,

Срођени са злобом, таштином и ласком,

На вечитој проби искушења ружног.

И најмање пута у својој смо роли,

А најчешће само одјек туђе речи.

О, кол'ко то тужно и трагично боли

Када дух пред силом материје клечи!

Па баш тад кад за нас нема среће прече

Но да нам, к'о поток из прастаре шуме,

Суза тешке, горке истине потече-

Нит' нам когод пљеска, нити нас разуме.

Надам се да нисам претјерао са овим, а ако јесам, слажем се са брисањем тј. великодушно се препуштам забораву.

ako ovako nastavimo, mogli bi smo uskoro da otvorimo nove sekcije na forumu, poput "ekonomija", "preduzetnistvo", "poreski sistemi"... pa da onda delimo savete jedni drugima kako da platimo manji porez i tome sl.  smartass

salim se naravno...

Прихватам све осим пореза... ;D

Тренутно се бакћем са новинарством и покојим вебом. Завршавам правни факултет, уписујем још једну школу приде. Радио сам којешта и ко зна шта ме чека. Кад боље размислим и не путујем нешто посебно.

Не волим све што воле млади, можда зато што нисам више тако млад. ;D

Bavio se svacim, najvise administracijom i marketingom, a naj-najvise studiranjem. Po obrazovanju oblasti su novinarstvo, informacioni sistemi i marketing (BA, BSc i MCom).

Zvanicno student II godine poljoprivrednog fakulteta koji hoce da ode na master u Stokholm  :hihi:

A u slobodno vreme pisac, ponekad muzicar, privatni atleticar (bez angazmana :roll:) koji hoce da istrci 5km za 14min i jos ponesto.

I vrlo iskusni pisac molbi za dobijanje para od opstine, raznih ustanova, prebacivanje sa samof na budzet..... :ang:

Prevodilac, uglavnom TV emisija, ali i svega drugog što naleti. Ponekad mi izađe neki putopis, pa i tu dobijem koji dinar. A ako gledamo po količini utrošenog vremena, možemo slobodno reći da se već 4,5 godine bavim ovim sajtom i KPS-om - iako od toga nikad nisam video ni paru, pa ne znam da l' se računa.

Prevodilac, uglavnom TV emisija, ali i svega drugog što naleti. Ponekad mi izađe neki putopis, pa i tu dobijem koji dinar.

Svaka tebi cast kad mozes od toga da u Srbiji prezivis plus zaradis za putovanja. Ja sam jos na pocetku studija novinarstva znao da se necu tim baviti jer u Srbiji je to, pa da kazem, vrlo challenging, a u inostranstvu jako tesko moze da prodje stranac u toj oblasti.

Stvar je u tome što se radi o TV emisijama. Sve ostalo su povremene tezge, ali televizija radi svaki dan :) tako da imaš manje-više konstantan priliv posla. Sa poslednjeg Putovanja sam se vratio u oktobru 2007. (ako ne računamo dva odlaska na grčko more u predsezoni). Bude za putovanja, al' ne baš često. Za neke stvari ne bude - npr. za kola, itd. Al' nije loše, radi se uglavnom od kuće, i nema stresa  :king:

Inače, i vasco-putnik je napisao da je prevodilac, a znajući razmere njegovih putovanja, mislim da je i to potvrda da od prevođenja u Srbiji može da se živi & putuje.

Zvanicno student II godine poljoprivrednog fakulteta koji hoce da ode na master u Stokholm 

Колега који си смер? И ја сам исто на пољопривредном. Сточарство, сад уписао четврту. :) Где студираш, у БГ или НС?

Zvanicno student II godine poljoprivrednog fakulteta koji hoce da ode na master u Stokholm

Колега који си смер? И ја сам исто на пољопривредном. Сточарство, сад уписао четврту. :) Где студираш, у БГ или НС?

U NS. Fitomedicina :D

Inače, i vasco-putnik je napisao da je prevodilac, a znajući razmere njegovih putovanja, mislim da je i to potvrda da od prevođenja u Srbiji može da se živi & putuje.

Da, od prevodjenja se moze ziveti i putovati. Bitno je imati stalne klijente (kao Lazar), a ostalo je pitanje srece. Nekad nema uopste nema posla, a nekad ima i previse, npr. tokom leta 6 nedelja glavu nisam dizao od posla i spavao po 3-4 sata, ali time sam pokrio dvoipomesecno putovanje pre toga i skromne troskove za narednih nekoliko meseci. E sad, pitanje je kada cu ponovo imati posao tog obima.

diploma auto elektricara, a sa njom mogu da obrisem d..., kriv je sistem u drzavi a i ja sam. 10-ak godina vec imam plastenike i proizvodim povrce(par godina i  cvece), do prosle godine radio u jatu kao "cuvar-portir-obezbedjajac",usput radim razne majstorije ::artist: ma prava umetnicka dusa.... :yok:

Programer. Preciznije - uglavnom java serverside developer u poslednje vreme. Trudim se da radim od kuće, sa promenljivim uspehom.

Po obrazovanju - dipling informacionih sistema (FON, Voždovac).

predajem geografiju u gimnaziji opsteg smera, i poslovnu etiku i komuniciranje  (poslovna kom.) na faksu, pisem dr o konceptu kreativnog grada primenjenom na Novi Sad na pmfu i po svoj prilici cu pisati jos jedan o menadzmentu treceg sektora, menadzment volonterizma ili tako nesto, tipa alternativnih strategija kao mogucnost regionalnog razvoja.... igram u Playback pozorisnoj druzini i clan sam medjunarodne mreze Playbackovaca i tako.......  smartass & :party:

• 4 weeks later...

Ja se bavim studiranjem elektrotehnike na FTNu. Tek sam počeo, tako da ću još neko vreme time da se bavim... :)

U slobodno vreme učim Španski i Nemčki, bIjem cimere  teg (treniramo taekwondo zajedno) i vozim bicikl (i po snegu) :)

Hmm... Ja sam apsolvent na geografiji (vidim da nas ima i ovde :D) u Beogradu, speleolog, geomorfolog (istrazujem kras i glacijaciju), jedan od osnivaca EGEA (Evropske geografske asocijacije- entitet Beograd) i volonter Mladih istraživača Srbije... veliki kolekcionar knjiga (pre svega putopisa), gramofonskih ploca i starih gramofona, stena... ma svega i svacega  :P

radim u jednoj firmmi...ne znam tacno sta radim, al su me zvali da budem 'covek od poverenja'

:DDD

to sam cuo nedavno i umro sam od smeha! zaposlen kao covek od poverenja :D tipa, neka mutljavina teska :)

u sustini,

ja sam student trece godine FTN-a u Novom Sadu, neradnik.

radni staz:

srusio sam jednu kucu za 100 evra, trebalo mi 15 dana...

unosio neke podatke u bazu za 2000 din

i kao bas mali sam spremao ceo stan(i sestrinu sobu) za 300 din al posto je bilo tesko vreme, isplate su kasnile :)

radim u jednoj firmmi...ne znam tacno sta radim, al su me zvali da budem 'covek od poverenja'

:DDD

to sam cuo nedavno i umro sam od smeha! zaposlen kao covek od poverenja :D tipa, neka mutljavina teska :)

u sustini,

ja sam student trece godine FTN-a u Novom Sadu, neradnik.

radni staz:

srusio sam jednu kucu za 100 evra, trebalo mi 15 dana...

unosio neke podatke u bazu za 2000 din

i kao bas mali sam spremao ceo stan(i sestrinu sobu) za 300 din al posto je bilo tesko vreme, isplate su kasnile :)

Da nisi student III godine PTT saobracaja?