Jump to content

Featured Replies

Posted

Odosmo totalno van teme, ali kad već pričamo o petrovaradinskim lagumima: Imam grupicu prijatelja sa kojima jedni drugima pravimo "Putovanje iznenađenja" (svaki put vodi neko drugi - a da ostali do zadnjeg momenta ne znaju gde se ide i šta ih čeka). I tako nas je jedan od nas pre dve godine vodio u lagume. Naime pre toga je kontaktirao lika koji (doduše bez licence) vodi kroz lagume. Ušli smo pod zemlju oko 12 i 30 a izašli u 15 do 6. Obišli smo "čudo Božje" hodnika, krdžumali se i na nekim veoma opasnim mestima, saznali svašta... I sve to nas je koštalo ukupno 1000 dinara (a bilo nas je četvoro = po 250).

Pominjao je on i svoju konkurenciju, zvanični turistički savez i njihove ture od max 500 metara i uobičajene i sigurne trase, ali doživljaj je na njegovoj strani!

Izašli smo kaljavi k'o mečke, ali ako neko voli avanturu - eto! Dakle, za stranca avanturistu - divlji vodič Ladislav i lagumi Petrovaradina na njegov extreme način!

:D. Pitaj druga ima li i dalje broj tog lika, pa ako neko hoće, možemo da se organizujemo za nedelju sad (znam da sam dosadna :D).

:D. Pitaj druga ima li i dalje broj tog lika, pa ako neko hoće, možemo da se organizujemo za nedelju sad (znam da sam dosadna :D).

:) i ja bih vam se najverovatnije prikljucio sa devojkom :)

• Author

Potrudiću se da do sutra javim kontakt telefon.

Pazite, ima više vrsta obilazaka koje nudi. Turistički, malo više od toga i extreme varijanta. Mi smo išli tu treću i, hvala Bogu, smo živi i zdravi izašli (najstrašnije kaljavi). Dakle, na sebe nešto staro.

Nije ništa strašno, samo vam Ladislav pravi male zvrčke tokom ture, (npr. da vam mapu pa deo idete sami) ali neću da pričam, jer će mu/vam to pokvariti scary doživljaj. Doduše, u toj turi postoje i dva mesta koja treba preći uz maksimalni oprez da se neko ne oklizne.

I OBAVEZNO baterijske lampe (najbolje "glavudžanke")

Potrudiću se da do sutra javim kontakt telefon.

Pazite, ima više vrsta obilazaka koje nudi. Turistički, malo više od toga i extreme varijanta. Mi smo išli tu treću i, hvala Bogu, smo živi i zdravi izašli (najstrašnije kaljavi). Dakle, na sebe nešto staro.

Nije ništa strašno, samo vam Ladislav pravi male zvrčke tokom ture, (npr. da vam mapu pa deo idete sami) ali neću da pričam, jer će mu/vam to pokvariti scary doživljaj. Doduše, u toj turi postoje i dva mesta koja treba preći uz maksimalni oprez da se neko ne oklizne.

I OBAVEZNO baterijske lampe (najbolje "glavudžanke")

rec da vise nisi rekao o tome sta nas ceka :):P

btw mi cemo da dodjemo iz bga pa ako je jos neko iz bga zainteresovan moze sa nama ;)

Ja iz Bg-a. A još u subotu imam celonoćni rođendan pun bridža i mafije, kad biste krenuli? Nadam se da ću uhvatiti koji sat sna, a moram se i presvući ;D.

Ja sam u subotu u NS-u ali secam se da su nas Acketa i Nenad vodili satima kroz lagume i mogu da kazem da je za moj ukus bilo poprilicno ekstremisticki. Posle sam 2 dana vadila paukove iz kose i cistila  blato sa patika...

Secam se da mi je skoro na tvrdjavi prisao jedan lik i ponudio mi turu i kad sam mu rekla da imam drugare koji mogu da me vode kad god i kad sam mu spomenula Nenada istrgao mi je karticu iz ruke i rekao "Neka te ta baraba vodi, nema on pojima"  :hihi: Mogu reci da je bio poprilicno neprijatan.

Ako je to taj lik, ne bih isla sa njim.

;D

^^^  jeste, to je taj lik. Ladislav, sa dubokim glasom i bradom.

Ne voli Nenada nikako, a valjda ni Nenad njega :) Sujeta radi svoje, valjda kao i uvek. Ili nešto drugo.

U principu, posle 4-5 odlazaka, svako ko se bolje orijentiše može da vodi i sam. Broj otvorenih tunela je sve manji i manji, pošto se u njih useljavaju umetnici, klubovi i sakupljači sekundarnih sirovina (to mu sve nekako dođe jedno te isto).

Po meni, najekstremnije vam je da idete sami. Mogu vas uputiti, nije teško izgubiti se, a nije teško ni pronaći izlaz. Ako ste avanturisti, ne treba vam vodič  :P

:mrgreen:

Ja iz Bg-a. A još u subotu imam celonoćni rođendan pun bridža i mafije, kad biste krenuli? Nadam se da ću uhvatiti koji sat sna, a moram se i presvući ;D.

pa nas polazak bi bio vezan za dogovor cele grupe :) znaci ako bi isli organizovano racunaj 1h 15 minuta pre toga :)

ja sam ipak za varijantu da nas neko provede :D

Gde je sve moguce uci u tunele?

Ja znam za onaj oficijelni gde se placa ulaz  :angel:

Slobo, ako planiras neku avanturu, pa jos za DZ ja sam za  ;D

A ako nam Acketa SVE objasni, nema da brines, ali pocni da  teg

Meni je ok i jedna i druga varijanta, ono što je loše kod samostalne je to što verovatno nećemo videti sve, nit proći svuda, jer nemamo pojma gde treba ići. Moja orijentacija je pristojna, ali ne bih da odgovaram za još tri ili četiri osobe ;D.

Hajde ovako, svakako idemo u nedelju, izgleda da odgovara zainteresovanima, ako nam wayloh obezbedi telefon, zovemo tog neprijatnog bradonju, ako ne, Acketa nam kaže gde da uđemo i to je to. Pošto nam treba sigurno 4-5 sati, a dnevna svetlost ne igra nikakvu ulogu, a i onako je ima do 4 popodne samo, možda je najlogičnije da uđemo oko 1 u tunele, pa bi onda mogli da krenemo iz BG-a oko 11.

Da li "može sa nama" znači motorizovani smo, ili samo - hajmo zajedno? Buseva ima stalno, a jedini voz koji bi nam odgovarao je onaj u 10:05, IC, koji (provereno) stiže u NS u pola 12, pa bi mogli do tunela da stignemo i do 12. Posto je IC, cena karte je 416 dinara, čini mi se, samo da ostavim i tu informaciju, pa i nije toliko drugačija od busa. A ako imate kola, ojha :).

Bilo bi dobro da se onda svi zainteresovani jave, da bi rekli potencijlanom vodiču o kom broju ljudi je reč, zasad nas ima četvoro, a ja ću pitati i jednog druga iz NS-a da li je raspoložen.

Ok, javila se i Maja u međuvremenu. Jovan i njegova cura su za vodiča, ja takođe naginjem tome da imamo nekoga ko je bar jednom bio unutra, Acketa, ako si voljan da nam objasniš kako da se snađemo, da li si voljan i da nas vodiš :) ? Ne znam, možda ja ta zamišljam drugačijim no što jeste, ali čini mi se, i izvinjavam što ponavljam, da će se neukim očima učiniti od nekog prolaza da je slep i neinteresantan, a ono iza pećina sa alom  flowers:: ili tako što. slobo665 nije rekao šta bi radije, a Maja neće vodiča. Uostalom, ako ne dobijemo nikakav kontakt uskoro, ostaje nam ili Acketa ili mapa koju Acketa nacrta :).

Nisam ja rekla da ne bih vodica, ali sada svecano izjavljujem da bih Acketu za vodica  ;D

Vidi, ja ne mogu da obećam da imam vremena.

Možda da zovete Nenada, nick na forumu mu je Micowiny, zna istoriju tvrđave, pa ja mislim bolje od bilo koga drugog kog sam upoznao.

Ladislava ne poznajem, tako da ništa ne mogu i ne želim da kažem.

Ako hoćete, mogu da vas uvedem i uputim, a vi sami istražujte. Javiću do sutra uveče da li imam i više, pa ako imam više, idem da vas vodim, i umesto da platite vodiča, lepo kupite nekoliko boca vina, pa se družimo u mraku sa flašama  :ang:

Kako vam to zvuči?

:mrgreen:

Meni zvuci savrseno, rado cu ucestvovati i sa vinom iako znas da isto ne pijem ;) U svakom slucaju navijam za Acketu :party:

Da li "može sa nama" znači motorizovani smo, ili samo - hajmo zajedno? Buseva ima stalno, a jedini voz koji bi nam odgovarao je onaj u 10:05, IC, koji (provereno) stiže u NS u pola 12, pa bi mogli do tunela da stignemo i do 12. Posto je IC, cena karte je 416 dinara, čini mi se, samo da ostavim i tu informaciju, pa i nije toliko drugačija od busa. A ako imate kola, ojha :).

416*3>benzin za 150km za zastavu 10 :P

znaci definitivno idemo kolima :) naravno ako je jos neko od beogradjana za imamo jos 2 mesta u automobilu :).

Meni je ok i 12h i 13h kako god nas vodja odredi :D

triput ura za acketu :D  pijjj:pivoooo:

• Author

Još uvek nisam nabavi Vladislavljev broj telefona, ali ako imate Acketu i par litara vina, ništa vam više i ne treba!

Ja navija za sta god samo da ima neke akcije  teg a o  :pivoooo: to se podrazumeva, sa sve znakom raspoznavanja  flowers::

evo citam i sav sam se pogubio...

Hteo bih i ja da idem, ali koliko nas ide? Kad idemo? Koji dan? Gde se nalazimo? :death:

:102: Ne mogu sve da pohvatam....

Ajde da vidimo sta nam trebe od opreme:

lampa - (nemam) ima neko na zajam ili preporuku za neku jeftinu a dobru?

stare patike, pozeljno cipele -  s obzirom da pada kisica ceo dan ko zna sta moze da se ocekuje unutra (Acketa ti znas bolje)

stare stvari - sem ako se neide u onaj uredjeni deo u kom sam i ja bio kontam da je u ovim "neuredjenim" ili mozda cak nedovoljno istrazenim  :shockkk: tunelima svsta kapa sa zidova a i kontam da ima paucine i svega necega  kiklop

mozda kabanica - aj neko iskusniji da kaze koju rec na ovo

i naravno "sportski" duh  teg

a ako Acketa vodi onda i mito i korupcija u vidu balona vina  pijjj

lampa - (nemam) ima neko na zajam ili preporuku za neku jeftinu a dobru?

Predlažem ti da kupiš kod Kineza, one što idu na čelo, a cena im je oko 200 dindži... Ja nju nosim kao rezervu kada idem u pećine :)

Uh, što vam zavidim, rado bih sa vama, ali imam goste za vikend... :(

Po meni, od opreme su dovoljni baterijska lampa i neka kapa ili kapuljača, zbog paučine. Iz nekog razloga, meni još uvek nejasnog, mi smo uvek nosili i sekiru. Bar jednu.

Od Ackete nećete naći boljeg vodiča. Moj vam je savet da date sve od sebe da ga nagovorite da vas vodi  :angel:

Uzgred, ugođaj je mnogo bolji kad se ide noću :)