Jump to content

Featured Replies

Posted

Intervju sa našim članom, Bogdanom Petrovićem iz Jagodine, biciklistom koji je verglao do Strazbura u potrazi za pravdom (i izazovom). Razgovor vodio: Tibor Miglinci. Igrom slučaja odlučio je da u 31.godini upiše master na Fakultetu pedagoških nauka, ali se ispostavilo da je upravo ta odluka bila presudna da se nađe usred studentskog pokreta koji je prodrmao Srbiju. Bio je u blokadama, učestvovao u marševima ka Nišu i Beogradu, i na kraju - seo na bicikl i sa još 79 ljudi krenuo put Strazbura. Povod: pogibija šesnaestoro ljudi na novosadskoj železničkoj stanici i borba za odgovornost.

T: Šta te je motivisalo da se pridružiš biciklističkom putovanju od Novog Sada do Strazbura? Kako si se pripremao? B: Moja motivacija je bila dvostruka. S jedne strane, želeo sam da testiram sebe, da vidim da li mogu da pređem 1.400 kilometara biciklom. Taj lični izazov me je gurao. A s druge strane, borim se za pravdu od početka pokreta. Bio sam na oba studentska marša i bilo mi je prirodno da nastavim borbu, samo...

Pročitajte Biciklom do Strazbura: putovanje kao aktivizam